Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U"-BT Mobitelco surclasează pe Concordia Chiajna

Paul Olar

Paul Olar
12.10.2013

77-105
0-3 Statistica 2-1

"U"-BT Mobitelco și-a adjudecat într-o manieră categorică încleștarea cu Concordia Chiajna. Întâlnirea a contat la etapa a treia a Ligii Naționale de baschet masculin și s-a încheiat cu scorul de 77-105.

Gazdele încep în formula Nemanja Petrovic, Vasile Ștefan, Bogdan Stăncuț, Aleksandar Vuletic și Ciprian Mihai, în vreme ce Dorin Pintea îi trimite în teren pe Branko Cuic, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan și Boris Lalovic.

Concordia aduce primele puncte ale întâlnirii grație lui Bogdan Stăncuț. Ardelenii egalează prin Boris Lalovic și se duc la 2-4 în urma unui contraatac pornit de la Branko Cuic și finalizat de către Darius Hargrove. Ecartul lui "U" crește, Ivan Kuburovic și Mihai Silvășan făcând ca tabela să indice 2-9. Tandemul ex-iugoslav format din Aleksandar Vuletic și Nemanja Petrovic îi apropie pe "galben-verzi", confruntarea căpătând ritm. Concordia reușește chiar să preia conducerea după lay-up-ul lui Petrovic, iar Dorin Pintea este forțat să solicite timp de odihnă. Time-out-ul are efect, clujenii gestionează bine finalul și încheie în avantaj actui întâi, 17-28.

Surprinzător, în garnitura de început a oaspeților din sfertul al doilea se regăsește tânărul Bogdan Pogăcean, alături mai experimentații Miljan Medvedj sau Darius Hargrove. Sportivii de la malul Someșului combină pentru un rapid parțial de 2-8, ce îi desprinde la 19-36. "Alb-negrii" se instaurează la conducere fără emoții, cireașa de pe tort a prestației grupării din Transilvania fiind Bogdan Pogăcean. Baschetbalistul în vârstă de 18 ani răsplătește încrederea antrenorului, el contabilizând 10 puncte și 3 recuperări până la sfârșitul reprizei întâi, perioadă în care tabela de marcaj indica 40-58.

Partea secundă este inaugurată din nou de "U", echipă la care se remarcă Josh Sparks. Extrema de forță originară din Statele Unite își face simțită prezența în spațiul de trei secunde, atleticul sportiv contribuind nestingherit cu puncte. Ilfovenii nu găsesc drumul pe coș minute bune, adversarii din Transilvania taxându-i imediat. Datorită faptului că situația i-a permis, Pintea a rulat întreg lotul, Silvășan și compania bifând așadar al doilea succes stagional. În schimb, Concordia se află la a treia înfrângere consecutivă.

Cu 19 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Ivan Kuburovic a fost cel mai bun marcator al învingătorilor. Sportivul sârb a fost secondat de către Darius Hargrove și Josh Sparks, ambii autori a câte 18 puncte. Bogdan Pogăcean a mai contribuit cu 14 puncte, 3 recuperări și un capac.

De partea cealaltă, Nemanja Petrovic și-a trecut în cont 24 de puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări, în timp ce Aleksandar Vuletic a avut 20 de puncte, 9 recuperări și 7 assist-uri.

*Foto: u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!