Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

„Hiena”, unul din cei mai înfocați suporteri ai lui U-BT Cluj, a dat tonul la meciul de Fed Cup de la Ostrava

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
11.02.2019

hiena fed cup cluj

Naționala de tenis feminin a României a reușit o prestație formidabilă împotriva campioanei mondiale en-titre, Cehia. Simona Halep & Co au câștigat cu 3-2 și s-au calificat în semifinalele Fed Cup. Chiar dacă partida s-a jucat la Ostrava, româncele au avut parte de un suport formidabil.

Printre fani sosiți în Cehia s-au numărat și primarul Clujului, Emil Boc și tatăl Simonei Halep, Stere. În schimb, fanii baschetului din România l-au recunoscut în imaginile de la televizor pe liderul galeriei echipei de baschet a celor de la U-BT Cluj, Atilla Verdeș, zis „Hiena”. Carismaticul suporter al lui U a vorbit pentru totalbaschet despre experiența de la Ostrava și ne-a povestit că a fost tot timpul cu un ochi pe scorul partidei U-BT Cluj - CSM CSU Oradea, încheiat cu 73-71 pentru clujeni. 

„Desigur că am fost conectat și la meciul de baschet de la Cluj. Pentru mine nu e nici o noutate să fiu și la tenis să fac galerie. Este stilul meu de viață să incurajez orice echipă națională a țării mele. Universitatea Cluj mi-a transmis acest spirit în urmă cu 35 de ani. O fac cu mândrie și cu "U" pe piept și în suflet.” 

Întrebat despre diferențele în a fi suporter al celor două sporturi, Verdeș ne-a zis: 

„Nu prea există diferență între baschet și tenis. Atât că la tenis nu se cântă într-una, doar la pauzele dintre ghemuri. Dar desigur mult mai civilizat. Mă adaptez ușor, am deja experiența necesară pentru a susține și tenisul românesc. Fetele au declarat că fără noi, suporterii care am fost prezenți la Ostravar-Arena, nu puteau trece de puternica echipă a Cehiei, un rezultat care chiar îl depășește pe cel al generației de aur din 1994. Au fost suporteri din mai multe orașe: Sibiu , Oradea, Constanța, București, din Cluj am fost cei mai mulți. Ambasadoarea României în Cehia, a venit personal la mine, m-a felicitat și a spus că experiența mea a contat în randul fanilor. Au mai fost câțiva ultrași care m-au recunoscut, și așa am putut să ne facem auziți”, a povestit „Hiena”, pentru site-ul nostru. 

Acum, pentru Simona Halep & Co. urmează duelul cu Franța, din 20-21 aprilie. Partida se va juca în deplasare. Așadar, am putea să îl urmărim din nou pe „Hiena” și ceilalți suporteri români și în semifinala Fed Cup.

*foto: arhivă personală

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    bine Hiena!
    si tot timpul acolo (langa echipa), si civilizat. Adica nu gibon.

    bravo!

    cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :))
      Daca si asta mai e civilizat....
      Bravo totalbaschet, un adevarat role model acest personaj !

      cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      da cu cine l
      comparam? Care i modelul? Seful galeriei voastre? 🤓

      cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Nu era o comparatie
      era o constatare. Daca astfel de personaje ajung sa fie date drept exemplu inseamna ca am ajuns chiar rau !

      cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      da, ok
      e parerea ta. mie mi se pare un tip decent. nu stiu daca un exemplu, dar poate la acest meci chiar a fost un exemplu, un lider al galeriei, ceea ce a contat foarte mult pentru fete in momentele de tensiune maxima. e important sa ai pe cineva care sa stie ce sa strige, cand, sa ii incurajeze pe ceilalti sa i se alature. un spectator "de rand" nu are nici drive-ul nici experienta sa faca treaba asta.

      cu 5 ani în urmă (11.02.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!