Stiri Cupa României Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc și Olimpia CSU Brașov luptă pentru un loc la Final 4-ul Cupei României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.02.2019

ACS KSE Târgu Secuiesc și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc miercuri, de la ora 18:00, în prima manșă a sferturilor de finală din Cupa României la Baschet Feminin. Va fi primul duel oficial între cele două echipe care fac parte din grupe valorice diferite în campionat. Covăsnencele sunt debutante în cupă, în timp ce brașovencele au două finale la activ, în 2016 și 2017.

ACS KSE Târgu Secuiesc s-a calificat în turul secund după ce a trecut la finalul lunii septembrie de CSU CSM Oradea cu o dublă victorie, 76-59 în deplasare și 62-59 acasă. Ambele echipe fac parte din a doua grupă valorică în campionat. Kayla Mobley, singura stranieră din lotul pregătit de Ljubomir Kolarevic este coșghetera competiției după ce a înscris 60 de puncte în cele două partide și are și cea mai bună medie de recuperări, 13 pe meci.

Olimpia CSU Brașov a fost implicată în singurul duel între echipe din prima grupă valorică în primul tur, când a jucat cu FCC ICIM Arad. Arădencele au câștigat acasă cu 70-61, iar în retur brașovencele s-au impus cu 74-66 după un final care a ridicat semne de întrebare. Formația de sub Tâmpa a acces în faza următoare din postura de „lucky-loser” după ce a pierdut la un singur punct dubla manșă și a luat fața Agronomiei București pentru un loc în sferturi.

Formația covăsneană are o singură stranieră în lot, Kayla Mobley, alături de jucătoare autohtone născute în 1996 sau mai târziu. ACS KSE Târgu Secuiesc nu a făcut schimbări după începutul sezonului, în timp ce Olimpia CSU Brașov a schimbat două jucătoare în această lună. Kristina Arsenic și Flavia Ferenczi au părăsit echipa pregătită de Dan Calancea și au venit Brandi Wingate și Devran Tanacan. Formația de sub Tâmpa mai are două straniere în lot, experimentatele Biljana Pesovic și Carla Bartee, dar și românce cu mai multă experiență.

Va fi primul duel între cele două echipe. În campionat, Olimpia CSU Brașov ocupă locul 4 în prima grupă valorică, cu 27 de puncte după 8 victorii și 11 înfrângeri. ACS KSE Târgu Secuiesc este pe 3 în Grupa Galbenă, cu 28 de puncte după 9 victorii și 10 înfrângeri. De remarcat faptul că formația care a dominat a doua grupă valorică în prima parte a campionatului, Phoenix Știința Constanța, a pierdut primele cinci partide jucate cu echipe din prima grupă valorică în a doua parte a sezonului regulat, cu primul succes la a 6-a încercare.  

Turul dintre ACS KSE Târgu Secuiesc și Olimpia CSU Brașov se dispută miercuri, 27 februarie, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Târgu Secuiesc. Vor arbitra Alexandru Ivan, Vlad Potra și Laszlo Bojte, supervizați de Stelian Bănică. Returul va fi după o săptămână.

*foto: Zsoli Jeffwarder, Dan Potor

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    lucky loser = non-combat
    mai bine loser decat lucky loser dupa un meci ce nu face cinste baschetului, mai exact, un blat. in tot noroiul asta, banica se incadreaza perfect ca maret observator. felicitari!

    cu 5 ani în urmă (26.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!