Stiri Acvile

Înfrângeri usturătoare pentru naționalele României la Jocurile Europene de la Minsk

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.06.2019

Înfrângeri usturătoare pentru naționalele României la Jocurile Europene de la Minsk

România a început cu stângul competiția de baschet 3x3 de la a doua ediție a Jocurilor Europene, care are loc la Minsk în perioada 21-30 iunie. Echipa feminină a fost învinsă, 8-21, de Germania în jocul care a deschis competiția, iar formația masculină a cedat în fața Poloniei cu 9-21.

Meciul dintre România și Germania, din competiția fetelor, a deschis turneul de baschet 3x3 de la Minsk. Trebuie menționat că România participă în aceste zile și la Cupa Mondială, astfel că a fost trimisă la Jocurile Europene o a doua reprezentativă, compusă din Elisabeth Pavel, Andreea Lazăr, Alexandra Uiuiu și Ruxandra Chiș. Acestea au întâlnit în această dimineață reprezentativa Germaniei, care nu este are cvartet la mondial. Nemțoaicele au fost în formula Sonja Greinacher, Svenja Brunckhorst, Ama Degbeon și Satou Sabally.

Sabally a deschis scorul de la linia de fault, după un minut în care nu s-a marcat. Uiuiu le-a adus pe tricolore la conducere cu o reușită de la distanță, 2-1. Au urmat două minute în care România nu a înscris, iar adversarele s-au distanțat la cinci lungimi, 2-7. Nemțoaicele au continuat să își mărească avansul și Degbeon a închis partida cu 69 de secunde până la final, scor 8-21. Degbeon și Sabally au marcat câte 8 puncte pentru învingătoare. Uiuiu a fost cea mai bună marcatoare a tricolorelor, cu 4 puncte, urmată de Pavel cu 2, iar Lazăr și Chiș câte 1.

În celălalt meci din grupa B Cehia a învins Ungaria cu 20-19, după prelungiri. Germania este prima în grupă, urmată de Cehia. Ungaria este pe trei și România pe 4. Primele două din grupă avansează în faza eliminatorie.

La masculin România este reprezentată de Radu Paliciuc, Baris Aktas, Bogdan Sandu și Victor Petrache. Tricolorii sunt repartizați în grupa B. În primul meci din grupă Serbia a învins Andorra cu 22-8. România a întâlnit Polonia în prima zi de întreceri, în componența Maciej Adamkiewicz, Michal Wojtynski, Mariusz Konopatzki, Wojciech Pisarczyk.

Polonezii au marcat primele două puncte, iar românii au egalat la 3 în al doilea minut. Au urmat mai mult de două minute în care reprezentativa noastră nu a găsit drumul spre coș, iar adversarii au profitat și s-au distanțat la 3-11. Diferența a continuat să crească, iar Sandu marca de după semicerc ultimul coș al tricolorilor, la finalul minutului 8. Polonia a închis meciul de la linia de fault, cu un minut și jumătate înainte de expirarea timpului regulamentar, scor 9-21. Wojtynski a fost cel mai bun marcator al meciului cu 9 puncte. Pentru România au înscris: Sandu 5 puncte, Paliciuc 3 și Aktas 1. Clasamentul grupei A la masculin arată astfel: 1 Serbia, 2 Polonia, 3 România, 4 Andorra.

Sâmbătă sunt programate restul meciurilor din faza grupelor. Programul României de sâmbătă:

11:00 Cehia – România (feminin)

13:15 România – Ungaria (feminin)

16:25 România – Andorra (masculin)

18:15 Serbia – România (masculin)

Duminică se decid medaliatele. Sferturile competiției încep la ora 13:00. Finalele mici sunt programate la 19:50 (feminin) și 20:15 (masculin). Campioana la feminin se va decide de la ora 20:40, iar la masculin de la 21:05.

*foto: minsk2019.by

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!