Stiri Juniori U17 Masculin

Ștefan Grasu și Modibo Diaby, în primii 10 jucători din lume la categoria lor de vârstă

Eduard Popa

Eduard Popa
04.06.2019

Ștefan Grasu și Modibo Diaby, în primii 10 jucători din lume la categoria lor de vârstă

diaby grasu top 10

Ștefan Grasu de la Dinamo Știința și Modibo Diaby de la U-BT Cluj-Napoca se află în primii 10 jucători din lume născuți în anul 2003, potrivit unui clasament realizat de site-ul youthbasket, o platformă construită de binecunoscutul portal eurobasket.

Cei doi jucători sunt internaționali români U16. Ștefan Grasu este fiul fostei atlete Nicoleta Grasu și a debutat în Liga Națională de Baschet Masculin în acest sezon, la vârsta de nici 16 ani, la un meci pierdut de Dinamo cu SCM U Craiova, scor 76-69. El a învățat baschet la CS Baller, pentru ca apoi să treacă pe la CS Otopeni și într-un final la CSU Știința.

De partea cealaltă, malinezul Modibo Diaby a ajuns în România la nici 15 ani, alături de conaționalul său Abdoulaye N’Diaye. El a și debutat în naționala U16 a României la Balcanic Next Star 2018, iar FRB face eforturi pentru a-i acorda cetățenia tânărului baschetbalist, multiplu campion național la U16 și U18. Dacă va rămâne o perioadă de timp în România, atunci Modibo este eligibil pentru cetățenia româna, în stilul Serge Ibaka sau Nikola Mirotic la naționala Spaniei.

Deocamdată, cei doi apar în clasamentul sportivilor născuți în anul 2003 pe locul 6 (Diaby) și locul 10 (Ștefan Grasu). De asemenea, pe site-ul citat mai apar în clasamentul pe anul 2002 Mihai Cârcoană (locul 41) și George Cotoară (locul 97).

Platforma de baschet juvenil Youthbasket.com a fost lansată de către eurobasket.com. Site-ul este dedicat baschetbaliștilor considerați cei mai de perspectivă la nivel de liceu în SUA, dar și la nivel de juniori în restul lumii. În meniul platformei există următoarele secțiuni: Liceu SUA, respectiv Lume U21, U20, U19, U18, U17 și U16. Sportivii sunt prezentați sub forma unor ierarhii la fiecare categorie în parte.

*foto: colaj Alexandru Mihalache / facebook

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    Ar fi frumos să-l vedem pe Modibo Diaby la echipă de senior , ca și varianta U23. Și sper să-l și joace , nu doar să îl țină pe tușă. Hai U-BT

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Imbucurator
    Ca sunt considerati atat de perspectiva provenind dintr=o tara din lumea a treia a baschetului,dar as putea da scris ca daca nu pleaca la un club serios afara,aici se alege praful de ei.
    Iar la Grasu e si mai problematic,in sensul ca nu pare sa aiba un post cu care sa se identifice,cu el va trebui lucrat mai mult.

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Fara suparare
    Nu are nici o relevanta aceasta informatie , mai ales la aceasta categorie de articole. Se stie ca pana la 15-16 ani juniori romani sunt la un nivel decent... Problemele incep de la acesta varsta. Acum cativa ani Vlad Popovici si Vlad Cobzaru erau in topurile U16 la generatiile 1994 si 1995. Acum ei nu mai joaca dar juniori din acele topuri , Clint Capela si Cedi Osman sunt in NBA.
    In opinia mea Diaby poate ajunge un jucator important pt tara noastra dar Stefan , din pacate, nu este ajutat de fizic si este putin probabil sa performeze la un nivel decent, in continuare. Asa ca .... hai sa nu ne imbatam cu apa rece

    cu 4 ani în urmă (04.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!