Stiri

Ștefan Neagu va debuta mâine oficial în SUA

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
10.11.2014

Neagu

Ștefan Neagu, ploieșteanul în vârstă de 18 ani, va debuta mâine (11.11) oficial într-o partidă din cadrul primei ligi a liceelor din Statele Unite ale Americii. New Hope Academy (North Carolina), echipa la care evoluează Neagu, va disputa primul meci în deplasare, la Concord (North Carolina).

Total Baschet a stat de vorbă cu tânărul jucător pentru a afla amănunte legate de modul în care decurge activitatea fostului component al formației CSU Ploiești.

„În primul rând încep prin a spune că sunt foarte mândru și încântat deoarece am ajuns aici și am fost selectat să joc peste Ocean. Desigur, am un program foarte încărcat, cu școală, câte 2 antrenamente de baschet pe zi începând cu ora 6 AM, plus sală de forță. Însă dacă dorești cu adevărat să ai performanță, în viața de sportiv trebuiesc făcute foarte multe sacrificii, trebuie să iubești ceea ce faci și să te dăruiești 110%. Mă voi ține tare în continuare, o să muncesc din greu pentru a ajunge acolo unde îmi doresc. Sunt mândru că reprezint România.

Vreau să le mulțumesc tuturor persoanelor care m-au susținut și mă susțin în continuare, familiei, iubitorilor de baschet și în special domnului Ionuț Georgescu. Momentul cel mai important va fi la anul, mai exact la sfârșitul clasei a 12-a, atunci când va trebui să iau o decizie bună și corectă, accea de a rămâne să îmi continui cariera și facultatea în Statele Unite, sau de a mă întoarce la o echipă în Europa. Momentan am câteva opțiuni dar trebuie să mă gândesc și să iau o decizie cât mai bună pentru mine. Nu contează numele echipei sau al facultății. Contează să îmi pot îmbunătății jocul la fiecare meci, să pot fi apreciat, sa îmi pot ajuta echipa 100%, să devin o persoană mai buna în fiecare zi și să pot progresa individual ca și jucător”. 

Noua echipa a fundașului român mai are în componență un singur jucător străin, de naționalitate sârbă.

Considerat unul dintre cei mai valoroși tineri baschetbaliști români, Ștefan Neagu a făcut parte din lotul lărgit al campioanei României în ultimele două sezoane. El a debutat în Liga Națională în anul 2012, la vârsta de 17 ani, într-o partida cu CS Dinamo București. Atunci, Neagu a totalizat 2 puncte și 3 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!