Stiri

Luka Doncic îl depășește pe Trae Young în duelul debutanților din NBA (Video)

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
13.12.2018

În noaptea de 13 decembrie, începând cu orele 03:30 (ora României) a avut loc duelul dintre Atlanta Hawks și Dallas Mavericks, partida mult așteptată datorită întâlnirii dintre debutantii celor două.

Cei doi au fost protagoniștii draftului NBA din 2018. După ce “puștiul minune” de la Real Madrid, Luka Doncic, a fost ales cu a treia opțiune de către Atlanta Hawks, după Deandre Ayton și Marvin Bagley lll, aceștia au efectauat un schimb pentru jucătorul ales cu a cincea opțiune de către Dallas Mavericks, Trae Young. Dallas Mavericks a reușit să se impună cu scorul 114-107 (28-26, 23-26, 30-26, 33-29), după un meci destul de echilibrat.

Nu numai că cei doi debutanți s-au ridicat la așteptările urmaritorilor, însă au și reușit să fie cei mai eficienți  jucători al echipelor lor.

În 35 de minute petrecute pe parchet, Luka Doncic a fost autorul a 24 de puncte, cu 12/15 la linia de aruncări libere, 10 recuperări (1 ofensivă, 9 defensive), 6 pase decisive și o minge câștigată. Au mai ieșit în evidență: Harrison Barnes (25 de puncte și 3 recuperări) și  DeAndre Jordan (11 puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive)

De cealaltă parte, Trae Young, în același număr de minute petrecut în teren ca și rivalul sau, 35 de minute, a reușit să înscrie 24 de puncte, la care a adăugat 10 pase decisive și 2 mingi câștigate. În schimb, acesta nu și-a trecut în cont nicio recuperare și nicio prezență la linia de aruncări libere, lucru care subliniază încă o dată stilul diferit de joc al celor doi.

S-au mai remarcat: Josh Collins ( 20 de puncte, 17 recuperări, o pasă decisivă), Kent Bazemore (22 de puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă).

Până acum, în acest sezon, Luka Doncic are medii de 18 puncte, 6.8 recuperări și 4.4 pase decisive pe meci, în timp ce Trae Young are medii de 15.7 puncte, 2.7 recuperări și 7.3 pase decisive, capitol la care este chiar liderul echipei.

Astfel, Dallas Mavericks ocupă poziția a 7-a în clasamentul Conferinței de Vest, cu un bilanț de 15 victorii și 11 înfrângeri, în timp ce Atlanta Hawks ocupă penultima poziție în Conferința de Est și se află pe locul 14, cu 6 victorii și 21 de înfrângeri.

*foto: Bleacher Report

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!