Stiri

Început excelent de sezon pentru Zeljko Sakic la Zielona Gora

Andrei Ilie

Andrei Ilie
20.11.2018

zeljko sakic zielona gora

Jucătorul croat care a evoluat în sezonul competițional 2017-2018 în Liga Națională de Baschet Masculin pentru U-BT Cluj Napoca, formație alături de care a câștigat Cupa României, este una din piesele de bază la noua sa echipă, Zielona Gora (Polonia).

Zeljko Sakic are parte de un debut de sezon excelent alături de noua sa formație, Zielona Gora. În campionatul Poloniei, Zielona Gora are 6-1 după primele 7 etape și se află pe poziția a 2-a în clasamentul ligii naționale. Zeljko Sakic a evoluat în toate partidele, are o medie de 18.3 minute/meci petrecute pe parchet, timp în care a acumulat medii de 10.4 puncte, 4.3 recuperări și 1.3 pase decisive, cu un procentaj de 72% la aruncările de 2 puncte, 47.1% la aruncările de 3 puncte și 86.7% la aruncările libere.

De asemenea, Zielona Gora participă și în liga VTB, acolo unde are 2-4 la general după primele 6 etape și se situează pe poziția a 10-a. În această competiție, Zeljko Sakic are o medie 20 de minute/meci, timp în care a înregistrat medii de 6.16 puncte și 3.6 recuperări.

Cea mai buna prestație pentru Zeljko Sakic în liga VTB s-a consemnat împotriva rușilor de la Nizhny Novgorod, partidă câștigată de Zielona Gora cu 80-72 pe teren propriu, în care Sakic a fost totodată cel mai bun jucător al formației sale. Acesta a evoluat 25 de minute, a strâns 14 puncte cu 6/7 din acțiune, cu un procentaj de 100% la aruncările de 3 puncte (2/2). Pe lângă cele 14 puncte, a mai strâns 8 recuperări, o pasă decisivă și un capac pentru 22 la eficiență.

Zeljko Sakic a fost totodată unul din cei mai importanți jucători în sezonul trecut pentru formația antrenată de Mihai Silvășan, U-BT Cluj Napoca. A evoluat în 40 de partide din LNBM cu o medie de 26 de minute/meci petrecute pe parchet, timp în care a înregistrat medii de 13.2 puncte, 6.2 recuperări și 2.7 pase decisive cu un procentaj de 59.1% la aruncările de 2 puncte, 31.5% la aruncările de 3 puncte și 82.2% la aruncările libere.

Pe lângă partidele din LNBM, jucătorul croat a evoluat alături de U-BT Cluj Napoca în 14 partide din cadrul FIBA Europe Cup, competiție în care a strâns medii de 12.6 puncte, 7.1 recuperări și 3.1 pase decisive cu un procentaj de 59.5% la aruncările de 2 puncte, 24.4% la aruncările de 3 puncte și 75.8% la aruncările de 3 puncte. Alături de U-BT Cluj Napoca, Zeljko Sakic a devenit câștigător al Cupei României, dupa o finală împotriva lui CSM CSU Oradea, câștigată cu 64-61.

Următorul meci oficial pentru Zielona Gora va avea loc pe teren propriu, pe 21 noiembrie, de la ora 20:00, împotriva celor de la Trefl Sopot.

*foto: facebook Zielona Gora

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!