Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Înfrângere la Tîrgu Mureș și final de sezon pentru BC Timba

Noémi Csiki

Noémi Csiki
03.04.2014

LNBM
 etapa 26

123-81
(26-15, 38-18, 37-25, 22-23) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

19-7 Statistica 3-23

BC Mureș și BC Timba și-au încheiat parcursul în sezonul regulat cu un meci care s-a finalizat, conform așteptărilor, cu victoria fără emoții a mureșenilor.

Cele două formule de start au fost compuse din Martinic, Brown, Peciukas, Jucan și Mladenovic, respectiv Pătru, Nakic, Czmor, Andrieș și Florveus. Încă din primul minut, mureșenii s-au instalat la conducere și până la sfârșitul sfertului avantajul lor a depășit 10 puncte (26-15). Al doilea sfert a fost cel mai dezechilibrat: mureșenii au reușit să marcheze 24 de puncte fără a primi coș și au mărit diferența de scor cu 20 de puncte în cele zece minute. Partida s-a reluat după pauză de la 64-33. Mureșenii au atins suta înainte de sfârșitul sfertului trei (101-58) și în primul minut al ultimului sfert, ecartul lor și-a atins apogeul la 48 (106-48). Ultimele zece minute au fost cele mai echilibrate. timba a câștigat sfertul, marcând cu un singur punct mai mult decât gazdele, și rezultatul final a fost 123-81.

Așa cum o arată și numărul punctelor marcate, a fost un meci bogat în acțiuni ofensive. Mureșenii au dominat la toate capitolele statistice. La ambele echipe, toți jucătorii trecuți pe foaia oficială (23 de jucători în total) au primit minute în teren. La BC Mureș Andrija Ciric a revenit pe parchet după ce a absentat aproape întreg sezonul. De asemenea, a jucat și Gediminas Navickas, care nu a fost folosit de când Martinic și-a revenit din accidentare, la începutul anului. Astfel, Jelenic și Ivanovic au lipsit din rotație.

Cel mai eficient tigru a fost Vaidotas Peciukas, cu 22 de puncte și 3 recuperări, Gediminas Navickas a marcat 23 de puncte, iar Goran Martinic 17 puncte și 4 pase decisive. Pentru Timba, Vedran Nakic a reușit 26 de puncte, iar Alin Andrieș, 20 de puncte și 7 recuperări.

BC Timba încheie sezonul pe locul 12, iar BC Mureș se pregătește pentru playoff, cel mai probabil de pe locul 4, dar în cazul în care Sibiu sau Oradea nu își câștigă meciurile în ultima etapă, ar putea urca pe 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!