Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șoc la CSM Steaua Eximbank: Ionuț Georgescu a plecat de la roș-albaștri

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
19.06.2018

ionut georgescu pleaca csm steaua

Ionuț Georgescu și CSM Steaua Eximbank se despart după trei ani de zile, timp în care clubul roș-albastru, sub conducerea managerului, a obținut de fiecare dată o medalie.

Într-un mesaj de adio foarte lung postat pe facebook, Ionuț Georgescu a prezentat mai multe evenimente, plăcute sau mai puțin plăcute, din perioada mandatului său la CSM Steaua:

„Iată că au trecut și trei ani de când am semnat cu CSM Steaua EximBank. Cu siguranță, perioada petrecută în acest proiect a însemnat o mare provocare pentru mine, o transformare aș spune chiar, din toate punctele de vedere. Respect enorm încrederea pe care Virgil Stanescul și Victor Stefan Paicu mi-au acordat-o, oferindu-mi libertatea de care orice manager are nevoie pentru a trasa anumite direcții și în a implementa un stil de lucru în care crede. M-au lăsat să îmi asum și m-au ținut responsabil pentru alegerile făcute. Am avut alături oameni care mi-au devenit coechipieri de nădejde, partizani adevărați la visul comun care a fost încă de la început PERFORMANȚA, atât pe teren cât și în afara lui. Mă bucur că am putut lucra într-un proiect sănătos, care, cred eu, poate servi drept model oricărei structuri sportive din România”, și-a început Georgescu mesajul de pe facebook.

Ionuț Georgescu lasă se înțeleagă faptul că baschetbaliștii săi au jucat în acest sezon „pe încredere”, după ce nu au avut contractele semnate până spre sfârșitul lunii octombrie:

„Le mulțumesc sportivilor din acest sezon, care au acceptat să vină la echipă exclusiv pe încredere, acceptând să se antreneze și să joace 100% fără să aibă parte, până spre finalul lunii octombrie, de contracte semnate, garantate, care să le asigure remunerațiile și, totodată, plata în cazul unor accidentări care, Doamne ajută!, nu au avut loc în acea perioadă de cantonamente și turnee.”

Totodată, fostul manager general a vorbit despre faptul că a jucat acasă „într-o sufragerie”, dar și despre faptul că a avut abia al treilea buget din țară, în ciuda speculațiilor cu privire la banii pe care i-a primit CSM Steaua în ultimii ani:

„Tocmai de aceea aceste trei medalii nu mă mulțumesc pe deplin. Înseamnă prea puțin comparativ cu munca depusă de sportivi, antrenori și staff. În același timp, este enorm de mult atunci când vorbim despre un club care joacă acasă într-o sufragerie, care nu are alături un oraș întreg așa cum se întâmplă în Oradea, Cluj, Sibiu sau Pitești, care întâmpină ură și ”hate” din partea oamenilor din interior sau apropiațiilor ș.a.m.d.. Nu vreau să dezvolt acum acest subiect… Sunt lucruri care din punctul meu de vedere nu au cum să se schimbe. Exact ca și problema sălii. Chiar dacă trei ani am lucrat la cosmetizarea unei coșmelii – branding, muzeu, Hall of Fame, vestiare renovate, reparații câte și mai câte, scaune, schimbat de tabele, fan shop, vip area, fan zone etc – la final vorbim de același… ați înțeles ideea!

De asemenea, nu am comentat-o până acum dar, fiindcă tot și-a da lumea cu părerea față de acest aspect, vreau să menționez faptul că niciodată nu am urcat mai sus de locul al treilea la capitolul bugete. Cu toate astea, am încercat să păstrăm un echilibru între ceea ce înseamnă salarii, condiții, juniori, investiții, marketing, evenimente etc. Cei care mă cunosc știu că sunt direct și transparent când vine vorba de lucrurile astea.”

Potrivit informațiilor noastre, managerul CSM Steaua nu este primul care va pleca de la club în această perioadă. 

Mesajul integral al lui Ionuț Georgescu poate fi citit aici:

*foto: Cătălin Soare/cronosmedia.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    :O
    Soc si groaza, TB recidivează!

    cu 5 ani în urmă (19.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cumva de asteptat sa se schimbe garnitura
    pt ca au avut asteptari la titlul din primul sezon de la promovare. Dar hai sa fim seriosi, au fost surclasati de fiecare data in finala 3-0 si 3-1. Ceea ce nu intelegem inca e ca trebuie continuitate pt performanta. Vezi Oradea care s-a chinuit multi ani pana sa castige aceste doua trofee.
    Steaua trebuia sa continue cu aceeasi structura manageriala inca 2-3 ani cel putin pt a spera cu adevarat la titlu. La urma urmei in afara de prestigiu, in LNBM e vreo diferenta concludenta, materiala intre locul 1 si locul 2? Sau e vb doar de Europa, ca acolo a vizibilitate mai buna sponsorii si locul 1 joaca preliminarii FIBA Champions League? Altfel nu imi explic schimbarea garnituurii ca dupa un sezon ratat cand au realizat locul 2 in doua sezoane consecutive.
    Una peste alta, asteptari prea mari in timp prea scurt, cu rabdare ar fi fost mai competitivi. Asa cred ca la anul nu mai prind finala. Vom trai si vom vedea.

    cu 5 ani în urmă (19.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Revine Ghita
    Asta-i cauza. Alta posibila: se crede foarte competent castigand usor alaturi de Asesoft o multime de trofee nemeritate. Restul, povesti. A gasit ceva mai bun si paraseste corabia. Iar in privinta suporterilor are o parere gresita . Echipele si suporterii se leaga reciproc in timp. Or el nici in directia asta nu are rabdare. Bucurestiul va avea suporteri adevarati peste cativa ani deoarece in privinta echipelor de juniori are cei mai multi si buni tineri din tara care vor trage dupa ei sustinatori. Asta cam peste 5 ani.

    cu 5 ani în urmă (21.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    CJ?
    De la Cluj nici o plecare? Motive ar fi destule...

    cu 5 ani în urmă (23.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!