Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ștefan Grasu a debutat în LNBM la nici 16 ani

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
10.12.2018

dinamo stiinta stefan grasu

CS Dinamo Știința a pierdut duelul din deplasare constra SCM U Craiova, scor 76-69, înt-un meci dominat de olteni. Acest lucru i-a oferit lui Tudor Costescu prilejul să îl debuteze în baschet pe Ștefan Grasu.

La doar 15 ani împliniți, Ștefan Grasu (nr 24 în poză) a jucat primele sale minute pentru echipa CS Dinamo Știința. El a jucat 6:45 minute în care a strâns o recuperare.  

Ștefan Grasu a început să joace baschet la CS Baller, la 9 ani, urmând ca apoi să treaca la CS Otopeni și mai târziu să fie transferat la Știința București. Mezinul dinamoviștilor face parte din lotul national al României la categoria lui de vârstă și a câștigat titlul de „cel mai de perspectivă jucător” în cadrul turneului final U16, desfășurat anul trecut la Bucuresti. 

Ștefan Grasu este fiul fostei atlete, Nicoleta Grasu, vicecampioană mondială în 2001 la Edmonton și vicecampioană europeană în 2010 la Barcelona, în proba de aruncare a discului. De asemenea, mama lui Ștefan Grasu mai are 3 medalii de bronz la Mondialele din 1999, 2007 și 2009 și două medalii de bronz la Europenele din 1998 și 2006. Cea mai bună performanță pentru Nicoleta Grasu la Jocurile Olimpice a fost un loc 5 la Olimpiada din 2004 de la Atena.

Revenind la baschet, e de remarcat că CS Dinamo Știința București se bazează în acest sezon pe creșterea jucătorilor autohtoni de U23, precum Andrei Calenic, Anton Diaconescu, Daniel Ioniță și Marcu Badiu.

*Foto: facebook CS Dinamo Știința

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!