Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

10 lucruri interesante după "Derby-ul Ardealului" de sâmbătă

Paul Olar

Paul Olar
20.10.2013

Seara de sâmbătă, 19 octombrie, a fost una perfectă la Sibiu, după ce "vulturii" au triumfat în "Derby-ul Ardealului" cu "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca. Pe lângă victoria trupei de pe Cibin obținută cu scorul de 73-61, partida din Sala "Transilvania" a consemnat câteva lucruri extrem de interesante:

•    CSU se impune din nou în fața rivalilor de pe Someș, precedentul succes al lui Crăciun și compania având loc în martie 2010.

•    "Galben-albaștrii" au trecut de oponenții clujeni de 14 ori în ultimii opt ani. Totuși, situația rămâne favorabilă trupei lui Dorin Pintea, care conduce la general cu 23-14.

•    Miodrag Perisic înfrânge prima dată echipa pe care a pregătit-o în perioada 2005-2007. Tehnicianul sârb a dat piept cu "U" în stagiunea anterioară, respectiv când antrena pe CS Otopeni, dar "alb-negrii" au ieșit de fiecare dată cu capul sus.

•     61 este cel mai mic număr de puncte marcat de "U" într-o confruntare cu CSU Sibiu.

•     Dintre cele 37 de întâlniri Sibiu vs Cluj, cel de ieri se înscrie pe locul cinci în topul confruntărilor cu cele mai puține puncte înscrise.

•    Duelul din actuala stagiune a adus printre cei mai mulți ex-iugoslavi pe parchet. În lotul lui CSU se regăsesc Milos Bojovic, Ivan Miceta, Matija Ceskovic și antrenorul Miodrag Perisic. În schimb, clujenii au în echipă pe Branko Cuic, Ivan Kuburovic, Boris Lalovic, Miljan Medvedj sau directorul sportiv Milorad Perovic. În trecut, sportivii de peste ocean își lăsau amprenta asupra încleștării dintre cele două reprezentante ale Transilvaniei.

•    În ultimul joc, "alb-negrii" au avut un procentaj execrabil de la mare distanță. În încercarea de a reveni în meci, Silvășan și coechipierii săi s-au pripit și au aruncat de 22 de ori de la mare distanță, doar o singură minge intrând în coș.

•    În vârstă de 17 ani, Nandor Kuti este cel mai tânăr dintre sportivii ce s-au întrecut în etapa a patra pe terenul Sălii "Transilvania".

•    Chris Lee este singurul baschetbalist ce a terminat meciul cu un double-double, americanul totalizând 15 puncte, 15 recuperări și 4 pase decisive.

•    Milos Bojovic a bifat cele mai multe minute de joc, adică 35:14.

*Foto: u-mobitelco.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    Asta e Ciulin
    http://www.cancan.ro/sport/fotbal-intern/folcloriste-varianta-de-sub-panou-1394.html

    cu 10 ani în urmă (21.10.2013) Raspunde
  • CS Concordia Chiajna Nicusor :

    ...

    piroskutya tata, stirea aia e din 2007. de atunci s-au furat cel putin 3 titluri :))

    cu 10 ani în urmă (21.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!