Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

1-1. Sibiul egalează seria cu Steaua după un meci condus aproape în totalitate

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
03.05.2017

CSU Sibiu a reușit să egaleze seria cu Steaua CSM EximBank, din cadrul semifinalelor Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce s-a impus cu scorul de 88-80 în meciul 2, disputat în Sala Transilvania. Baschetbaliștii sibieni au părut mai motivați decât în prima partidă și, având de partea lor susținerea frenetică a unei săli arhipline, au reușit să conducă aproape tot meciul, o singură dată înregistrându-se egalitate.

După ce luni au cedat partida pe final, sibienii au intrat în meciul 2 cu o doză în plus de motivație, dornici să-și facă mai ușor drumul spre victorie. Jocul le-a ieșit foarte bine în primul sfert, în care au marcat aproape 30 de puncte și au reușit să îi țină la distanță pe adversari. Paliciuc și Cooper au adus primele 4 puncte Sibiului, Runkasuskas și Fraseniuc egalau, însă de aici încolo tabela arăta avantaj în favoarea gazdelor. Acestea s-au desprins după un run de 6-0, Popescu, Paliciuc și Cooper punctând pentru scorul de 13-6, iar patru minute mai târziu, Hardy stabilea o diferență de 14 puncte: 26-12.

Actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 28-17 și părea că Sibiul urma să intre liniștit la vestiare, însă baschetbaliștii antrenați de Dan Fleșeriu le-au dat emoții fanilor sibieni. Pe fondul unor greșeli individuale, făcute în mare parte de Davis, sibienii au pus doar 3 puncte pe tabelă în 7 minute de joc.  Roș-albaștrii au profitat de momentele de slăbiciune ale gazdelor și au recuperat din deficit prin Falker și Malesevic, care au apropiat Steaua la 5 puncte: 28-23. Oaspeții au fost aproape de egalare, dar coșul de 3 puncte reușit de Mijajlovic păstra un avans de 5 puncte Sibiului.  Tot cu o treiță închidea tabela înainte de pauză același Igor, sibienii intrând la vestiare cu un avantaj de 10 puncte: 44-34.

Dan Fleșeriu și-a motivat bine jucătorii în pauza dintre sferturi, aceștia reușind să păstreze o distanță aproape constantă de 10 puncte între ei și adversari. Atât a fost diferența și la finalul sfertului 3, intrându-se în decisiv cu scorul de 70-60.

Ultimul sfert a fost deschis de Malesevic, care s-a remarcat cu un coș de la mare ditanță, Dudzinski și Falker aducând Steaua la 5 puncte: 72-67. Sibienii au fost cât pe ce să piardă meciul în aceeași manieră în care au făcut-o luni,  însă s-au redresat în ultimele două minute și nu le-au permis roș-albaștrilor să se apropie la mai mult de 3 puncte. Meciul s-a încheiat la scorul de 88-80, iar seria se reia la București, luni, cu meciul 3.

Cel mai bun jucător al lui CSU Sibiu a fost Kevin Hardy, care a terminat partida cu 17 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui Steaua CSM EximBank a fost, la fel ca în meciul 1, Morris Curry, cu  23 de puncte.

Meciul 3 dintre BC CSU Sibiu și Steaua CSM EximBank se joacă luni, 8  mai, de la ora 19:45, la Sala „Mihai Viteazul” din București. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Fara cuvinte....
    Vai ce fain o fost! Mare bucurie ne -ati adus....suntem mindrii de voi.... la Sibiu se joaca cu inima. Felicitari. echipei , si acestui antrenor Dan Fleseriu ! HAI CSUUUUUU !!!!!

    cu 6 ani în urmă (04.05.2017)
    • BC CSU Sibiu Gent:

      Da
      Chiar așa!

      cu 6 ani în urmă (04.05.2017)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova freeboy :

    Atmosfera
    Felicitari suporterilor sibieni pentru atmosfera creata la fiecare meci!
    Succes echipei mai departe!

    cu 6 ani în urmă (04.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!