Stiri Cupa României Feminin

”U” Cluj se impune la o diferență de patru puncte în partida cu CSM Satu Mare

Valentin Todea

Valentin Todea
28.09.2017

Universitatea Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 77-73 pe teren propriu în fața celor de la CSM Satu Mare, în partida tur din prima fază a Cupei României. Pe sferturi a fost 11-20, 21-16, 21-15 și 24-22.

Dragan Petricevic a trimis în teren un prim cinci alcătuit din Bianca Voica, Ioana Ghizilă, Leslie Vorpahl, Morgan Stroman și Aida Kalusic, în timp ce pentru Satu Mare au început ca titulare Marina Solopova, Renata Szmutku, Andra Mandache, Destiny Williams și Kristina Baltic.

Sătmărencele au început mai bine disputa și aveau un avantaj de 6 puncte la jumătatea primului sfert, 4-10. Mandache a dus scorul la 8-14, în timp ce Destiny Williams a majorat ecartul la 8 lungimi, 10-18. Aceeași Mandache a fost eficientă de la libere, vizitatoarele distanțându-se la 10 puncte. Gazdele au încercat micșorarea diferenței de pe tabelă prin Stroman în debutul actului doi, însă CSM a continuat evoluția bună din primele zece minute iar scorul avea să devină 20-31, după o reușită semnată de Harrison. Elevele lui Marius Dobă s-au distanțat ulterior la 12 puncte, 24-36, tot în urma unui coș marcat de fosta jucătoare a Clujului, Taneisha Harrison. Reușita de la mare distanță a lui Leslie Vorpahl și cinci puncte venite din partea Aidei Kalusic în finalul sfertului doi au redat speranțe fanilor clujeni, diferența dintre cele două combatante fiind de doar 4 puncte la pauza mare, scor 32-36.

După patru minute scurse din sfertul trei, Universitatea avea să treacă la conducere prin coșul înscris de Vorpahl, 42-40, însă Satu Mare a răspuns imediat prin Harrison, 42-43. Vorpahl și Stroman au punctat mai apoi din spatele semicercului pentru ca tabela să arate 48-45, oasptele rămând la două puncte în spatele clujencelor înaintea ultimului act, 53-51.

Sfertul patru a fost cel mai productiv al confruntării din „Horia Demian”, Clujul reușind să ia un avantaj considerabil după primele minute, 65-57, Bianca Voica transformând de la 3 puncte pentru a menține aceeași diferență, 68-60. Andreea Lazăr, Leslie Vorpahl și Aida Kalusic au marcat și ele din afara arcului de cerc, 74-65, iar cu mai puțin de trei minute rămase până la final, victoria echipei de sub Feleac părea tot mai sigură. Taneisha Harrison a contribuit cu două coșuri consecutive din apropiere, 74-71, Ioana Ghizilă înscriind pentru 76-71 cu 34 de secunde înaintea ultimului buzzer. CSM a transformat apoi două libere prin Harrison, însă ”U” Cluj avea să se impună la 4 puncte după ce Stroman a trecut și ea în dreptul liniei de fault. Formația universitară are de apărat astfel un avantaj de două posesii în returul de la Satu Mare, acolo unde Williams și compania vor beneficia de susținerea fanilor proprii, la primul meci de acasă din acest sezon.

Aida Kalusic a fost cea mai eficientă jucătoare de la ”U” Cluj-Napoca cu 20 de puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă și 2 intercepții, fiind urmată de Leslie Vorpahl cu 21 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție.

Destiny Williams a adunat 49 de unități în dreptul eficienței, reușind un double-double de senzație, alcătuit din 35 de puncte, 22 de recuperări, o intercepție și un capac. Taneisha Harrison e următoarea pe lista remarcatelor de la CSM Satu Mare cu 18 puncte, 8 recuperări, 4 assist-uri și o intercepție.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!