Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U" prelungește suspansul după o victorie dramatică în meciul patru

Paul Olar

Paul Olar
03.05.2014

90-89
2 Fișa meciului 2

Seară fericită pentru suporterii lui "U"-BT Mobitelco. Baschetbaliștii lui Dorin Pintea și-au învins din nou rivalii de la CSU Sibiu, scor 90-89 și vor forța seria în meciul decisiv. Încleștarea a avut loc la Sala Sporturilor "Horia Demian" și a putut fi urmărită în direct grație postului de televiziune Digi Sport.

Față de încleștarea trecută, niciunul dintre tehnicieni nu operează modificări în formula de start.După un minut de tatonare, Miljan Medvedj pătrunde curajos și deschide scorul. Replica sibiană vine de la Milos Bojovic, care pare motivat să se revanșeze. Din tabăra clujeană, Ivan Kuburovic are o evoluție bună, iar Boris Lalovic, proaspăt intrat pe teren, scutură plasa de la mare distanță. Totuși, CSU joacă eficient și termină actul întâi la conducere, 20-24.

Mihai Silvășan aduce primele puncte ale sfertului secund, însă Milos Bojovic răspunde tot cu o reușită din spatele arcului de cerc. Sportivii antrenați de Miodrag Perisic au parte de momente bune și pun umărul la un parțial de 0-7, ce duce scorul la 25-36. Mihai Silvășan și Ivan Kuburovic încearcă să își scoată colegii din faliment, dar tot oaspeții se află la cârma jocului. Devon Austin marchează de la mare distanță pentru ca tabela să indice 36-49. "Galben-albaștrii" nu cedează și intră la cabine sub adăpostul a 14 lungimi, 39-53.

Minutele de început ale reprizei a doua le aparțin tot "vulturilor". Brandon Johnson speculează o eroare a adversarilor și finalizează singur cu panoul, 39-57. "U" aleargă după alergare, însă soarta întâlnirii părea în linii mari decisă, din moment ce Sibiul conducea cu 14 puncte, 52-66, cu două minute rămase din actul al treilea. A fost momentul prielnic ca amfitrionii să izbutească o revenire de senzație.

Branko Cuic și Ivan Kuburovic au sunat trezirea în tabăra clujeană, iar baschetbaliștii gazdă au contabilizat un run spectaculos de 15-0, sibienii rămânând doar spectatori. În consecință, scorul devine 76-74 în favoarea lui Silvășan și compania, finalul fiind incendiar. Brandon Jonhson o readuce pe CSU la conducere grație unui coș de trei puncte, urmat ulterior de slam dunk-ul lui Cătălin Baciu, 78-79.

Se cere timp de odihnă și la faza imediat următoare, Octavian Popa Calotă este căpăcit, balonul ajungând în mâinile clujenilor. Aceștia declanșează un contraatac care îl are la finalizare pe Josh Sparks, americanul ajungând la linia de libere. Extrema egalează la 79 și trimite astfel confruntarea în prelungiri. Aici, "alb-negrii" sunt cei ce aduc primele 7 puncte.

Vizitatorii au o răbufnire grație lui Octavian Popa Calotă, fundașul limitând ecartul prin aruncările libere. Se ajunge la 90-88, Darius Hargrove irosește o aruncare de trei puncte și posesia este de partea formației de pe Cibin. Calotă are șansa să își ducă echipa în semifinale, dar este oprit de adversari, în urma unei faze extrem de discutabile. Banca tehnică a lui CSU cere fault, iar baschetbaliștii își pierd cumpătul, îndreptându-se spre arbitrii.

Spre nemulțumirea acestora, nu se dictează nimic și astfel "U"-BT Mobitelco prelungește suspansul.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    D-lui Paul Olar
    De ce nu nu mentionati in articol ca la ultima faza din meci cand Sparks a egalat a fost vorba de fault in calitate de ULTIM APARATOR? si trebuia acordat antisportiv DE CE ? Va e frica ? Un coleg al dumneavoastra (de la Total Baschet)care era in fata mea a confirmat acest lucru dar din pacate vad ca mai e pana cand o sa fim obiectivi...TRIST,FOARTE TRIST...

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Lupta 'U"! :

    Sibieni...nu va mai plangeti...nu aveti dreptate!





    Lupta 'U"! Sibieni...nu a veti dreptate!!!


    0


    Foarte bun ultimul comentariu(ALG)...si foarte realist! Sicer nu inteleg de ce va plangeti ca niste copii!!! Piciorul lui Lee la recuperarea cand s-a dat "1 la 1"...a fost afara...deci mingea la noi!!! Eu nu imi pot imagina cum din 3 arbitri...nu a vazut nici unul asta!!! Ori e incopemtenta,ori rea vointa...adica polite de platit...ori...Greseli au fost in ambele sensuri la arbitraj.Si asta inseamna incompetenta!!! Nu inteleg ce spuneti voi "suporterii sibieni" si aici si pe site-ul vostru,ca nu ati fost respectati la Cluj?Spune-ti direct ce v-a nemultumit!!! Nimeni nu a venit la voi,nici inainte de meci,nici in pauza,nici dupa...In pauza ati iesit...fara ca cineva sa aiba ceva cu voi.Ati avut jandarmi in preajma...nimeni nu s-a luat de voi!! Asteptati flori si pizza???Astea sunt pe bani...! :)))) Cat despre scandarea vostra: "Csu totdeauna peste "U"! "...ce sa zic?Unde ati fost anul trecut?Dar in ultimii ani???Noi am castigat un campionat!!! Voi???Nici macar la juniori nu aveti un titlu!Noi am castigat f multe!!! Va respect ca ardeleni...dar...fitele ar fi bine sa le lasati acasa...sau la ploiesteni! Ei da...sunt peste "U"...au castigat multe campionate...corect sau nu...le-au castigat! Deci...ati putea modifica putin ;)..."CSU...vrem sa fim ca "U"! "Avem si noi pacatele noastre...nu suntem perfecti.De exemplu...presedintele nostru a adus sponsor candva pe cei care vor se exploateze la Rosia Montana...prefer sa fiu in liga a doua dar curat...nu manjit! Apoi il avem pe Cuic...un jeg ca om si ca jucator!!! El a trecut peste capul antrenorului si a intrat cu de la sine putere in teren,chemandu-l la schimbare pe Kuburovic.Sper sa plece de la noi Cuic...sa nu il mai vad!!!Apoi...Vasu,presedintele Clubului Universitatea...a mai infintat o echipa de baschet masculin cu acelasi nume...cu un antrenor care a fost rezerva rezervelor ca jucator...in loc sa imparta banii la volei,handbal,etc.Ce sa facem daca Vasu e incompetent??? Asa ca...sper un arbitraj altfel...decat in cele 4 mecuri de pana acum...adica CORECT...iar voi sibienii sa ne intampinati cu aplauze...asa cum va primim noi la CLUJ IN UNIVERSITATILE NOSTRE LA STUDIU!!! ;) Florile...nu le meritam...le merita cei 3 arbitri din primul meci de la Sibiu...stiti voi de ce...;)

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!