Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco pleacă ca favorită în fața Concordiei

Paul Olar

Paul Olar
11.10.2013

Liga Națională

Etapa a-III-a

Sâmbătă, ora 17:00

Sala Sporturilor Chiajna

0-2 Fișa meciului 1-1

"U"-BT Mobitelco se deplasează sâmbătă pe terenul Concordiei Chiajna, cu ocazia etapei a treia din Liga Națională de baschet masculin. Încleștarea debutează la ora 17:00 și reprezintă o primă întâlnire între cele două combatante.

Gazdele de mâine revin acasă după eșecul suferit la Timișoara, în fața trupei lui Tudor Costescu. Bănățenii s-au impus fără emoții, cu 98-78, într-o partidă în care ilfovenii s-au remarcat doar prin prestația lui Aleksandar Vuletic. Pivotul sârb a avut din nou o prestație senzațională, el contabilizând 15 puncte și 20 de recuperări. Până în prezent, Vuletic are medii de 19.5 mingi prinse de sub panou, 17.5 puncte, 5.5 pase decisive și reprezintă surpriza plăcută a campionatului.

După despărțirea de majoritatea baschetbaliștilor străini, cuplul Aleksandar Vuletic & Vasile Ștefan pare să fie gura de foc a echipei antrenate de Vladimir Lucic. De asemenea, efectivul Concordiei cuprinde nume de tineri baschetbaliști autohtoni ce evoluat în Liga Națională, dintre ei amintind pe Ciprian Mihai, Andrei Petică, Marian Ararău sau Dan Ioan. Așadar, "galben-verzii" revin în propriul fief, acolo unde le-au făcut viață grea celor de la Energia Rovinari.

De partea cealaltă, la fel ca oponenții de la finalul săptămânii, "U"-BT a inaugurat ediția 2013/14 cu un eșec. Elevii lui Dorin Pintea s-au înclinat la Arena "Antonio Alexe" în fața CSM-ului din Oradea, bihorenii câștigând cu 76-68. Revanșa "alb-negrilor" a venit șapte zile mai târziu, în confruntarea cu Energia Rovinari. Dispunând de prestații la înălțime din partea jucătorilor Boris Lalovic și Branko Cuic, gruparea de la malul Someșului și-a asigurat un succes de moral.

Cei doi sportivi ex-iugoslavi amintiți au combinat pentru 42 din cele 99 de puncte marcate de Silvășan și compania. Foarte probabil, Cuic, Lalovic sau Hargrove vor fi printre amenințările Concordiei în etapa aceasta. Prezența lor pe parchet, alături de cea a lui Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, fac din "U" favorita certă a încleștării ce va fi arbittrată de o brigadă formată din Dragoș Nicolae, Șerban Rășogă și Dragoș Stan. Observator este Nicolae Danețiu. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!