Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco caută revanșa în fața echipei Piteștiului

Paul Olar

Paul Olar
28.02.2014

Liga Națională

Etapa XXI

Sâmbătă, 1 martie, ora 19:00

Sala Sporturilor "Horia Demian"/ Digi Sport

14-5 Fișa meciului 12-8

"U"-BT Mobitelco continuă sâmbătă seria duelurilor de foc din Liga Națională. Ardelenii vor primi vizita formației BCM U Pitești, într-o dispută ce va conta la etapa a-XXI-a, aceasta urmând să fie arbitrată de o brigadă formată din Fabiana Martinescu, Laszlo Bukuresti, respectiv Dragoș Nicolae.

Cu o serie de șapte victorii consecutive, clujenii sunt echipa momentului în campionat. Interesant, băieții lui Dorin Pintea nu au mai cunoscut gustul înfrângerii de la ultima întâlnire cu BCM U Pitești, consemnată la începutul lunii ianuarie. De atunci, Silvășan și compania au pus umărul la numeroase rezultate importante, printre victime numărându-se nume cu pretenții precum CSM Oradea, CSU Sibiu și SCM U Craiova. Totodată, lotul grupării de pe malul Someșului Mic a suferit o mică modificare, în sensul că Lawrence Westbrook a devenit al șaptelea baschetbalist străin al echipei. Americanul nu a evoluat însă în ultimul meciul cu Craiova, fiind interesant de urmărit dacă "Bobo" Pintea îl va folosi în fața Piteștiului sau nu.

De partea cealaltă, BCM reprezintă una dintre revelația actualei stagiuni. Condusă de către Hristu Șapera, formația argeșeană a izbutit calificarea în Final Four-ul Cupei României, trecând în sferturi de "U", după două partide adjudecate fără emoții. De asemenea, Piteștiul este singura grupare ce a câștigat în acest sezon pe parchetul din "Horia Demian", Barac și compania ocupând poziția a șasea în clasament, cu un bilanț de 12 succese și 8 eșecuri. Chiar dacă au scăpat victoria printre degete la Oradea, "alb-violeții" au recuperat terenul pierdut cu ocazia incendiarei deplasării de la Rovinari, încheiată cu scorul de 87-84.

Revenind la încleștarea dintre "U" și BCM, trebuie precizat că cele două combatante își vor măsura mâine forțele pentru a treia oară în ultimele șase luni. Piteștenii s-au impus în cele trei jocuri la diferențe considerabile, sportivii din Transilvania încercând astfel să-și ia revanșa. 

*Foto: Andor Marton

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Bobo Pintea nu o sa fie prezent in sala, principal o sa fie Paul Chetreanu!

    cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Da Pintea unde o sa fie? Daca nu ii el in sala nu o sa fie nimeni principal decat Cuic. Chetreanu nici macar nu ii secund decat in limita timpului de care dispune, cum ar putea fi principal. Fara Pintea o sa fie Cristescu ca o mai fost in viata lui:D

      cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Citeste aici: http://www.u-mobitelco.ro/seniori-1/declaratii-inainte-de-meciul-cu-pitesti-2343.html

      cu 10 ani în urmă (28.02.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!