Stiri

Înfrângere la 6 puncte diferență pentru U-BT Cluj în Germania

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.09.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a pierdut meciul tur al dublei cu germanii de la MHP Riesen Ludwigsburg, partidă din turul secund preliminar al Basketball Champions League. Gazdele s-au impus în Arena Ludwigsburg la 6 puncte diferență, 78-72, iar astfel manșa retur din România se anunță una extrem de interesantă, clujenii având șansa lor de a întoarce rezultatul. 

Disputa a fost una sub semnul echilibrului încă din start, chiar dacă amfitrionii au avut un start lansat în meci, 9-1 după doar 3 minute jucate, ardelenii au revenit rapid în joc, pierzând sfertul inaugural la doar 2 puncte diferență, 20-22. Partida dintre MHP Riesen Ludwigsburg și U-BT Cluj a fost un du-te-vino permanent, cu echipa gazdă care se distanța la 8, 9 sau chiar 10 puncte, iar băieții lui Mihai Silvășan reveneau de fiecare dată lângă adversar. Cu 3 minute rămase până la pauză, Ludwigsburg se afla în avantaj cu 37-28, iar în urma unui parțial de 20-14 în actul secund, aceștia au intrat la vestiare cu 8 puncte pe tabelă, 42-34. 

Cele două formații au revenit în joc cu o și mai mare poftă de baschet, sfertul cu numărul 3 al confruntării fiind unul extrem de disputat, dar în același timp și echilibrat și foarte spectaculos. Cu reveniri permanente lângă adversară, în cele din urmă campioana României și-a adjudecat sfertul al 3-lea cu 21-20, iar scorul înaintea decisivului era 62-55 pentru echipa organizatoare. Ultimele 10 minute au debutat cu o aruncare de la mare distanță a nemților, care a dus diferența din nou la 10 puncte, 65-55. Mai mult de atât, scorul s-a dus la 71-59 la jumătatea sfertului, iar U-BT nu mai găsea drumul spre coș cu aceeași intensitate. Totuși, două reușite consecutive ale lui Giordan Watson de la mare distanță au readus-o pe formația clujeană înapoi în joc, 70-75, iar ultimele momente de joc se anunțau incendiare. Gruparea de sub Feleac a izbutit să vină și la 3 puncte în spate, MHP Riesen Ludwigsburg.

Dacă MHP Riesen Ludwigsburg și-a asigurat victoria cu ajutorul recuperărilor ofensive, capitol la care a fost net-superioară românilor, 20 la 8, Clujul a stat în joc prin intermediul aruncărilor de la mare distanță, având un procentaj de 43%, 10 marcate din 23 de încercări, în timp ce adversara a avut doar 22% cu 5 din 22. 

Cel mai bun om al campioanei României în primul meci din sezonul competițional 2017-2018 a fost Lasan Kromah cu 20 de puncte marcate, fiind urmat de Giordan Watson cu 12, Zeljko Sakic cu 10, Vaidas Kariniauskas 10, Alexandru Olah 8, respectiv Rolland Torok, Ousmane Barro, Kuti Nandor și Andrei Calinicenco, toți cu câte 3 puncte marcate. De cealaltă parte, din lotul nemților s-au evidențiat D. Evans cu 17 puncte, J. Thiemann cu 14, respectiv K. Johnson cu 13. 

Meciul retur va fi unul de totul sau nimic, U-BT Cluj având de reîntors un avantaj de 6 puncte al celor de la Ludwigsburg, lucru posibil. Rămâne de văzut acum ce tactică va impune Mihai Silvășan și staff-ul său, respectiv cum vor reuși să se recupereze fizic baschetbaliștii, având în vedere că marți e programat deja meciul retur de la Cluj-Napoca. Jucătorii ambelor echipe au la dispoziție mai puțin de 48 de ore să-și revină din toate punctele de vedere, timp în care vor avea parte și de un zbor Germania - România, respectiv antrenamente în arena clujeană. 

Confruntarea retur dintre U-BT Cluj și MHP Riesen Ludwigsburg este programată marți, 24 septembrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, ora de debut fiind 19:00, meci care va putea fi urmărit pe DigiSport. 

*Foto: championsleague.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Rezultat care păstrează șanse de calificare. Este preocupanta, ca sa nu zic altfel, deficienta la recuperări. Nu m-as fi așteptat la așa ceva, Barro, Olah și Sakic fiind buni la acest capitol. Problema noastră este însă cea de care s-a mai vorbit aici, lipsa unui small forward adevarat, shooter și recuperator în egala măsură. La valoarea bugetului de la echipa m-as fi așteptat sa fie adus ...

    cu 6 ani în urmă (24.09.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru :

    Nehotărât
    Mă abțin să mă pronunț, pe moment, referitor la cat la sută din jocul de echipă l-am pus ăn valoare azi.

    Am putut să urmăresc meciul mulțumită live-ului de pe facebook al lui Gelu Radu (mulțumim încă odată pentru amabilitate). Din ce am văzut au fost destule greșeli personale (mai ales în sferturile 1 și 2) ți turnoveruri, dar echipa nu a arătat rău deloc. Cred că încă nu sunt sudați, au făcut multe greșeli care era clar că se datorau faptului că nu au multe meciuri împreună. De altfel aceasta a fost și primul meci oficial în care s-a jucat în formulă completă, iar asta după alte doar 3 meciuri neoficiale.

    Nemții au echipă interesantă, cu niște jucători buni și serioși. Au avut în plus meciuri oficiale împreună și o perioadă mai lungă în care s-au pregătit în formulă completă. Au jucat mai bine azi la recuperări ofensive, mult mai bine.

    Aștept să văd meciul de marți, unde sper că băieții vor profita și de avantajul meciului pe teren propriu. Sper să nu văd o reeditare a situației de anul trecut cu Ușak Sportif când veneam tot așa, cu un rezultat digerabil din deplasare.

    cu 6 ani în urmă (24.09.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Gray ?
    Stie cineva de ce n-a jucat Justin Gray ?

    cu 6 ani în urmă (24.09.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru:

      A jucat
      Gray a jucat, doar că n-a marcat deloc. http://www.fiba.basketball/ls/#13509&13534-14-A

      cu 6 ani în urmă (24.09.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Intr-adevar, Gray a jucat aproximativ 14 puncte insa nu a reusit mare lucru.
    Personal mi se pare un jucator interesant care sper sa isi intre in mana cu cosurile de la distanta.

    cu 6 ani în urmă (25.09.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!