Stiri Vulturi

„Vulturii” au prins aripi!

Eduard Popa

Eduard Popa
26.11.2017

emi cate

Victorie pentru naționala de baschet masculin a României în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale la baschet, scor 75-68, pe teren propriu în compania Olandei.

România a început partida în formula Watson, Mandache, Kuti, Moldoveanu și Cățe. De partea cealaltă, Olanda a început cu Franke, de Jong, Kloof, Schaftenaar și Norel.

Vlad Moldoveanu a deschis scorul cu un coș de 3 pct. Răspunsul a venit din partea lui Yannick Franke. Olanda a continuat apoi cu un run de 11-0 și a dus scorul la 11-3. România a schimbat defensiva, Watson și Cățe au reușit mai multe intercepții și au dus România în avantaj, scor 14-13 după un and-one al lui Watson. Acesta a și pus ultimele puncte pe tabelă iar la capătul primului sfert scorul indica 16-15.

Sfertul al doilea a fost unul mai greoi, cu multe turnovers de ambele părți. După 6 minute de joc tabela indica 22-18 pentru oaspeți. Rolland Torok a marcat însă după încă o intercepție și un assist ale lui Giordan Watson și a dus scorul la 22-21. Torok și Emi Cățe cu un and one au adus România în avantaj, scor 27-25. Bobe Nicolescu a reușit să marcheze ultimele cinci puncte ale sfertului, grație cărora scorul a ajuns la 34-27.

În sfertul al treilea România a început într-o formulă extrem de tânără, cu Kuti, Nicolescu, Darwiche și Cățe, alături de „veteranul” de 27 de ani, Rolland Torok. Darwiche, Cățe și Kuti au semnat primele puncte, Olanda a replicat de la linia de fault, iar Torok a dus scorul la 43-31. România a păstrat o diferență de 10-13 puncte, cu tinerii pe parchet în mare parte din timp. Olanda a reușit abia spre finalul perioadei să intre single digits, la minus 8 puncte, iar după trei sferturi scorul indica 54-46.

Orbeanu și Moldoveanu au deschis sfertul patru cu coșuri de 3 pct, iar Watson și două intercepții ale lui Mandache au dus scorul la 66-50 pentru „Vulturi”, în timp ce Bobe a dus diferența la 18 pct. Norel a marcat un and one, dar Torok a răspuns din pasa lui Moldoveanu. Olanda a revenit pe finalul meciului și grație unor recuperări ofensive au ajuns și la 10 puncte, scor 73-63. Bobe Nicolescu a reușit un slam dunk, dar de Jong a pus ultimele puncte, scor 75-68.

Rolland Torok a fost cel mai bun marcator al României, cu 13 pct, Emi Cățe a adunat 12 pct și 8 recuperări iar Giordan Watson a marcat 11 pct, cu 6 pase decisive și 4 steals. Franke a marcat 14 pct pentru Olanda, în timp ce de Jong a înscris 12 pct.

Cu această victorie România ajunge la un palmares de 1-1, la fel ca Olanda. În celălalt meci al grupei D, Italia a trecut de Croația, scor 80-64. 

*foto: fiba.com

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un meci curajos
    in compania unei echipe a Olandei intr o zi slaba.
    In orice caz s a vazut un antrenor pe banca si s a vazut un watson in teren. Cate iarasi bun. Incepem si noi sa jucam sportul numit baschet. La mai mare.

    cu 6 ani în urmă (26.11.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca threepointer :

    Pt Achim si Tojalaa
    Cand vad cat de bine,cu cata atitudine si pofta de joc au jucat Darwiche si Nicolescu ma tot intreb de ce joaca meci de meci fix 10min....
    Desi merita toti aceasi lauda pentru ca toti au jucat admirabil(cu greseli sau fara,au mentinut o atitudine de invingatori si luptatori pe care greu o vedem la echipele nationale)se vede parca un mic + de luciditate si curaj la Cate si Kuti care se vede ca joaca mai mult de 10:00 fix pe meci.Sunt sigur ca li s-ar dubla minutele si ar juca mai mult in momentele cheie,ar iesi niste jucatori super decenti.
    Oricum,felicitari tuturor,mai ales antrenorului care pare mai constient ca avem o generatie buna de U20 care trebuie fructificata.Speram sa continue toti in aceasi nota :)

    cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      bobe
      Nu stiu de unde ai tu statistica dar Bobe la Oradea are o medie de 16 minute pe meci si ar fi fost mai mare daca las Galati nu ar fi avut probleme si a jucat doar 5 min.
      Nu contest ca nu ar merita mai mult dar in momentul de fata are a 2 medie dupa Mandache dintre jucatorii romani.

      cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    a ajuns Nationala rampa de lansare pt. echipele de club!
    In privinta lui Achim treaba-i simpla: l-ar juca pe Nicolescu mai mult daca asa ar scrie pe biletul pe care-l scoate din buzunar la fiecare time-out!

    cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Achim habar nu are să crească un junior.La Bobe striga dupa prima gresala da la preferatu lui Pașca nu zicea niciodata nimic.Nu te-ai obișnuit că lu Achim îi plac astia gen Petrisor,Pașca si Franklin care ascultau de el si băteau mingea în pământ doar?Noroc cu Zeno sau Sean că faceau restu.

      cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      la umbra Marelui Antrenor nu creste nici iarba!
      Achim i-a avut in lot la Oradea pe debutantii de 20 de ani pe atunci: Mandache, Nicoara, Lazar, Torok, s.a.m.d., dar nu le-a "vazut nici un potential". A incercat cu niste "maini moarte" carora nu le rostim numele din respect pentru ei (nu sunt ei de vina ca nu pot mai mult) si incearca in continuare! Pe de alta parte se pare ca merge si asa: echipa a luat un Campionat, dar de crescut juniori locali ioc...

      cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Mandache nu sunt sigur daca nu era în Cipru si Nicoara în Austria dar nu zic că așa a fost pt că nu mai țin exact minte.Numa Achim putea da afară unu ca Branko și aduce unu care nu mai jucase de 7,8 luni și avea pretenții să ia cu asa PG campionatu,să nu mai zic că dupa ce strigă jumate de sală scoatel afară își dă seama si Achim că nu joaca nimic și îl scoate.Nu dau nume că se știe despre cine era vorba.
      Puteți uni să-mi săriți în cap da Achim daca asa bun e dc nu l-a luat o echipa de afară?Sau secund la naționala?

      cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @mailman
      Eu inteleg ca nu iti place Achim dar macar da informatii corecte. Sa exemplific :
      1 Mandache a jucat la Oradea intre 2005-2007 (18-20 ani)dupa care a plecat in SUA
      2. Nicoara a jucat la Oradea intre 2003-2007 (15-19 ani) dupa care a plecat in Austria.

      Achim a venit la Oradea in 2009. Explica-mi si mie cum a putut sa nu-i vada ca jucatori de perspectiva. In plus pt ca tu vorbeai acolo de juniori locali, te informez ca Mandache e aradean, chiar daca intr-adevar a inceput baschetul la seniori la Oradea.

      Ai dreptate in schimb la Rolli si Laci care au fost lasati sa plece prea usor in Ungaria. In special pe Rolli pt ca pe Laci nu l-au prea putut opri intrucat vroia si el o schimbare dupa 8 ani la echipa.

      @DonDiablo - cu Branko a fost diferit. Intelegerea era pana in primavara cu posibilitate de prelungire daca nu are o oferta mai buna. A primit o oferta dubla iar bugetul Oradiei era depasit. Din acest motiv a fost adus Franklin mai devreme sa aiba timp sa intre cat de cat in forma.

      cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      @soso69 eu la faza cu Branko am auzit altceva dar nu mai rost să comentăm acuma.Sincer sa aduci un jucător inactiv 7,8 luni doar că te ascultă și...mi s-a părut o mutare foarte proastă,doar Achim a vrut asta si nu e singura mutare prost gândită.

      cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Radu Varna
    Din pacate nu am reusit sa vad meciul cu Italia in totalitate. Radu Varna a jucat ?
    Oricum prestatii foarte reusite pt componentii echipei U20. M-am bucurat in special pt Darwiche pt ca e cel mai tanar si avem mare nevoie de un jucator la pozitia 1. Asta este drumul, trebuie dat credit tinerilor jucatori pentru ca, oricum suntem in lumea 3 , nu a 4 a a baschetului european.
    Bravo baieti !!!!!

    cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Nationala Romaniei
      Ieri tinerii (Cate, Kuti, Bobe, Darwiche) m-au făcut mândru că sunt român. Au arătat dăruire, tupeu si eficienta, dând tonul in sfertul 2. Felicitări si lui Rolli pentru felul în care a jucat pentru ROMÂNIA!
      Am mai spus că lotul nu e atât de slab incat sa fim ciuca batailor, lucru pe care l-a aratat noul antrenor... pentru ca acuma avem antrenor.

      cu 6 ani în urmă (27.11.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!