Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco depășește pe BC Timba

Paul Olar

Paul Olar
25.10.2013

87-63
3-2 Statistica 1-4

"U"-BT Mobitelco a trecut peste eșecul de la Sibiu și a repurtat o nouă victorie în Liga Națională de baschet masculin. Formația antrenată de către Dorin Pintea a surclasat în Sala Sporturilor "Horia Demian" pe BC Timba Timișoara, cu scorul de 87-63.

Gazdele încep în formula Branko Cuic, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan, Cătălin Baciu, în vreme ce bănățenii îi trimit în teren pe Kevin Bridgewaters, Florin Popa, Daniel Pătru, Marjan Tasic și John Florveus. Pe banca de rezerve s-a aflat neechipat și David Lawrence, sportivul ce va părăsi pe Timba săptămâna viitoare.

Angajamentul este câștigat de clujeni, care încep ezitant partida. "Alb-negrii" au atacuri lungi, în care plimbă mult mingea și își încearcă norocul de la mare distanță. La fel ca în "Derby-ul Ardealului", Silvășan și compania nu au un debut perfect din punct de vedere al aruncărior din spatele arcului de cerc, lucru pedepsit imediat de Marjan Tasic. Pivotul sârb scutură plasa de la 6.75 m și deschide scorul, "urșii" abordând încleștarea foarte motivați. Mai mult, trupa lui Bogdan Murărescu reușește să își adjudece primul sfert, 12-14, datorită reușitei lui Petru Czmor din ultimele secunde.

Situația se schimbă în favoarea amfitrionilor în actul secund. Ivan Kuburovic își face simțită prezența pe faza ofensivă, iar "U" controlează întâlnirea. De asemenea, în ajutorul lui Dorin Pintea vine și aportul de pe banca de rezerve, acest aspect contând enorm în economia jocului. Astfel, formația de pe malul Someșului se desprinde până la pauza mare, perioadă în care tabela indica 38-31, balanța între cele două combatante urmând să fie înclinată definitiv în partea a doua. Clujenii apasă pedala de accelerație și au un ecart favorabil de până la 28 de puncte, timișorenii neputând da replica. Partida se încheie cu o combinație frumoasă între tinerii Bogdan Pogăcean și Mirel Dragoste, care îl are la finalizare pe cel din urmă.

Cu 21 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, Ivan Kuburovic a fost cel mai bun om al învingătorilor. Mihai Silvășan a contribuit cu 16 puncte, 5 recuperări și 4 assist-uri, în vreme ce Cătălin Baciu s-a remarcat cu 8 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă, Kevin Bridgewaters a totalizat 28 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Marjan Tasic a ieșit în evidență cu 14 puncte și două mingi culese de sub panou. În fine, John Florveus și-a trecut în cont 8 recuperări și 7 puncte.

*Foto: u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!