Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc câștigă acasă cu Agronomia și oprește seria de înfrângeri

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.12.2018

ACS KSE Târgu Secuiesc a întrerupt seria de 4 înfrângeri consecutive cu succesul în fața Agronomiei București, din penultima etapă a grupei valorice B din LNBF. Covăsnencele s-au impus cu 70-53, pe sferturi: 18-17, 18-12, 19-4, 15-20. Kayla Mobley a reușit un nou double-double pentru ACS KSE. Bucureștencele au ajuns la 9 înfrângeri consecutive după ce au început campionatul cu două victorii.

ACS KSE Târgu Secuiesc a început partida cu Iringo Debreczi, Hanna Holinka Miklos, Noemi Boloni, Ramona Danalache și Kayla Mobley. Gazdele au putut să o folosească din nou pe Csurulya, care a stat etapa trecută după greșeala descalificatoare încasată acum două partide. Agronomia București le-a avut în formația de start pe Claudia Ușurelu, Gabriela Brudea, Mihaela Chelariu, Sonia Vilcinshi și Alexandra Chițanu.

Mobley și Vilcinschi au pus primele puncte pe tabelă și au urmat mai mult de trei minute fără coș pentru oaspete. Gazdele au avut un run de 7 puncte și s-au dus la 9-2. Diferența a crescut la 9 lungimi după tripla lui Holinka Miklos, dar a fost rândul covăsnencelor să aibă aproape patru minute fără reușite ofensive. Bucureștencele au reușit un run de 10 puncte și au preluat conducerea, iar Mobley a stabilit scorul primei pauze, 18-17.

Sfertul doi a început cu ratări de ambele părți. Mobley a transformat o liberă din două și Vilcinschi a egalat. Boloni le-a dus din nou pe covăsnence în avantaj cu o triplă și acestea s-au desprins la 8 puncte. La pauza mare scorul era 36-29. Meciul s-a rupt în sfertul trei, când Agronomia nu a găsit drumul spre coș timp de 9 minute. ACS KSE a reușit un run de 17 puncte și s-a distanțat la 53-29. Chelariu a înscris singurele patru puncte ale oaspetelor în a treia perioadă de joc, iar la ultima pauză scorul era 55-33.

Gazdele au avut mai mult de trei minute fără coș în debutul sfertului patru și oaspetele s-au apropiat la 14 lungimi. Covăsnencele s-au distanțat din nou la peste 20 de puncte în următorul minut și jumătate, iar la mijlocul sfertului scorul era 63-41. Agronomia s-a apropiat cel mai mult la 14 puncte, după tripla lui Neagu, cu mai puțin de 20 de secunde până la final. Czimbalmos a scuturat plasa de la distanță și a închis tabela la 70-53. ACS KSE Târgu Secuiesc întrerupe seria de 4 înfrângeri, reușind a 4-a victorie în grupa valorică B. Agronomia București ajunge la 9 înfrângeri în 11 etape.

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, trecându-și în cont un nou double-double, cu 13 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Holinka Miklos 18 puncte (5 recuperări), Debreczi 10 puncte, Csurulya 9, Boloni 6 puncte (5 assist-uri), Czimbalmos 3 puncte, Danalache 2 și Sos 1 punct.

Mihaela Chelariu a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 12 puncte, plus 9 recuperări. Pentru Agronomia București au mai înscris: Vilcinschi 11 puncte, Ușurelu 10 puncte (7 recuperări), Chițanu 8 puncte (7 recuperări), Topală 4 puncte, Brudea 4, Neagu 3 și Rantz 1 punct.

Ambele echipe mai au de disputat un meci înainte de încheierea primei faze a campionatului. Agronomia București joacă în 17 decembrie acasă cu CSM Târgu Mureș, iar ACS KSE Târgu Secuiesc se deplasează la Oradea pentru meciul din 19 decembrie.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!