Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco învinge pe Oradea după un meci nebun

Paul Olar

Paul Olar
17.01.2014

70-69
9-5 Statistica 10-3

Chiar și eliminată din Cupa României, "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca are puls. Trupa lui Dorin Pintea a răpus vineri seara pe CSM Oradea cu scorul de 70-69, după o partidă de nerecomandat cardiacilor. Confruntarea a contat la etapa a-XIV-a și a putut fi urmărită în direct grație postului de televiziune Digi Sport.

Gazdele încep cu Miljan Medvedj, Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, pe când Cristian Achim îi trimite în teren pe Will Franklin, Daniel Dillon, Vujadin Subotic, Titus Nicoară, respectiv Sean Deninson.
Confruntarea debutează cu două faulturi rapide ale lui Cătălin Baciu la Sean Deninson, canadianul ajungând în cele din urmă și la linia de pedeapsă. Pivotul de peste ocean ratează însă ambele libere, iar clujenii deschid scorul prin Cătălin Baciu. Darius Hargrove duce scorul la 5-0, Deninson marcând primul coș al orădenilor. Combatantele au apoi un parcurs strâns până în ultimele minute ale actului întâi, terminat în forță de băieții lui Dorin Pintea, 21-16.

Ascensiunea formației clujene continuă, Mihai Silvășan distanțându-și echipa la 10 puncte, 33-23, grație unei aruncări de la linia de fault. Oaspeții răspund prin reușita de la mare distanță a lui Daniel Dillon, aceștia trăgând tare să recupereze teren. Vujadin Subotic fructifică eficient faze de contraatac și astfel, CSM-ul se ține aproape la pauză, când tabela arăta avantaj de o singură posesie în favoarea lui "U", 39-37.

Revenite de la cabine, oponentele ardelene au un parcurs cât se poate de strâns. CSM se apără bine și profită de orice eroare a adversarei, Vujadin Subotic, Titus Nicoară, sau Daniel Dillon aflându-se adesea la finalizare. În schimb, coșurile de la mare distanță izbutite de Mihai Silvășan îi țin în viață pe "alb-negrii", formație ce dispune de asemenea de o prestație solidă din partea lui Darius Hargrove. Astfel, scorul este de 55-57, actul decisiv preconizând un final incendiar.

Acesta este inaugurat de numeroase ratări ale ambelor tabere, până la oferita lui Titus Nicoară. "Leii" își impun ritmul și se duc la 55-61, forțându-l pe Dorin Pintea să ceară timp de odihnă. Time-out-ul are efect, Mihai Silvășan scutură plasa de la semi-distanță, dar gruparea de pe Criș continuă să fie în prim plan. Mai mult, Franklin și compania dispun de 6 lungimi cu trei minute rămase din meci, moment în care "U" are o răbufnire de proporții. În primă instanță, recitalul clujenilor este dat de liberele lui Boris Lalovic, urmate de o reușită a lui Darius Hargrove, situația strângându-se la 67-69.

Peste scurt timp, William Franklin ratează șansa de a pune capăt întâlnirii, din moment ce fundașul american alege să gestioneze individual atacul, cu mai puțin de 20 de secunde rămase. Banca tehnică a lui "U" cere pauză, mingea ajunge apoi în mâna lui Mihai Silvășan, baschetbalist ce transformă din spatele arcului de cerc și declanșează isteria în "Horia Demian". Băieții lui Achim au șansa să câștige meciul, dar Dillon ratează dramatic de sub coș, Mobitelco bifând astfel un succes de moral.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!