Stiri Acvile

Înfrângere drastică pentru România în startul campaniei de calificare pentru FIBA Women`s EuroBasket 2019

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.11.2017

Echipa feminină de senioare a României a dezamăgit cumplit în primul meci din campania de calificare pentru FIBA Women`s EuroBasket 2019. Chiar dacă au început bine partida de la Oradea cu Slovenia, „Acvilele” au fost surclasate în ultimele trei sferturi și practice partida a fost una fără istoric, mai ales după pauza mare.

În fața unei audiențe destul de reduse la Oradea, unde mai puțin de 1.000 de spectatori au venit să vadă naționala feminină a României, Slovenia a început partida cu coș de 3 puncte. Elevele lui Dragan Petricevic au preluat însă rapid inițiativa, a condus pe întreaga perioadă a sfertului, iar jocul ofensiv arătat de Walker, Pavel și Mărginean oferea „Acvilelor” 7 puncte avantaj după primul sfert, scor 25-18. În primele 10 minute de joc echipa noastră a arătat un joc foarte fluid, dătător de speranță. Ceea ce a urmat în sferturile doi și trei a fost un adevărat coșmar. Lisec, Baric și Evans s-au distrat cu apărarea noastră pur și simplu, iar Slovenia câștiga cele două acte cu 29-12 , respectiv 26-9. Mai mult decât atât România a „reușit” o contraperformanță în sfertul trei, atunci când nu a reușit să marcheze din acțiune. Toate cele 9 puncte marcate de „Acvile” în actul trei au venit de la linia de libere, iar diferența de pe tabela de marcaj era uriașă, 73-46. Nimic nu s-a schimbat nici în ultimul act, iar după 13 minute scurse din repriza secundă România rămânea fără coș din acțiune. Primul coș al României din acțiune în repriza secundă a venit cu 4 minute înainte de final pe mâna Dorei Ardelean, când Slovenia se afla deja pe parchet cu linia a 2-a. Cu reale probleme în a marca din acțiune și cu multe mingi pierdute, România nu a avut nicio șansă în fața Sloveniei, dar a mai îndulcit pe final înfrângere și s-a văzut învinsă cu scorul de 80-59.

Ashley Walker a fost cea mai bună jucătoare din tabăra noastră cu 17 puncte și 7 recuperări. Gabriela Mărginean a încheiat cu 10 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Anne Godri-Părău a adăugat 9 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

Eva Lisec a fost MVP-ul partidei cu 26 de puncte și 5 recuperări. Nika Baric a contribuit cu 15 puncte, 7 pase decisive și 1 recuperare, iar Shante Evans, fostă jucătoare la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, a adăugat 15 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

foto: Andreea Vlase

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Deci....
    Dragi tovarasi si prieteni. Intr-o discutie precedenta m-ati intrebat ce legatura are baschetul cu politica. Iata, ati aflat raspunsul. Potential este dar administrat de prosti. Inainte sa ma faceti b....r si sa ma trimiteti in Mongolia, va rog ganditi-va, am dreptate sau nu?

    cu 6 ani în urmă (11.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      Dragan
      Tu ai pe el aceeași ura pe care o am eu pe cei ca tine ... n-are legătură cu sportul! Oricum el a demonstrat cu ocazia episodului de trista amintire pt tine ca este mai roman decat mine, decât TDM (scuze, dar te-am văzut pe aici) și decât oricine de pe aici. De tine nu zic ca tu nu ești ...

      cu 6 ani în urmă (12.11.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Romania
    Abia astept sa joace nationala la Sf. Gheorghe sa vedem atunci ce suporteri sunteti.

    cu 6 ani în urmă (11.11.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Nu vad legatura cu suporterii. Indicatiile au fost date de mult stimatul antrenor

      cu 6 ani în urmă (11.11.2017)
    Raspunde
  • viking33 :

    Ura
    Mama cata ura ai pe antrenor. Doar pentru ca a notificat ca se incalca regulamentul la Miercurea Ciuc. Dar parca vad ca în 2-3 ani o sa vina ca antrenor la Sepsi și o sa trebuiasca sa-l aplauzi. :)

    cu 6 ani în urmă (11.11.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      .....
      Vad ca voua va plac realizarile lui Petricevici. Eu m-am referit strict la baschet. Restul e treaba lui.

      cu 6 ani în urmă (12.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe MS:

      vikingu
      vezi ca sfantu gheorghe miercurea ciuc sunt din 2 judete diferite. Ciucul nu are echipa de baschet fete.ai lipsit de la geogra?

      cu 6 ani în urmă (12.11.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii