Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc câștigă prima dată cu Rapidul în acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.01.2019

ACS KSE Târgu Secuiesc a obținut al doilea succes la rând în Grupa Galbenă, la București. Meciul dintre Rapid și formația covăsneană s-a încheiat cu 69-75, pe sferturi: 15-19, 13-21, 17-20, 24-15. Jocul a fost echilibrat în primele 15 minute, oaspetele au avut un avans important în sfertul trei, dar Rapidul s-a apropiat. Covăsnencele s-au distanțat din nou și au condus la un maxim de 19 puncte. Mobley a contribuit cu 40 de puncte la victorie, Stănici (Diaconu) a înscris 30 pentru gazde, iar Debreczi și Matei au fost în double-double.

Rapid București a început partida cu Raluca Matei, Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu) și Gabriela Vlad. ACS KSE Târgu Secuiesc le-a trimis în 5-ul de start pe Iringo Debreczi, Noemi Boloni, Helga Csurulya, Ramona Danalache și Kayla Mobley. Stănici (Diaconu) a deschis scorul de la linia de fault și Csurulya a egalat. Matei și Burlakova le-au dus pe gazde la plus patru, iar Debreczi și Mobley au egalat la 8. Mobley a înscris 7 puncte la rând pentru 10-15. La prima pauză scorul a fost 15-19.

Debutul sfertului secund le-a aparținut oaspetelor, care au reușit un parțial de 10-2 și au preluat conducerea cu 25-21. Csurulya și Miklos au scuturat plasa de la distanță și a fost rândul oaspetelor pentru momente mai bune. Acestea au revenit la conducere și s-au distanțat la 27-40 în penultimul minut al perioadei de joc. Cuatu a mai transformat o liberă până la finalul sfertului și la vestiare s-a mers cu 28-40 pe tabelă.

Stănici a înscris primele 6 puncte ale reprizei secunde. Debreczi și Mobley au refăcut ecartul de 10 lungimi, dar Stănici și Burlakova au redus diferența la patru, 43-47 la intrarea în a doua parte a sfertului. Mobley a reușit trei triple și oaspetele s-au distanțat din nou înaintea ultimei pauze, când scorul a fost 45-60.

Mobley și Danalache au pus cel mai mare ecart pe tabelă, 19 puncte în primele trei minute ale sfertului patru. Gazdele au redus distanța și s-au apropiat la opt lungimi în penultimul minut. Oaspetele s-au dus la plus 11 după tripla lui Danalache. În ultimul minut Cuatu a transformat două libere și Vlad a scuturat plasa de la distanță, iar scorul final a fost 69-75.

Covăsnencele au înscris mai mult atât din semicerc (20 de reușite față de 17), cât și de la distanță (7-3). Rapidul a punctat mai mult de la linia de fault, 26-14. Gazdele au reușit 13 puncte pe contraatac față de 6. Oaspetele au avut cu 10 recuperări în plus (39-29) și au marcat 12 puncte după recuperări ofensive, față de 4.

Kayla Mobley a reușit o nouă prestație excelentă pentru covăsnence, cu 40 de puncte, 15 recuperări și 6 intercepții în 40 de minute, cu +46 eficiență. Iringo Debreczi a fost din nou în double-double, cu 12 puncte și 10 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Danalache 8 puncte (7 pase decisive), Csurulya 8 puncte și Miklos 7.

Florina Stănici (Diaconu) a fost din nou coșghetera Rapidului, cu 30 de puncte, plus 4 assist-uri. Raluca Matei, singura integralistă a gazdelor, a bifat un nou double-double, cu 12 puncte și 10 recuperări. Pentru Rapid au mai înscris: Cuatu 13 puncte (5 recuperări), Burlakova 8 puncte, Vlad 5 și Lupusavei 1 punct.

Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc a fost a 6-a victorie în această ediție de campionat, a 2-a consecutivă în Grupa Galbenă. Covăsnencele sunt pe locul patru în a doua grupă valorică, cu 21 de puncte. Rapidul a suferit a 7-a înfrângere și a trecut provizoriu pe primul loc, cu 25 de puncte, la egalitate cu CSU CSM Orade. Bihorencele dispută astăzi meciul din etapa a 4-a, cu CSM Târgu Mureș, de la ora 14.

ACS KSE Târgu Secuiesc joacă miercuri, 23 ianuarie, meciul din următoarea etapă a Grupei Galbene, acasă cu CSM Alexandria. Rapid București primește la finalul săptămânii vizita celor de la CSU CSM Oradea, cele două echipe fiind în luptă pentru ultimul loc care duce în play-off.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!