Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

A treia întâlnire oficială a stagiunii între SCM Craiova și "U"-BT Mobitelco

Paul Olar

Paul Olar
02.11.2013

Liga Națională

Etapa a-VI-a

Sala Polivalentă Craiova

Duminică, ora 20:00

Digi Sport

3-2 Fișa mecilui 3-2

Etapa a șasea a Ligii Naționale de baschet masculin aduce o încleștare interesantă în "Bănie". SCM Universitarea Craiova înfruntă duminică seara pe "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca, într-o dispută transmisă în direct la Digi Sport, cu începere de la ora 20:00.

Sportul cu mingea la coș din țara noastră traversează o perioadă remarcabilă, după succesele celor de la Craiova și CSU Ploiești în Cupele Europene. Elevii lui Andjelko Mandic și-au făcut suporterii fericiți și au bifat a doua victorie în Liga Balcanică cu ocazia întâlnirii împotriva formației muntenegrene KK Teodo Tivat. Pe lângă poziția din clasament conferită de acest rezultat, doljenii au de câștigat și din punct de vedere al moralului, datorită faptului că SCM venea după două eșecuri consecutive, unul în campionat și celălalt pe plan internațional. Totuși, în competiția internă lucrurile nu stau prea grozav, "alb-albaștrii" ocupând în prezent locul 8.

Cu același număr de puncte ca oponenții din sudul țării se poate lăuda și "U"-BT Mobitelco, ardelenii depășind în ultimul meci pe Timba Timișoara. Partida încheiată cu scorul de 87-63 i-a oferit lui Dorin Pintea ocazia de a pune la punct anumite aspecte în jocul băieților săi, în special că Silvășan și compania nu au rupt gura târgului până la ora actuală. Deplasările par să fie momentul în care gruparea de pe malul Someșului scârțâie, exemple fiind disputele cu CSM Oradea și CSU Sibiu. Trebuie pus în balanță și programul favorabil al echipei transilvănene, care a dat piept cu majoritatea "victimelor sigure".

Rămâne de văzut dacă "alb-negrii" vor găsi în sfârșit cheia spre un triumf pe terenul unui nume bine cotat în Liga Națională. Cert este că baschetbaliștii pregătiți de Andjleko Mandic dispun de avantajul propriului fief și vor aborda cât de serios duelul. Mai mult, Dzambic și compania sunt dornici de o revanță în fața clujenilor, după eliminarea din cea de-a doua întrecere ca importanță din România. Este foarte probabil ca prima manșă a Cupei să nu aibă nicio relevanță, rotația craioveană suferind numeroase modificări, odată cu revenirea jucătorilor Rade Dzambic, Mirko Kovac și transferul lui Sasha Topchov.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!