Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

"U" vs Steaua, un duel de tradiție în baschetul românesc

Paul Olar

Paul Olar
14.12.2013

"U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca și Steaua CSM EximBank București își dau întâlnire luni, la Sala Sporturilor "Horia Demian", cu începere de la ora 19:00. Disputa contează la etapa a-XII-a din Liga Națională de baschet masculin și va putea fi urmărită în direct grație postului de televiziune Digi Sport.

Ardelenii se întorc în propriul fief cu moralul la pământ, după o serie de partide crâncene în deplasare, împotriva finalistelor din stagiunea precedentă. În nici două săptămâni, "alb-negrii" au fost înfrânți pe terenul celor de la CSU Ploiești și BC Mureș, trupa de pe Someș având un bilanț de șapte victorii și cinci eșecuri. Băieții lui Dorin Pintea sunt invincibili în schimb acasă, acolo unde au bifat patru succese din tot atâtea posibile și ocupă poziția a treia în clasament, cu un total de 19 puncte.

De partea cealaltă, primul sezon de la revenirea în Liga Națională pare să fie unul de tranziție pentru Steaua. Bucureștenii au câștigat doar cinci jocuri și au pierdut șase, lotul echipei suferind de asemenea numeroase modificări. Pe parcursul turului, în capitală au sosit Ashton Gibbs, Bozo Djurasovic sau Miljan Pavkovic, iar banca tehnică arată diferit față de acum câteva zile. În urma parcursului nefast, oficialii "militarii" l-au demis pe Mladen Jojic, înlocuindu-l pe acesta tot cu un specialist ex-iugoslav, în persoana lui Niksa Bavcevic.

Prezența tehnicianului croat în angrenajul Stelei face duelul de mâine și mai atractiv, din prisma faptului că el revine la Cluj-Napoca ca adversar. Bavcevic a pregătit-o pe "U" în ediția precedentă, echipă alături de care a fost eliminat în Play-Off de CSM Oradea. Deși se dorea un proiect îndelungat ce se va axa mult pe juniori, clujenii au renunțat în vară la serviciile antrenorului originar din Split, promovându-l în funcția de principal pe Dorin Pintea.

Un alt motiv pentru care disputa de luni nu are voie să fie ratată este legat de faptul că pe parchetul din "Horia Demian" își vor măsura forțele două dintre grupările cu tradiție în sportul cu mingea la coș din țara noastră. De-a lungul istoriei, Steaua a pus mâna pe 22 de titluri de campioană, în vreme ce "alb-negrii" se laudă cu patru trofee. În plus, va fi interesant de urmărit felul cum își vor reveni combatantele după rezultatele modeste din ultimele partide.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!