Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Încleștare strânsă la Arena "Antonio Alexe"

Paul Olar

Paul Olar
20.12.2013

Liga Națională

Etapa XII

Sâmbătă, ora 20:00

Arena "Antonio Alexe"/ Digi Sport

9-2 Fișa meciului 8-4

CSM Oradea primește sâmbătă vizita Energiei Rovinari în ultima confruntare a anului, ce contează la etapa cu numărul XIII din Liga Națională de baschet masculin. Disputa are loc la Arena "Antonio Alexe" și va debuta la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1.

Bihorenii au încheiat în această săptămână prima aventură europeană din istorie, cu un bilanț de trei victorii și tot atâtea înfrăngeră, fără să se califice însă mai departe. Deplasările lungi și oboseala venită nu și-au lăsat amprenta asupra evoluțiilor trupei lui Cristi Achim, care a pierdut în competiția internă doar două jocuri, împotriva campioanei CSU Ploiești, respectiv SCM U Craiova. În rest, orădenii s-au impus în fiecare confruntare și sunt hotărâți să termine anul cu un nou rezultat pozitiv, în special că trupa de pe Crișul Repede dispune de un moral excelent datorită succesului repurtat marți în EuroChallenge.

De partea cealaltă, Energia Rovinari se remarcă cu un parcurs excelent, chiar la primul sezon cu Florin Nini pe bancă. Gorjenii sunt pe cai mari, după ce au devenit prima formație calificată în Final Four-ul Cupei României. Lucrurile nu stau rău nici în competiția internă pentru gruparea din "Orașul lui Brâncuși", care a acumulat un total de 20 de puncte, venite în urma a opt succese și patru eșecuri. Nu trebuie omis faptul că Rovinari a pierdut două dintre jocurile actualei stagiuni în ultima secundă, iar acest aspect denotă forța grupului condus de Louis Darby.

Statisticile anunță o încleștare deschisă oricărui rezultat, "leii" conducând cu 7-4 în duelurile împotriva Energiei. Fără nicio urmă de îndoială, absența pivotului Sean Deninson îi dă lui Cristi Achim motive de îngrijorare, dar CSM-ul poate compensa prin avantajul terenului propriu și al unei bănci de rezerve mai lungi. În schimb, oltenii și-au demonstrat de nenumărate ori capacitatea de a ieși cu capul sus din deplasări crâncene. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!