Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi încheie turul cu punctaj maxim după victoria cu Universitatea Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.12.2017

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus acasă în fața Universității Cluj-Napoca, la primul duel direct după finala de anul trecut. Scorul a fost 82-66, pe sferturi: 15-15, 19-17, 23-22 și 25-12. După o primă repriză echilibrată, în care cele două echipe au trecut pe rând la conducere, campioana en-titre s-a desprins grație unui run de 16 puncte.

ACS Sepsi a început partida cu Godri-Părău, Neagu, Marshall, Webb și Kress. Universitatea le-a avut în formula de start pe Lovasz, Ghizilă, Thompson, Vorpahl și Taylor. Dragan Petricevic nu s-a putut baza la această partidă pe tânăra Irina Părău. Gazdele au marcat primele cinci puncte ale meciului prin Marshall și Webb (de la distanță), iar Ghizilă a răspuns cu o triplă. Oaspetele s-au apropiat la un punct în minutul cinci, după două contraatacuri reușite. Clujencele au preluat prima dată conducerea în ultimul minut al sfertului, iar la prima pauză scorul a fost 15-15 după reușita lui Hamilton-Carter. După primele zece minute cele două echipe aveau la fel de multe reușite: 5 coșuri de 2 puncte, unul de trei și două libere. Oaspetele aveau procentaje mai bune, iar gazdele, mai multe recuperări.

Vorpahl a înscris cinci puncte la rând și a dus Universitatea în avantaj, 17-22 în minutul 13. Au urmat aproape trei minute fără coș pentru oaspete, iar Sepsi revenea la conducere, 23-22. Echilibrul s-a păstrat până la pauza mare, fără ca vreo echipă să se distanțeze la mai mult de patru puncte. Scorul la jumătatea partidei a fost 34-32.

După revenirea de la vestiare cele două echipe au continuat să treacă pe rând la conducere, iar Webb a dus scorul la 46-40. Ghizilă și Kalusic au marcat coș cu fault și au egalat, iar clujencele preluau conducerea după un run de 10 puncte, 46-50. Oasepetele au avut un avans de șase lungimi cu mai puțin de două minute și jumătate înaintea ultimei pauze, 48-54. Până la finalul sfertului trei doar Sepsi a mai punctat, au fost două contre la rând, iar Marshall a stabilit scorul la ultima pauză, 57-54.

Run-ul gazdelor a ajuns la 16 în al doilea minut al sfertului patru, iar Sepsi conducea cu 64-54. Vorpahl a înscris de după semicerc și a oprit seceta din atacul clujean. Huțanu a marcat cinci puncte la rând, iar Webb ducea scorul la 73-58 cu mai puțin de patru minute rămase din joc. Fontaine a stabilit scorul final cu o reușită din apropierea inelului. S-a încheiat 82-66 și Sepsi încheie turul cu un bilanț perfect de 8 victorii. Universitatea a suferit a 5-a înfrângere și are 11 puncte la jumătatea primei faze a sezonului regulat.

Gazdele s-au desprins grație celor 21 de puncte înscrise pe contraatac, față de 8 ale oaspetelor. Sepsi a marcat 42 de puncte din spațiul de trei secunde, iar clujencele au avut 30. 16-23 a fost scorul la mingi pierdute.

Annemarie Godri-Părău și Tyaunna Marshall au fost coșgheterele partidei cu câte 20 de puncte. Fundașul a contribuit cu 6 pase decisive, în timp ce extrema a avut 5 recuperări. De la Sepsi s-a mai remarcat Webb cu 15 puncte.

Patru jucătoare de la Universitatea au încheiat în double-digits. Ioana Ghizilă a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 17 puncte. Amanda Thompson a încheiat în double-double cu 14 puncte și 10 recuperări în fața fostei sale echipe. Pentru „U” s-au mai remarcat Kalusic cu 15 puncte și Vorpahl cu 11 puncte și 7 pase decisive.

Pentru Sepsi urmează joi meciul de acasă cu Olympiakos, din play-off-ul EuroCup, iar în week-end meciul de acasă cu SCM Timișoara. Clujencele joacă etapa viitoare la Satu Mare.  

*foto: CROW Security / Szigyarto Szabolcs

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Bravo fetelor ! FELICITARI! Ati demonstrat inca odata,ca sinteti mai valoroase pe terenul de baschet ca echipa clujeana.Zoran Mikes conduce detasat ostilitatiile cu Petricevici,care si la acest meci a avut de discutat continuu cu madame Csender Mónika.Spectatorii au fost de nota zece,Thomson la adversare a fost primita cu aplauze puternice si ovatii,minute in sir a fost strigata numele ei atat la inceputul cat si la sfarsitul jocului!! Ultrasii clujeni ar putea invata din acest gest !!

    cu 6 ani în urmă (10.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!