Stiri Cupa României Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc ia o opțiune importantă pentru calificarea în turul doi al Cupei României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.09.2018

Universitatea CSM Oradea a găzduit prima manșă a dublei cu ACS KSE Târgu Secuiesc. Scorul a fost 59-76, pe sferturi 11-19, 22-17, 12-18, 14-22. Dacă formația din Târgu Secuiesc l-a păstrat pe antrenorul Ljubomir Kolarevic, echipa din Oradea l-a adus pe Mihai Coldea pe bancă, după ce ieri anunța pe site-ul oficial că rămâne același staff de anul trecut, cu Ioana Anica, Adriana Niculescu și Daniel Anica, fără să se dea amănunte despre lot.  

Gazdele au început partida cu Gavra, Mititelu, Campeanu, Pfirman și Chiș. Americanca Pfirman revine în Europa după ce în 2016 își trecea în palmares titlul cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. ACS KSE Târgu Secuiesc a răspuns cu Debreczi, Boloni, Holinka, Csurulya și Mobley. Debreczi a deschis scorul de după semicerc, iar Chiș și Gavra au făcut 4-3. Csurulya și Mobley le-au distanțat pe oaspete, 8-14. Diferența a crescut la 8 lungimi la prima pauză, când tabela de la Arena Antonio Alexe arăta 11-19.

Ecartul a ajuns la 14 puncte la jumătatea sfertului doi, când scorul era 17-31. Au urmat mai mult de trei minute fără coș pentru covăsnence, iar Chiș a reușit două triple cu care orădencele s-au apropiat la 27-31. Universitatea CSM a egalat la 33 în ultimul minut al perioadei de joc, iar Holinka a scuturat plasa de la distanță și a stabilit scorul la pauza mare, 33-36.

Bihorencele s-au apropiat la un punct în startul sfertului trei, dar 8 puncte la rând pentru oaspete au dus scorul la 38-47. La ultima pauză scorul a fost 45-54. ACS KSE Târgu Secuiesc s-a distanțat la 17 puncte la jumătatea sfertului patru, după ce gazdele au înscris doar 2 puncte în cinci minute. Până la final ecartul a oscilat între 12 și 19 puncte. Croitoru a înscris ultimul coș și a stabilit scorul final, 59-76.

Kayla Mobley, de la învingătoare, a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte, fiind în double-double cu 13 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Csurulya 16 puncte (7 recuperări), Holinka 13 puncte, Dănălache 8 puncte, Debreczi 5 puncte (6 recuperări), Boloni 4 puncte și Czimbalmos 2 puncte.

Ruxandra Chiș a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 16 puncte. Americanca  Pfirman a fost în double-double cu 13 puncte și 11 recuperări. Pentru Universitatea CSM Oradea au mai înscris: Croitoru 13 puncte, Gavra 10, Mititelu 5 și Kokovay 2 puncte (5 recuperări).

Oaspetele au făcut diferența cu 5 reușite din semicerc în plus (27 față de 22) și cu 7 libere mai mult transformate (17 față de 10). Ambele echipe au înscris 5 triple. Returul se joacă sâmbătă, pe terenul celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!