Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

„Derby de Transilvania”, la episodul cu numărul 59

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.01.2018

Etapa cu numărul 15 din Liga Națională de Baschet Masculin programează mult așteptatul „Derby de Transilvania”, duel deja cu o istorie bogată în spate între U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu. Partida este programată astăzi cu începere de la ora 17:15 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, fiind transmisă în direct pe DigiSport. 

Înaintea meciului direct de astăzi, U-Banca Transilvania Cluj ocupă prima poziție în clasamentul LNBM cu 26 de puncte acumulate, 12 meciuri câștigate și 2 pierdute, dintre care unul chiar împotriva Sibiului, în turul de campionat. De cealaltă parte, BC CSU Sibiu este acum pe locul 3 cu 24 de puncte, 10 victorii și 4 înfrângeri, însă cu un meci mai puțin disputat decât CSM Oradea, ocupanta locului secund. 

Cele două rivale vor porni în acest duel direct cu un moral bun, având în vedere rezultatele din ultima perioadă. Gazdele în alb și negru au 6 victorii la rând în campionat, respectiv 2 în FIBA Europe Cup, acolo unde au revenit în calculele calificării mai departe în optimile competiției. Ultimele victime ale clujenilor au fost Dinamo, acasă, 88-62, respectiv Keravnos în deplasare, 71-67. De cealaltă parte, CSU Sibiu și-a adjudecat în ultima etapă derby-ul pentru locul secund în LNBM, acasă, cu BC SCM Timișoara, echipă pe care a învins-o cu 81-73. 

După cum era menționat cu câteva rânduri mai sus, U-BT Cluj este echipa cu cele mai puține înfrângeri din campionat, 2 la număr, iar una dintre ele fiind suferite în turul actualei ediții din LNBM, chiar în Sala Transilvania din Sibiu, la ora respectivă fiind catalogată drept o mare surpriză. Formația pregătită de Mihai Silvășan a pierdut la un singur punct diferență, scor 83-84, în fața unui Sibiu măcinat de probleme. Galben-albaștri au trecut de marea rivală și campioana en-titre în doar 9 jucători pe foaia de joc, dintre care 4 străini și 5 tineri români. Tyler Laser cu 30 de puncte a fost principalul artizan al victoriei sibiene, în timp ce Sakic, Watson și Barro s-au remarcat de la Cluj, toți cu câte 15 puncte marcate. 

Confruntarea din etapa a 15-a a sezonului 2017-2018 dintre Cluj și Sibiu este totodată confruntarea cu numărul 59 dintre cele două mari rivale din ultimii 12 ani. În tot acest timp, trupa de sub Feleac s-a impus de 36 de ori, în timp ce trupa de pe Cibin și-a adjudecat 22 de partide. Rămâne de văzut cine va avea câștig de cauză de această dată, Clujul care vrea să confirme forma de moment, lista rezultatelor pozitive și care e dornică de revanșă după eșecul din tur sau Sibiul care vrea să rămână cât mai sus în campionat și care dorește să-și facă bucuroși încă o dată fanii cu un succes în fața rivalei ardelene, fani care se anunță că vor poposi în jur de 100 în arena de pe malul Someșului. 

U-BT nu se poate baza în continuare pe Aleksandar Rasic, în recuperare, respectiv Rolland Torok, accidentat, în timp ce situația lui Barro este în continuare incertă, după ce nu a evoluat nici în Cipru cu Keravnos, deși sunt șanse să fie parchet împotriva sibienilor. De cealaltă parte, Dan Fleșeriu se poate baza pe tot lotul pe care îl are la dispoziție. 

Derby-ul Ardealului va fi arbitrat de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Sorin Drugău și Dragoș Nicolae, în timp ce comisar din partea FRB va fi Raduly Zoltan. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!