Stiri Liga I Masculin

“Bufnițele din Regie” au ieșit victorioase în duelul cu Agronomia

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
23.12.2017

dinamo steaua agronomia stiinta liga intai

CSU Știința și CS Dinamo au terminat ultima etapă din faza grupelor Ligii l cu victorii în faţa Agronomiei şi a Stelei.

“Bufnițele” s-au impus, vineri seară, pe terenul gazdelor, CS Agronomia, scor 59-51. Meciul a început echilibrat, iar echipele au jucat de la egal la egal în primele două sferturi (15-15, 26-27). La revenirea de la vestiare, elevii antrenați de Ionuț Bâscoveanu au revenit motivați și au dominat repriza detașat. La sfârșitul sfertului trei, Știința avea un avantaj de nouă puncte. Deși au încercat în ultimul sfert să revină, la ultimul fluier al meciului scorul era de 51-59 în favoarea oaspeților.

Cel mai bun marcator al bufnițelor a fost Bariş Aktaş, cu 17 puncte. În cele 35 de minute jucate, a înscris 3/8 de 2 puncte, 2/6 de 3 puncte și 5/8 de la linia de libere. La un singur punct distanță, se află Antonio Nasturescu, care în 33 de minute, a marcat 16 puncte.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator a fost Tudor Fometescu, care în 38 de minute jucate, a înscris 16 puncte. Tânărul a marcat 2/5 de 2 puncte, 3/8 de 3 puncte și 3/4 de la linia de fault.

În cel de-al doilea meci, CS Dinamo a obținut o victorie muncită în fața juniorilor de la CSM Steaua. Steliștii i-au dominat pe “câini” pe parcursul a două sferturi şi jumătate, însă în ultimul act al meciului au lăsat garda jos, iar dinamoviștii au profitat. Deși au fost conduși aproximativ 25 de minute, elevii lui Eugen Ilie au avut puterea să revină în joc și să-și adjudece victoria la o diferență de 8 puncte, scor 77-69.

Principalii marcatori pentru CS Dinamo au fost Cornel Cioacătă și Andrei Iliescu, fiecare cu câte 16 puncte și Amedeo Casale, cu 14.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al steliștilor a fost Dragoș Diculescu, cu 18 puncte. De la CSM Steaua s-au mai remarcat Aurelian Gravriloaia și Bogdan Popa, fiecare cu câte 14 puncte înscrise.

În urma acestor rezultate, Ştiinţa a ajuns la 8 victorii şi 4 înfrângeri, Agronomia la 7-5, Dinamo 2 are 8-3 iar CSM Steaua 2 are 5-6. Lideri autoritari în Grupa a treia din Liga Întâi sunt cei de la Cuza Sport Brăila, cu 11-1.

 *foto: Alina Cojocaru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!