Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco își continuă seria invincibilă pe teren propriu

Paul Olar

Paul Olar
23.02.2014

96-86
14-5 Statistica 11-8

"U"-BT Mobitelco rămâne invincibilă pe teren propriu și după etapa a-XIX-a, clujenii trecând de SCM U Craiova cu scorul de 96-86. Partida a avut loc sâmbătă seara la Sala Sporturilor "Horia Demian" și a putut fi urmărită în direct grație postului de televiziune Digi Sport.

Dorin Pintea îi trimite în teren pe Miljan Medvedj, Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, pe când în formația de start a oaspeților se regăsesc Sten Sokk, LeVar Seals, Mirko Kovac, Andrei Căpușan și James Tyler.

Ardelenii câștigă angajamentul de început, iar Cătălin Baciu inaugurează tabela cu un semi-cârlig de mână dreaptă. Disputa are ritm, americanul James Tyler oferind replica cu un slam-dunk în forță. Mihai Silvășan scutură plasa de la mare distanță, urmat de către Darius Hargrove, care duce scorul la 7-2. Oltenii își revin grație coșurilor lui Mirko Covac, doljenii punând umărul la un parțial de 7-0, de pe urma căruia termină la conducere actul întâi, 17-23.

Elevii lui Milan Nisic încep bine și sfertul doi, reușita lui Petar Babic din spatele arcului de cerc formând un ecart de 14 puncte, 19-33. Totuși, tehnicianul amintit îl scoate de pe teren pe James Tayler și în consecință, Craiova are de suferit în spațiul de trei secunde. Clujenii, conduși de rezerva Josh Sparks, profită de acest lucru și își revin energic.Mai mult, Miljan Medvedj izbutește o intercepție și îi dă o pasă de alley-oop lui Sparks, care ridică publicul în picioare, din moment ce "U" intră la cabine cu un avantaj de cinci puncte, 47-42.

"Alb-negrii" debutează curajos în partea a doua, cu un scurt run de 4-0. SCM are o răbufnire prin aportul jucătorilor Travis Bureau și Bogdan Popescu, dar gazdele se mențin la cârma jocului. Mihai Silvășan duce scorul la 59-49, urmat de Boris Lalovic. Travis Bureau și LeVar Seals se zbat să-și readucă echipa în cărți, însă băieții lui Pintea nu au emoții pe final, din moment ce se mențin o bună perioadă la cel puțin 10 puncte distanță.

Cu 24 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, Darius Hargrove a fost cel mai bun marcator al învingătorilor. Ivan Kuburovic a încheiat meciul cu 15 puncte, 6 recuperări și 3 assist-uri, în vreme ce Mihai Silvășan și Cătălin Baciu au contribuit cu câte 13 puncte.

De partea cealaltă, LeVar Seals a avut 24 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Travis Bureau și-a trecut în 18 puncte, 6 recuperări și 3 assist-uri, în timp ce Mirko Kovac a contabilizat 11 puncte.

*Foto: u-mobitelco.ro

15 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova adiro :

    Antrenor
    Am vazut aseara o echipa(Craiova) care de multe ori statea in executiile individuale ale lui Levar sau Bureau.Raman la concluzia ca ne trebuie un antrenor adevarat,nu un fricos ca Nisic.Si asa vrea sa stiu si opinia lui @Buzestii,oare de ce nu este folosit si Gavrila ;mie personal mi se pare un jucator care poate creste mult, dar doar daca este folosit in meciuri tari

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Gavrila
      Detalii "tehnice" nu pot sa-ti dau,fiindca nu sunt Nisici...Pot sa-ti spun insa cu siguranta ca la acest moment este mai util decat Mocanu,care arde gazul de pomana dpdv sportiv si ne arde si pe noi la buzunare,respectiv ca din pacate situatia lui Gavrila se dircumscrie celei generale a tinerilor jucatori romani,sacrificati deliberat de antrenorii mercenari in virtutea unor asa zise rezultate.Daca se incepea folosirea lui constanta,cate 2-10 minute si in meciurile tari,de acum vreo 3 ani,posibil ca acum sa fi fost om in rotatia principala,dar neintamplandu-se asta,este doar o supozitie,nu o certitudine.

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Sparks
    Citeam zilele trecute o analiza a unui "specialist" - ATENTIE! nu pe totalbaschet - care il facea terci pe Sparks. Nu se integreaza in schemele ofensive ale echipei clujene, nu se stie apara in zona, nu intelege jocul colectiv etc. Eu, nefiind specialist, nu pot sa-l critic. Insa, la meciul cu Craiova, a intrat la - 14 si in vreo 7 minute, adica pana la pauza, echipa a ajuns la +5. Singurul lucru pe care nu-l inteleg, ca nespecialist, e de ce insista Bobo sa il bage in primul 5 pe Baciu in locul lui Sparks. Desi, cred ca intuiesc raspunsul. Asa il preseaza Cristescu.

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Asa cuma zis Canguru(de fiecare data cand scriu Canguru am impresia ca il insult) Baciu este 5 si Sparks 4, joaca el si 5 dar nu cu placere! Cat despre respectiva analiza, ok, inca nu a ajuns nici un jucator perfect sa joace in Romania!

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      re
      Nu-ti face griji doar singur mi-am creat contul....
      Legat de Sparks nu are ce cauta pe 5, nu are nici talie, nici greutate/forta si nici jocul specific nu-l stie...poate doar intr-o echipa "mica" care sta zona asa cum facea anul trecut Bavcevic cu Silvasan, Ross si Nikolov pe pozitiile mari

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @carlos_cj
    Incerc eu sa-ti raspuns punctual fara a fi de accord cu cele mentionate in "analiza citita de tine":
    - este posibil ca Sparks sa nu se integreze in scheme offensive si sa aibe dificultati defensive la zona din simplul motiv ca in scoala de unde el vine nu prea se joaca pe scheme iar apararea zona lipseste cu desavarsire, din cate stiu in NBA este chiar interzisa de regulament'

    - Baciu este pozitia 5, Spark este pozitia 4, Baciu joaca pe aceeasi pozitie cu Lalovic, Spark pe aceeasi pozitie cu Silvasan

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • CS Municipal Mediaș bbfreak:

      !!!
      Scoala de unde provien Spark se bazeaza in primul rand pe scheme defensive si offensive, ca mai toate sporturile nord americane Play Book-ul fiind baza.
      Apararea in zona ( in linie, 1-3-1, 3-4, amoeba, match-up, etc) nu este interziza in NBA ! Dincontra este practicata. E adevart mai putin, unul din argumentele antrenorilor fiind faptul ca jucatorii se pot degreva de responsabilitate.

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      re
      Atunci regula celor 3 secunde in defensiva la ce se refera?
      Arbitrii fluiera "Illegal Defence" si acorda aruncari libere echipei adverse daca un jucator in aparare nu apara un jucator advers mai mult de 3 secunde si se concentreaza pe o anumita zona.
      Eu asa stiu, dar ma rog nu vreau sa dezvoltam o intreaga polemica pe aceasta tema.

      Ce vroiam sa subliniez, si oarecum sa-i gasesc o explicatie la articol colegului Carlos_cj este ca jucatorii americani sunt mult mai obisnuiti si incurajati sa joace pe relatia 1 la 1 atat ofensiv cat si defensive si asta se vede cu ochiul liber

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    • CS Municipal Mediaș bbfreak:

      !!!!
      Regula la deffensive de 3 sec, se palica doar daca jucatorul este in "vopsea". Asta inseamna ca daca se apara in zona, fe sunt mobili (nu "adorm" in 3 sec), fie apararea este avansata. Antrenroii mai versatili si cu experineta folosesc din cand in can zona, sau un mix intre zona si on tot one (uitat-te la Spurs).
      Da in general nu folosesc zona, insa acum in martie uita-te la NCAA si o sa vezi si zona mai des

      cu 10 ani în urmă (23.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ''U''
    e si firesc sa foloseasca toti jucatorii. Nu vrem sa avem o problema daca intervin accidentari!

    cu 10 ani în urmă (23.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Exact ce spuneam
    Pana la urma tot acolo ajungem. In sfertul 2 Baciu a fost schimbat cu Sparks. A jucat in teren cu Silva si au intors rezultatul. Toate explicatiile sunt teoretice. Pe ce pozitie joaca Baciu, de ce nu-i potrivit Sparks etc. Aproape fara exceptie, Baciu e inlocuit cu Sparks si jocul echipei se imbunatateste. Chestia cu cinciul clasic Baciu si cinciul fals Sparks e alta poveste.

    cu 10 ani în urmă (24.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Rezerva lui Baciu este Lalovic, cand este inlocuit cu Sparks este si Silvasan in teren si asa cum zicea pe undeva free62 se joaca fara pivot sau cu Silva in "postura" de pivot! Vezi ca sunt pe youtube ultimele doua meciuri de acasa (sibiu si Craiova) si vezi ca nu joaca niciodata pivot(5)!

      cu 10 ani în urmă (24.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Chiar meciul asta dupa primul sfert a intrat Lalovic daca tin bine minte, nu Sparks...e drept ca si lalovic a fost inlocuit dupa cele 2 libere pt ca facuse vreo 5 prostii mari:D

      cu 10 ani în urmă (24.02.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Baciu a fost inlocuit cu Lalovic si este de cele mai multe ori inlocuit cu Lalovic

    cu 10 ani în urmă (24.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    '' U ''
    Sparks il inlocuieste pe Silva, si Lalo pe Bobo...in ultimele meciuri asa au jucat!

    cu 10 ani în urmă (24.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!