Stiri

ACS Sepsi SIC își încheie joi parcursul european din acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă joi, de la ora 19:00, ultimul meci din această ediție a EuroCup Women. Alb-verzile întâlnesc la Sepsi Arena pe Orman Genclik în partida care încheie grupa D. Campioana României nu mai are șanse să repete performanța din sezonul trecut, când a trecut în faza eliminatorie. Turcoaicele pot încheia pe locul secund în grupă dacă se impun la Sepsi Arena.

În turul din 7 noiembrie, Orman Genclik (OGM Ormanspor cum apare în campionatul Turciei) s-a impus cu 76-68 după ce Sepsi avea un avans de cinci puncte la jumătatea partidei. Gazdele și-au adjudecat sfertul trei cu 26-7, parțial care s-a dovedit a fi decisiv. Rebekah Gardner a fost atunci coșghetera partidei cu 24 de puncte, urmată de Aneika Henry cu 20 de puncte și 15 recuperări. Angelika Slamova a înscris cel mai mult pentru Sepsi, 18 puncte, urmată de Peyton Whitted cu 16.

În următoarele două etape din EuroCup, Orman a avut o victorie (62-58 acasă cu Mersin BSB) și o înfrângere (63-84 în deplasare cu WBC Enisey). ACS Sepsi SIC a suferit două înfrângeri în deplasare (63-83 cu WBC Enisey și 61-71 în meciul decisiv cu Mersin BSB). După aceste două rezultate, alb-verzile au ieșit din lupta pentru calificarea în faza următoare, iar în meciul din Rusia Jovana Pasic s-a accidentat destul de grav, la umăr.

La ultimul meci din campionat, de duminică, Zoran Mikes nu le-a folosit nici pe Angelika Slamova și Marina Solopova, care au suferit accidentări minore, conform site-ului formației covăsnene. Atunci campioana României s-a impus cu 77-56 acasă cu lanterna roșie din grupa valorică A a LNBF, Universitatea Cluj. Alb-verzile au, de altfel, un parcurs perfect în campionat, cu 9 victorii din 9.

Orman Genclik are un bilanț de 4 victorii și 4 înfrângeri în campionatul turc și ocupă locul 7 în clasament cu 12 puncte, la patru de lider. În ultima etapă, Orman a pierdut cu 70-73 în deplasare cu Hatay BSB, iar în precedenta se impunea clar acasă cu Istanbul Universitesi.

Meciul de mâine încheie grupa D din EuroCup Women. Astăzi s-a jucat partida dintre Mersin BSB și WBC Enisey și turcoaicele s-au impus cu 90-77. Rusoaicele sunt deja sigure de prima poziție în grupă, cu 10 puncte după 4 victorii și 2 înfrângeri. Mersin BSB a urcat pe locul secund cu 9 puncte (3/3) și se califică mai departe de pe această poziție dacă ACS Sepsi SIC se impune mâine, grație rezultatelor directe. Orman Genclik are 8 puncte după 3 victorii și 2 înfrângeri și trece pe doi dacă va câștiga la Sepsi Arena. Covăsnencele sunt pe locul 4 cu 6 puncte (1/4). Se califică mai departe primele două din fiecare grupă și cele mai bune două ocupante ale locului 3 din fiecare conferință.

Partida dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Orman Genclik se dispută joi, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Vor arbitra: Gellert Kapitany (Ungaria), Nemanka Ninkovic (Serbia) și Tamas Foldhazi (Ungaria), iar Dragan Minic (Serbia) va fi comisar.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!