Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

”U” Cluj-Napoca, victorie clară cu Phoenix Galați

Valentin Todea

Valentin Todea
21.10.2017

Universitatea Cluj-Napoca a trecut acasă de Phoenix Galați cu scorul de 83-63, într-un meci din etapa a patra din Liga Națională. Pe sferturi, tabela a indicat 22-19, 16-14, 25-10 și 20-20.

Dragan Petricevic a trimis în teren un prim cinci alcătuit din Leslie Vorpahl, Bianca Voica, Ioana Ghizilă, Silvana Jez și Aida Kalusic, Galațiul replicând cu o formulă de start compusă din Alexandra Dumitrache, Alina Maria Stan, Miljana Dzombeta, Mariah King și Alina Crăciun.

Oaspetele au avut un start mai bun de meci, fiind la conducerea jocului până aproape de jumătatea primului sfert, atunci scorul a devenit egal, 8-8. Ioana Ghizilă a transformat de la mare distanță pentru 11-8, dar Alina Crăciun și Mariah King și-au readus echipa în avantaj, 11-12. Irina Părău a dus scorul la 15-12, pentru ca Dzombeta să egaleze din afara semicercului. Ghizilă a reușit un nou coș din spatele arcului de cerc, 18-15, diferența dintre cele două formații fiind de 3 puncte după terminarea primului act, în urma liberelor transformate de Kilpatrick.

Clujencele s-au distanțat la 7 lungimi în prima jumătate a sfertului doi, 31-24, Dumitrache răspunzând de la mare distanță, 31-27. Dzombeta și-a apropiat echipa la 2 puncte, 33-31, însă Silviana Jez a replicat imediat de la 3 puncte, 36-31. La pauza mare, scorul era 38-33.

Sfertul trei a fost unul foarte bun pentru ”studente”, reușind să se desprindă treptat pe tabelă în urma unui joc colectiv reușit. Astfel, înaintea ultimului sfert, diferența dintre combatante era de 20 de puncte, precum și cea înregistrată la final. În actul patru, Clujul le-a permis galățencelor să înscrie mai multe puncte decât în celelalte sferturi, având adăpostul unui ecart mulțumitor.

Theairra Taylor a fost cea mai eficientă jucătoare de la Universitatea, cu 15 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și un capac. Silvana Jez a adunat 18 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție și un capac.

Cea mai bună jucătoare de la Phoenix Galați a fost Mariah King, trecută pe la Cluj în urmă cu două sezoane. Aceasta s-a remarcat cu 22 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Miljana Dzombeta a avut 13 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții.

*Foto: u-cluj.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!