Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco se impune în fața Stelei

Paul Olar

Paul Olar
17.12.2013

79-74
8-5 Statistica 5-7

"U"-BT Mobitelco a încheiat anul 2013 cu o victorie împotriva Stelei CSM EximBank București. Ardelenii s-au impus cu scorul de 79-74 și i-au stricat astfel debutul lui Niksa Bavcevic pe banca "militarilor".

Gazdele încep cu  Branko Cuic, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan, Cătălin Baciu, pe când antrenorul croat al bucureștenilor mizează pe Ashton Gibbs, Miljan Pavkovic, Garry Gallimore, Robert Nyakundi și Virgil Stănescu.

Primul angajament al confruntării este câștigat de "alb-negrii", dar oaspeții din capitală sunt cei care au startul mai bun. Garry Gallimore inaugurează tabela cu două coșuri consecutive, însă replica formației din Transilvania vine de la Ivan Kuburotiv, care scutură plasa de la mare distanță, 3-4. Combatantele au parcurs strâns până în ultimul minut al actului întâi, când Silvășan și compania pun umărul la un parțial de 5-0 ce duce scorul la 19-13.

Steaua debutează din nou în sfert cu patru puncte fără să primească replica adversarului, revenind la distanță de o posesie, 19-17. Ivan Kuburovic este în continuare extrem de precis pentru trupa lui Dorin Pintea, care practică de asemenea un joc eficient în spațiul de trei secunde și în consecință, diferența crește la opt lungimi, 37-29. "Roș-albaștrii" nu se dau bătuți și limitează ecartul la trei lungimi, dar clujenii apasă pedala de accelerație, iar Kuburovic stabilește scorul pauzei, 44-34, în urma unui coș marcat în ultima secundă. Reveniți pe parchet, sportivii de pe malul Someșului par hotărâți să își impună ritmul. Branko Cuic aduce prima reușită a părții secunde, urmat de Boris Lalovic, care își distanțează echipa la 14 puncte, 48-34.

Elevii lui Dorin Pintea se mențin la conducere până actul decisiv, atunci când Stănescu și compania au o răbufnire de proporții. Profitând de relaxarea adversarilor, bucureștenii fructifică situațiile favorabile și în ciuda unui duel pierdut deja în căciulă, aceștia sunt aproape să schimbe deznodământul partidei. Totuși, Mihai Silvășan liniștește apele cu un coș din spatele semicercului, 76-71, "U" bifând așadar a șaptea victorie stagională. În schimb, Steaua a suferit al șaptelea insucces.  

Cu 18 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, Boris Lalovic a fost cel mai bun marcator al învingătorilor. Pivotul ex-iugoslav a fost secondat de Ivan Kuburovic, autor a 16 puncte și 8 recuperări. Branko Cuic a contribuit cu 14 puncte, 10 assist-uri și 5 recuperări, în vreme ce Darius Hargrove a avut 12 puncte.

De partea cealaltă, Bozo Djurasovic și-a trecut în cont 16 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Robert Nyakundi s-a remarcat cu 15 puncte, 5 recuperări, respectiv o pasă decisivă.

*Foto: Cristi Cosma

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    Ciulin &Co
    Ciulin si compania au fost imperiali, nu a stiut nici o echipa in ce ape se scalda. Ba au fost Pro Steaua, ba au fost Pro "U", ba au arbitrat ca la carte.tehnicele au fost ambele nonsensuri,habar nu am ce a facut banca Stelei si cred ca nici ei iar Kuburovic nu a protestat, a refulat cum refuleaza orice sportiv la o faza tensionata dar a refulat de unu singu cu spatele la Ciulin. Nu am inteles ce a insemnat arbitrajul de aseara, au vrut in continuare sa ii demonstreze lui Bavcevic ca ei is cei mai tari dar in acelasi timp au vrut sa ii faca pe plac Vicepresedintelui Feederatiei si sa isi faca norma la fluierat aiurea.

    cu 10 ani în urmă (17.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!