Stiri

Încă o retragere de marcă după Kobe Bryant şi Tim Duncan

Eduard Popa

Eduard Popa
24.09.2016

kevin_Garnett_retragere

Încă o veste tristă pentru fanii baschetului nord-american. După ce în această vară Kobe Bryant şi Tim Duncan şi-au anunţat retragerea, o altă legendă a NBA-ului a declarat că îşi încheie cariera. Este vorba despre fostul campion NBA, Kevin Garnett.

Poreclit "The Big Ticket", Garnett a devenit în 1995 primul jucător draftat în NBA direct din liceu, deschizând astfel drumul pentru jucători precum Kobe Bryant, LeBron James sau Dwight Howard. KG a jucat pentru 12 sezoane la Minnesota Timberwolves, sub tricoul căreia a câştigat titlul de MVP în stagiunea 2003-2004. În acest sezon, alături de Sam Cassell şi Latrell Spreewell a reuşit să ducă T-Wolves până în finala Vestului, unde a pierdut în faţa celor de la Lakers, conduşi de Shaquille O'Neil şi Kobe Bryant. După aceea au urmat trei sezoane în care echipa lui Garnett nu a mai reuşit să prindă playoff-ul.

Atunci a avut loc o schimbare în extrem de importantă în cariera lui KG, când a fost transferat la Boston Celtics. Alături de Paul Pierce şi Ray Allen, Kevin Garnett a reuşit să creeze primul "Big Three" din era modernă a baschetului şi să câştige titlul în primul sezon în Boston, într-o finală cu Los Angeles Lakers. Tot în 2008 KG câştiga şi titlul de cel mai bun jucător defensiv (Defensive Player of the Year). În sezonul următor Garnett a suferit o accidentare la genunchi din cauza căreia a lipsit în playoff. Boston Celtics aveau să revină în finala NBA în 2010, tot în faţa celor de la Los Angeles Lakers. De data aceasta campioana Conferinţei de Vest avea să iasă câştigătoare după o serie epică, întinsă pe parcursul a şapte meciuri. În următoarele două sezoane, Boston Celtics aveau să se împiedice de noul "Big Three" al celor de la Miami Heat, pentru ca în 2013 să piardă în prima rundă de playoff în faţa celor de la New York Knicks.

În 2013 KG a ajuns alături de Paul Pierce la Brooklyn Nets, unde a evoluat timp de un sezon şi jumătate. În februarie 2015 KG s-a întors la Minnesota Timberwolves, unde pe finalul carierei a devenit un mentor pentru jucători cu un potenţial extraordinar precum Andrew Wiggins, Karl Anthony Towns sau Zack LaVine.

În total, Kevin Garnett a strâns un titlu de campion (2008), un titlu de MVP (2004), un titlu de Defensive Player of the Year (2008), 15 All-Star Game (1997, 1998, 2000-2011, 2013), a fost votat de patru ori în prima echipă a ligii (First Team All-NBA), de trei ori în a doua echipă NBA (Second Team All-NBA) şi de două în a treia echipă. Totodată, a fost ales de 9 ori în prima echipă defensivă a ligii şi de 3 ori în a NBA All-Defensive Second Team. De asemenea, Garnett a câştigat medalia de aur cu naţionala SUA la Olimpiada din Sydney din anul 2000.

*foto: nba.com

În total, "The Big Ticket" a jucat în 1462 de meciuri şi a strâns medii de 17,8 puncte, 10 recuperări, 3,7 pase decisive, 1,4 capace şi 1,3 intercepţii pe întâlnire în sezonul regulat şi 143 de partide în playoff, cu medii de 18 puncte pe meci, 10,7 recuperări, 3,3 pase decisive, 1,3 capace şi 1,2 intercepţii. Garnett este singurul jucător din istorie cu 25.000 de puncte, 10.000 de recuperări, 5.000 de pase decisve, 1.500 de capace şi 1.500 de intercepţii.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!