Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Memorialul Tordai: BCM U Pitești și CSU Sibiu înving campioana și vicecampioana României

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
26.08.2016

 

BC CSU Sibiu și BCM U Pitești au reușit două victorii importante în această seară, în cadrul Memorialului Tordai. Cele două au reușit să se impună și în cea de-a doua zi a turneului amical, după ce și ieri au debutat cu câte o victorie.

Formația condusă de Hristu Șapera a reușit să învingă campioana de anul trecut, pe CSM CSU Oradea. Jucătorii lui Cristi Achim au început mai bine partida, iar după primele 10 minute conduceau cu 25-14. Oradea a continuat să conducă și în sfertul secund, intrând la pauza mare cu un avantaj de 3 puncte: 41-38. Partida a fost mai echilibrată în repriza a doua. Piteștenii au reușit să mențină un ritm apropiat, astfel că diferența la finele penultimei secvențe a fost tot de 3 puncte: 62-59 pentru Oradea. În ultimul act, piteștenii au reușit să întoarcă scorul în favoarea lor, iar meciul s-a terminat 91-82. BCM U Pitești are două victorii și urmează să joace finala mare alături de echipa gazdă, CSU Sibiu.

Cel mai bun marcator al lui BCM U Pitești a fost Gabriv, cu 22 de puncte, urmat de Marinov, cu 17. La CSM CSU Oradea s-au remarcat Zeno (23) și Mirkovich (19).

 

Și BC CSU Sibiu a obținut cea de-a doua victorie în cadrul Memorialului Tordai, împotriva vicecampioanei de sezonul trecut, BC Mureș Tg. Mureș, pe care a condus-o și cu 24 de puncte diferență. Galben-albaștrii și-au adjudecat primul sfert cu 22-15 și au continuat să conducă și în actul secund, intrând la pauză cu un avantaj de 15 puncte: 45-30. Baschetbaliștii pregătiți de Dan Fleșeriu au continuat în același ritm și după pauza mare, menținând o distanță considerabilă de 20 de puncte la finalul penultimei secvențe: 65-45. CSU Sibiu s-a impus cu 79-61 și va lupta, duminică, pentru Trofeul „Elemer Tordai”.

„Am făcut o apărare mai bună, care ne-a și adus rezultatul, dar trebuie să ținem cont că Târgu Mureș a avut două absențe notabile în echipă, doi pivoți, și acolo am și reușit să dominăm mai mult. (...) Vom juca cu Piteștiul în finală. Vom vedea, ei au bătut astăzi Oradea, joacă extrem de bine, știam că și-au făcut o echipă bună, vom vedea dacă reușim să și câștigăm (n.r. trofeul). Important e că suntem acolo și normal că avem șansa să-l câștigăm. Să vedem dacă reușim să ne păstrăm sau să avem forță duminică. Și noi, și Piteștiul avem pauză mâine”, a declarat antrenorul principal al lui CSU Sibiu, Dan Fleșeriu, după terminarea partidei.

Cei mai buni marcatori ai lui CSU Sibiu au fost Davis (16) și Hardy (15). De partea cealaltă, cele mai multe puncte pentru BC Mureș Tg. Mureș a marcat Martinic (18).

Memorialul Tordai continuă și mâine, cu meciurile dintre BC Mureș Tg. Mureș și Dinamo București, de la ora 17, și CSM CSU Oradea și SCM U Craiova, de la ora 19.

Dumincă vor avea loc finala pentru locurile 5-6 (ora 10), finala pentru locurile 3-4 (ora 12) și finala pentru locurile 1-2 (ora 14).

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Toci
    Frumoase amble meciuri astazi. Oradea au jucat azi mai "ușor", cu o apărare mai lejeră, iar Pitestiul, care pare a avea o echipă bună anul asta, i-a taxat; plus că au prins o zi de gratie la aruncarile de afară. Noi i-am bătut pe Mures fără drept de apel. Cu ce jucători au venit azi, nu cred ca pot emite pretenții la primele 6. Le trebuie întăriri cam peste tot, în special sub panou. Lazăr si Santa sunt mult prea subțiri pentru pretențiile Mureșului. Hardy a dat doua dunkuri peste bietul Laci, iar apoi l-a capacit de câteva ori si în aparare...Noi ne am miscat mai bine azi, dar mă rog, am si fost lasati...Au jucat mai mult si noii veniti si nu au făcut-o rău de loc: Davis, Dragoste, chiar si Turman ( desi mai e mult de lucru cu el). Una peste alta, o seară faină cu baschet spectaculos.

    cu 7 ani în urmă (26.08.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Whomever :

    @gyke
    Din moment ce turneul Tordai Elemér este un turneu amical nu vad de ce jucatorii echipelor ar trebui sa depuna un efort mai mare . Mures a jucat cu o echipa incompleta si dupa parerea mea este prea devreme sa anunti "... nu cred ca pot emite pretenții la primele 6. Le trebuie întăriri cam peste tot, în special sub panou." In rest a fost chiar un baschet frumos. Ne vedem in campionat ;)

    cu 7 ani în urmă (27.08.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ok
      Păi asta am zis si eu: pentru a emite pretenții aveți nevoie de întăriri peste tot. Străinii noi nu au arătat mai nimic, Alhaji nu e încă în formă, nici Martinic nu a strălucit, de români am zis mai sus...De acord, e devreme dar o idee iti poți face. Iar privitor la amicale, da-mi voie să nu fiu de acord. Trebuie sa arate măcar determinare si dorința de a te impune, mai ales când echipa e incompletă, să arăți ca meriti să faci parte din echipă. Mi-a plăcut mult Piteștiului în cele două meciuri, au arătat super ok. Chiar si Craiova a arătat potențial, iar Dinamo, ca si anul trecut a arătat că poate surprinde. Vedem si meciurile care mai vin si povestim. Baftă. PS Oradea sunt o echipă solidă, nu-mi fac griji pentru ei, dânsele lor la câștigarea campionatului sunt mari.

      cu 7 ani în urmă (27.08.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    of autocorectu lu peste
    Dânsele=sansele

    cu 7 ani în urmă (27.08.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    corect
    Buna analiza voastra.@gyke. Nu mi-as face griji in privinta Muresului. Ei mereu incep sa joace din iarna si abia in play-off. Probabil se deblocheaza fonduri substantiale in ianuarie. Asa au facut-o si in ultimii doi ani. Erau pe la locul 9 dupa tur si apoi au prins mereu finale. Ultima au pierdut-o la mustata. Pentru mine e clar ca Barham si letonul nu vor prinde iarna la Mures.
    Despre noi destul de bine. Davis e foarte util si poate creste. Turman nu e de lepadat. Sa vedem cat ii vor tine bateriile pe Lalovic si Mijajlovic cand se va juca din 3 in 3 zile la primavara. La romani nu stam chiar rau. Cu Tincu, Popescu si Dragoste se poate face o rotatie. Nu mi-am format o parere despre Paliciuc si Cazan. Se vor mai intampla multe. Peste tot nesiguranta e la ordinea zilei vezi cazurile Timisoara, Ploiesti sau anul trecut Medias si Rovinari. Multe echipe pot intra in colaps si vor disparea apoi.

    cu 7 ani în urmă (27.08.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      da
      Nu mor de grija Mureșului, stiu strategia asta a lor. Am scris impresiile mele după meciul de ieri, așteptam mai mult baschet de la o vicecampioana. Noi clar stăm mai bine ca anul trecut, doar la extremă mica nu suntem acoperiti,Palinciuc mi se pare singurul 3 clasic din lot. Probabil vom juca mult cu Hardy pe poziția asta. De Igor nu mi-e frică să obosească, stam foarte bine pe 1-2, Davis îmi place mult, Dragoste chiar ok, sa vedem Tincu dacă ne arată altceva în afară de sut. La Pope (care a jucat extraordinar cu Dinamo si Mureș) si Lalo mi-e puțin frică. Turnam e destul de indisciplinat tactic, în special în apărare, va trebui multă răbdare cu el. Una peste alta, de abia aștept să înceapă campionatul.

      cu 7 ani în urmă (27.08.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Toci
    Inca un an cu echipa tare subtire dar era de asteptatm. Turman trebuie trimis acasa, nu a aratat absolut nimic in cele doua meciuri. Intrebarea mea e alta, aducem si noi un pivot sezonul asta sau nu vede nimeni ca sub panou suntem zero ?

    cu 7 ani în urmă (27.08.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!