Stiri

12 pentru Rio: BRAZILIA

Eduard Popa

Eduard Popa
27.07.2016

brazilia_rio

Pe 6 august vor debuta Jocurile Olimpice de la Rio şi unul dintre cele mai spectaculoase şi aşteptate sporturi va fi baschetul. Astfel, echipa totalbaschet va prezenta cele 12 echipe participante la competiţia din Brazilia. Astfel vom începe cu echipa gazdă.

Brazilia s-a calificat automat, din postura de ţară gazdă, la turneul final şi, pentru că doreşte să aducă o bucurie publicului, a adus la această competiţie cel mai bun lot pe care îl putea aduna. Astfel, selecţionerul argentinian Ruben Magnano a convocat cinci jucători din NBA: Leandro Barbosa (ex Golden State Warriors, Phoenix Suns), Nene Hilario (ex Washington Wizards, Houston Rockets), Anderson Varejao (Golden State Warriors), Marcelinho Huertas (Los Angeles Lakers) şi Raul Neto (Utah Jazz), dar şi trei jucători din campionatul spaniol: Augusto Lima (Real Madrid), Rafael Luz (Baskonia), Vitor Benite (UCAM Murcia). Lotul este completat cu 4 jucători din campionatul intern, printre care şi veteranul de 36 de ani Alex Garcia, fost component al San Antonio Spurs şi New Orleans Hornets.

Marele absent al Selecao la această olimpiadă este pivotul Tiago Splitter, care a suferit o operaţie la şold în luna martie a acestui an şi va lipsi de pe parchet până la sfârşitul anului.

Brazilia a avut până acum 15 apariţii la Olimpiadă şi a reuşit să câştige 3 medalii de bronz în 1948, 1960 şi 1964. La ultima apariţie, la Londra în 2012, Brazilia a terminat pe locul 5, cu 4 victorii şi 2 înfrângeri, fiind eliminată de eterna rivală Argentina în sferturi, scor 82-77. Leandro Barbosa a fost cel mai bun marcator al Braziliei la Olimpiada britanică, cu 16,2 puncte pe întâlnire, în timp ce Nene a strâns 7 recuperări pe meci iar Huertas 6 pase decisive.

În total Brazilia a adunat 106 meciuri la Olimpiadă, a obţinut 63 de victorii şi 43 de înfrângeri.

La Rio, selecţionata echipei gazde a fost repartizată în Grupa B alături de Argentina, Croaţia, Lituania, Nigeria şi Spania. Primul meci al brazilienilor va fi în compania naţionalei Lituaniei. 

*foto: FIBA.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!