Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

50% Mladenovic - 50% Păltinișanu

Noémi Csiki

Noémi Csiki
03.11.2013

În partida dintre BC Mureș și Concordia Chiajna, cei doi pivoți ai mureșenilor, Aleksandar Mladenovic și Dan Păltinișanu, au petrecut aproximativ același număr de minute în teren, și au avut evoluții aproape la fel de eficiente.

Acest aspect este interesant pentru că în primele cinci etape, Mladenovic a fost pivotul mai eficient, și în consecință, și cel mai mult folosit de Sekulovic, în timp ce Păltinișanu a arătat o cădere de formă față de sezonul trecut. După cinci etape Mladenovic avea o medii de peste 31 de minute jucate, 14,4 puncte marcate, eficiență 18,8, în timp ce Păltinișanu, doar în jur de 5 minute, 0,4 puncte, și eficiență de 0,8.

În meciul din etapa a șasea cu Concordia însă, cei doi au avut statistici mult mai apropiate:

Aleksandar Mladenovic a fost titular, el a jucat 17:47 minute, în care a reușit 14 puncte, 7 recuperări (3 ofensive), 1 pasă decisivă, 2 capace. Procentajele lui au fost de 75% (6 din 8) de la două puncte și 50% (2 din 4) de la linia de libere. El a pierdut 4 posesii și a terminat cu o eficiență de 16.

Dan Păltinișanu a fost folosit 17:36 minute, a avut 12 puncte, 7 recuperări (4 ofensive), 1 pasă decisivă, 1 intercepție, a marcat 4 din 6 (67%) de două puncte și 4 din 5 (80%) libere. A pierdut o singură posesie și eficiența lui a ajuns la 17, ceea ce reprezintă recordul lui în stagiunea actuală.

Vom vedea în meciurile următoare dacă Pălti și-a revenit, într-adevăr, după problema suferită la degete în presezon, sau această prestație mai reușită s-a datorat doar lipsei unui adversar de valoare.

În minutele în care niciunul dintre cei doi nu au fost în teren, a jucat „veteranul” Cristian Jakab, care a reușit 4 puncte, un capac și o pasă decisivă în aceste prime minute jucate în această ediție a LNBM.

BC Mureș a trecut de Concordia Chiajna cu scorul de 109-58 și se pregătește de primul meci în Eurochallenge, la Minsk.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!