Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șerban Sere: "Clujul are avantajul tradiției"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.10.2013

Șerban Sere, managerul CSM Oradea, a vorbit meciul cu U Mobitelco Cluj din prima etapă a Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13, în cadrul unei conferințe de presă:

"Clujul are un avantaj față de noi pe care nu trebuie să îl ignorăm. Este vorba despre tradiție. Ne este foarte greu, nouă - ca echipă tânără, să încercăm să răsturnăm ierarhia sau tradiția. Ei ca și club, ca și entitate, sunt obișnuiți să joace finale sau semifinale de campionat. Noi ne aflăm la început de drum și suntem în continuare în proces de învățare. Încercăm să ajungem și noi acolo, prin muncă, dar este nevoie de timp. Pentru a forma tradiție ai nevoie de timp.

Referitor la nivelul investițiilor, nu știu care este rețeta financiară a Clujului în acest sezon. Pot doar să presupun și asta fac atunci când spun că nici ei nu cred că au jucători ieftini. Cred că din punct de vedere financiar suntem destul de apropiați în acest moment, dar repet, nu am informații concrete cu privire la acest lucru. Vreau să fie foarte clar faptul că nu bugetul joacă. Este și el foarte important, dar știm foarte bine că anul trecut au fost multe echipe mai puternice din acest punct de vedere decât noi și au terminat în urma noastră. Sunt o serie de alți factori care pot să decidă confruntarea din teren. În acest moment chiar nu mă interesează cine ce buget are. Vreau să rezolvăm tot ce ține de echipa noastră, adică la forma sportivă și să ajungem acolo unde ne dorim cu toții.

Deocamdată nu putem să ne comparăm cu Clujul. Cred că în ultimii ani am fost în urcare și nu pot să spun că nu suntem apreciați, însă deocamdată nu suntem la nivelul la care este Clujul ca tradiție și importanță în baschetul românesc. Desigur, ținta noastră este asta, dar, cum spuneam, este nevoie de timp și bine-nțeles de muncă eficientă. Clujul a făcut pasul următor pentru că au aceleași obiective an de an, indiferent ce s-a întâmplat în ultimul sezon. Când vom putea să facem și noi asta, atunci cred că ne putem compara cu ei. Asta este ceea ce ne dorim și noi, chiar sper să putem face asta în fiecare an: să putem să ne propunem cel puțin semifinala de campionat în fiecare an. Acestea sunt ambițiile noastre."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!