Stiri

Începe un nou sezon NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
17.10.2017

În această noapte va debuta noul sezon NBA, cu două partide care se doresc un preview al finalelor de Conferință.

În conferința de Est are loc o reeditare a Finalei Estului de anul trecut, dintre Boston Celtics și Cleveland Cavaliers. Ambele echipe vin cu loturi extrem de diferite față de anul trecut. Asta după ce chiar între cele două echipe a avut loc un trade uluitor care i-a avut în prim plan pe cei doi point guard All-Star: Isaiah Thomas și Kyrie Irving. Alături de Kyrie, la Boston a mai sosit All-Star ul Gordon Hayward, a fost draftat tânărul Jayson Tatum și a ajuns și Marcus Morris, de la Detroit Pistons.

De partea cealaltă, Isaiah Thomas va mai rămâne indisponibilizat, cel puțin până în iarnă. În locul lui a venit fostul MVP Derrick Rose. Pe postul de SG Cleveland l-a semnat pe Dwyane Wade, cel alături de care LeBron a câștigat două titluri la Heat. Totodată, o dată cu aducerea lui Jae Crowder, Cavs l-a mutat pe Kevin Love pe poziția 5 și l-a trecut pe Tristan Thompson pe banca de rezerve.

În rest, peisajul Conferinței de Est este dezolant. Singura echipă care are șanse să pună probleme lui Cavs sau Boston este Washington Wizards, grație în mod special backcourt-ului John Wall-Bradley Beal. De asemenea, echipa cea mai urmărită va fi probabil Philadelphia 76ers, care adună laolaltă numeroși tineri extrem de talentați: Joel Embiid, Ben Simmons, Markelle Fultz, Dario Saric, dar și veterani precum Robert Covington sau JJ Reddick.

În Conferința de Vest meciul de deschidere va fi între Golden State Warriors și Houston Rockets. Warriors și-a păstrat nucleul de superstaruri intact, iar Curry, Klay Thompson, Kevin Durant și Draymond Green fac echipă pentru al doilea sezon consecutiv. De partea cealaltă surpriza sezonului precedent, Houston Rockets, a primit un impuls prin semnarea lui Chris Paul, care îi va mai reduce din povară lui James Harden. Totodată au rămas în lot lunetiștii precum Eric Gordon, Ryan Anderson sau Trevor Ariza.

Conferința de Vest a primit însă întăriri masive. Oklahoma City Thunder s-a betonat cu Paul George și Carmelo Anthony, lângă MVP-ul Russell Westbrook. Paul Milsap a revenit în Vest și a semnat cu Denver Nuggets, unde va face o pereche devastatoare sub panou cu Nikola Jokic. Jimmy Butler a trecut și el în Vest, alături de fostul său antrenor, Tom Thibodeau. Va face echipă cu o pereche de tineri extrem de interesantă: Karl Anthony-Towns și Andrew Wiggins, dar și cu Jeff Teague sau Taj Gibson. Un cuvânt în Vest va avea de spus și San Antonio Spurs, care va căuta să își ia revanșa după episodul petrecut în Finala de anul trecut a Vestului, când Zaza Pachulia l-ar fi faultat intenționat sau nu pe superstarul Kawhi Leonard.

Nu în ultimul rând, noul sezon NBA rezervă șansa fanilor baschetului european să îl vadă la lucru pe Milos Teodosic. Sârbul i-a luat locul lui Chris Paul la Clippers și va face echipă cu Blake Griffin și DeAndre Jordan în "Lob City. Part 2".

Meciurile din NBA vor fi televizate din nou de cei de la Telekom Sport. Prima partidă transmisă va fi cea dintre Cleveland Cavaliers și Boston Celtics, în această noapte, de la ora 3:10.

*foto: clutchpoints.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!