Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"Derby-ul Ardealului" dintre Cluj și Sibiu are loc duminică

Paul Olar

Paul Olar
08.02.2014

Liga Națională

Etapa XVII

Duminică, 9 februarie, ora 20:15

Sala Sporturilor "Horia Demian"/ Digi Sport

11-5 Fișa meciului 13-3

Așa numitul "Derby al Ardealului" își consumă duminică, cu începere de la ora 20:15, un nou episod. Duelul "U"-BT Mobitelco vs CSU Sibiu este programat la Sala Sporturilor "Horia Demian" și va putea fi urmărit în direct grație postului de televiziune Digi Sport HD.

Dacă în ultimii ani încleștarea rivalelor transilvănene și-a pierdut oarecum din farmec, cea de mâine se anunță mai încinsă ca niciodată. Ambele tabere ardelene își respectă blazonul, fiind angrenate în apriga luptă de ocupare a unei poziții favorabile înaintea Play-Off-ului.

De departe, oaspeții de mâine reprezintă revelația actualei stagiuni. Pregătiți de Miodrag Perisic, "vulturii" ocupă un loc surprinzător în campionat. Totuși, aruncând o privire peste rezultatele înregistrate, poziția de lider al Ligii Naționale este cât se poate de meritată, Crăciun și compania mândrindu-se cu victorii în fața lui CSU Ploiești, BC Mureș Târgu Mureș sau CSM Oradea.

Conștienți de rolul băncii de rezerve în partea a doua a campionatului, oficialii sibieni au efectuat câteva modificări la nivelul lotului. Robert Sarovic l-a înlocuit pe Ivan Miceta, iar Brandon Johnson a fost "repatriat" și a devenit al șaptelea baschetbalist străin din echipă. Revenind la parcursul formației, trebuie amintit că "galben-albaștrii" nu au cunoscut gustul înfrângerii în 2014, ultimul succes venind dintr-o partidă cu Energia Rovinari.

Pe cât de dureroasă, pe atât de benefică a fost eliminarea din Cupa României pentru "U"-BT Mobitelco. Reamintim că eșecul cu Pitești i-a resuscitat pe "alb-negrii", care au pus umărul de atunci la o serie de trei victorii consecutive. Prima victimă a lui Silvășan și compania a fost CSM Oradea, grupare răpusă pe finalul unei confruntări dramatice. A urmat deplasarea pe terenul Energiei Rovinari, de unde "U" a izbutit să iasă cu capul ridicat, tot pe urma unui final incendiar.

În fine, elevii lui Dorin Pintea au avut parte de o etapă fără emoții sâmbătă trecută, Concordia Chiajna prezentându-se la Sala Sporturilor "Horia Demian". Ilfovenii nu au emis pretenții și s-au văzut surclasați cu scorul de 97-60, iar tehnicianul lui "U" a avut posibilitatea de a odihni titularii. În plus, la Cluj-Napoca a sosit în probe Lawrence Westbrook, existând șansa ca americanul să fie folosit duminică.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Mircea Șerban și Sorin Drugău. 

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

11 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Hmmmmmmmmmmm, sansele sa pierdem sunt mai mari decat sa castigam, dar sper macar sa fie un meci frumos! Sunt pesimist cand vine vorba de victorie dar optimist cand vine vorba de baschet! Asta daca nu cumva vin arbitrii si castiga ei meciul pentru noi, ca tot e la moda sa castigam cu arbitrii, Lol(sarcastic)

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    CSU
    ARM, nu ai de ce sa fi pesimist, se poate intampla orice, jucati acasa, apoi trecand peste ultimele 3 meciuri, am pierdut in deplasari la Timisoara si Steaua ...
    Sper totusi sa castigam pentru ca mai avem multe deplasari grele pana la final.
    Hai CSU, intotdeauna peste U !!! :)

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Domnule, vom trai si vom vedea! Hmmmmm cat despre "peste "U" " a cam trecut niste vreme de cand nu ati fost deasupra noastra, de prin 2008 daca nu ma insel!

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Expresie
      Noi cantam expresia aia intr-o ca si forma de incurajare sau de lupta sa zic asa. :)
      Am schimbat putin cantecul asta :http://www.youtube.com/watch?v=XY07GiD24vg

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Am fost la voi in sala, am fost si injurat la voi in sala de unele exemplare contomdente (am spus exemplare nu toata sala si sper sa nu sara nimeni in sus pentru ca eu am zis, asa, ca fapt divers), dar, cine mai tine minte! Sper sa avem o atmosfera frumoasa in sala si asta mai ales datorita orei si a zilei complet nepotrivite pentrum sport cu suporteri!

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Sala
      Posibil, peste tot sunt uscaciuni, dar am mai tot spus, baietii din galerie sunt niste baieti foarte ok, multi se implica activ in majoritatea activitatiilor din oras, de tot felul, sportive, caritabile, manifestatii.
      Daca se intampla sa fie atacati, jigniti sau echipa e furata ei atunci reactioneaza in toate felurile, dar altfel nu, asta e valabil pentru toate echipele, cu atat mai mult cele cu antecedente... Avem o sala cu multi cunoscatori de baschet, se traiesc meciurile cu multa pasiune , deaia se si creeaza atmosfera aia si e normal sa fie asa.
      Din ce am vazut in tur la finalul meciului, ai nostrii si ai vostrii ai mai ramas cateva minute si au cantat impreuna.

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Padure fara uscaturi nu exista! Sunt curios ce ar fifacut respectivii daca nu ati fi castigat :P . Asa cum am zis, stiu sala, stiu galeria, stiu ce poate dar nu imi place acustica, daca scandeaza si canta prea tare totul se transforma intr-un fel de "muget" din cauza acusticii! Intr-o sala facut cu cap ar suna cu adevarat bestial!

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Acustica
      Nu stiu, nu am observat asta, dar sa fie asta singura problema, prefer asa decat o sala ca la teatru sau fara anumite conditii.
      Oricum din pacate suntem departe si nu ne putem compara cu ce sali sunt in cupele europene...

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Pai o sala de teatru are o acustica mai buna :D Nu ne putem compara cu unele sali dar sigur ne putem compara cu multe alte sali! Americanii care vin prima data in Europa la noi sunt impresionati de galerii (comparand cu al lor "Defense")

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Atmosfera
      Are o acustica buna, dar degeaba ca atmosfera trebuie sa fie de teastru :) , cat despre americani nu se compara atmosfera de la ei cu cele din Europa, ca sa nu mai vorbesc de unele sali gen Olimpiacos , Partizan.. etc

      cu 10 ani în urmă (08.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    Cu Serban care uraste Clujul, cam greu!

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!