Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC își continuă parcursul perfect în campionat cu victoria de la Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.10.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a trecut în cont a 4-a victorie din tot atâtea posibile în grupa valorică A din Liga Națională de Baschet Feminin. Partida dintre Universitatea Cluj și campioană s-a încheiat cu scorul de 65-97, pe sferturi: 18-22, 15-26, 17-20, 15-29. Alb-verzile s-au distanțat la peste 20 de puncte în sfertul trei, dar au avut câteva minute fără coș, când le-au permis gazdelor să se apropie la 11. Finalul le-a aparținut covăsnencelor, clujencele au avut probleme în atac, iar ecartul a crescut la 32 de puncte.

Universitatea Cluj le-a avut în formula de start pe Irina Părău, Arlesia Morse, Paula Cenean, Rishonda Napier și Aleksandra Begenisic. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început partida cu Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Kristina Higgins, Jovana Pasic și Peyton Whitted. Pasic a deschis scorul și Părău a egalat. Cenean le-a dus pe gazde în avantaj după un 3-points-play. Au urmat aproximativ două minute și jumătate fără coș pentru „U”. Alb-verzile au reușit un run de 10 puncte pe mâna jucătoarelor mari, Higgins și Whitted, iar scorul devenea 5-14 în minutul 5. Morse și-a apropiat echipa la patru lungimi după ce a marcat 5 puncte la rând. Ecartul a scăzut la două puncte, dar Higgins a înscris la ultima fază a sfertului și stabilea scorul la prima pauză, 18-22.

Zoran Mikes a trimis în teren două românce sub 23 de ani în startul sfertului secund. Kovacs a marcat cu un lay-up, gazdele au comis un turnover de 24 de secunde, iar Napier a fost sancționată cu antisportiv. Ghizilă și Higgins au dus scorul la 18-27. Boț marca, de după semicerc, primul coș al gazdelor în a doua perioadă de joc, după mai mult de două minute. Pasic și Ghizilă au reușit primele triple ale campioanei și duceau scorul la 22-35. Boț a răspuns cu o reușită de la distanță, dar au urmat alte două minute fără coș pentru echipa sa. Ghizilă a înscris cinci puncte la rând și a dus ecartul la 15. Tânărul fundaș a reușit încă două triple și a mărit diferența la 17 lungimi. Orban a înscris ultimul coș al reprizei, care s-a încheiat cu scorul de 33-48.

Sfertul trei a început cu multe ratări și mingi pierdute, astfel că a fost nevoie de două minute și jumătate pentru primul coș. Morse a dus scorul la 37-48. Godri-Părău a înscris, de după semicerc, primele puncte ale alb-verzilor în repriza secundă, după trei minute și jumătate. Campioana a mărit ritmul, a reușit intercepții și atacuri rapide, desprinzându-se la 20 de puncte la intrarea în a doua jumătate a perioadei de joc. Carmin Popa cerea timp de odihnă după aproape două minute fără coș pentru formația sa. Părău și Slamova au înscris din apropierea panoului, iar Morse scutura plasa de la distanță, după care ajungea la 4 greșeli personale. Higgins și Slamova au mărit distanța la 24 de puncte în minutul 28. Oaspetele au avut probleme în atac în finalul sfertului, iar Părău, Orban și Napier au făcut 50-68, scorul ultimei pauze.

Oaspetele au continuat să aibă probleme în faza ofensivă și în primele două minute ale sfertului patru. Clujencele au marcat cinci puncte, pentru 55-68, iar Zoran Mikes cerea time-out. Morse și-a apropiat i la 11 puncte, iar Higgins marca primul coș al covăsnencelor după două minute și jumătatre scurse din sfert, după care a dus scorul la 59-78 la jumătatea perioadei de joc. A fost rândul gazdelor să nu înscrie din acțiune mai mult de cinci minute, când doar Napier și Părău au marcat pentru clujence, de la linia de fault, iar Pasic, Whitted și Solopova au mărit distanța la 27 de puncte. Tripla lui Șipoș a dus prima dată diferența la peste 30 de puncte. S-a încheiat 65-97 și ACS Sepsi SIC obține a patra victorie din patru în grupa valorică A. Pentru clujence este a 3-a înfrângere.

Campioana a făcut diferența cu 62 de puncte din spațiul de trei secunde, 33 dintre acestea fiind înscrise pe contraatac, după 25 de turnovers în dreptul gazdelor. Clujencele au avut doar 28 de puncte din trei secunde și au reușit doar 6 după 16 mingi pierdute ale adversarelor. Alb-verzile au avut 20 de șuturi din acțiune în plus și au încheiat cu 55% reușite (40 din 72), iar „U” a avut 46% (24/52).

Arlesia Morse a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (5 recuperări). Pentru Universitatea Cluj-Napoca au mai înscris: Părău 12 puncte (8 recuperări), Napier 7 puncte, Orban 6, Boț 6, Begenisic 6 puncte (8 recuperări), Cenean 3 puncte și Biszak 1.

Kristina Higgins a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 23 de puncte, plus 8 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Whitted 16 puncte, Ghizilă 15 puncte (5 recuperări, 6 assist-uri), Pasic 11 puncte (8 recuperări), Slamova 10 puncte, Solopova 8, Godri-Părău 7 puncte (10 pase decisive), Șipoș 3 puncte, Demeter 2 și Kovacs 2 puncte.

Pentru ACS Sepsi SIC urmează joi meciul din EuroCup cu Mersin BSB, iar duminică duelul cu CSM Satu Mare, ambele pe propriul teren. Universitatea Cluj joacă vineri la Arad, iar marți, în 6 noiembrie, dispută restanța din etapa a doua, la Târgoviște.

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Mda
    Meci fara istoric.Nu s-a pus problema castigatoarei nici un moment. Sincer,Sepsi pare mai slaba ca si anul trecut.
    Totusi in sala au fost probleme...Observatorul se pare ca nu si-a scos nasul din telefon o mare parte din timp fapt semnalat de un spectator care,desi a fost foarte vocal,nu a injurat.Meciul a fost oprit din aceasta cauza...
    Cum este posibil ca un oficial sa isi permita sa butoneze telefonul in timpul meciului si sa mai fie deranjat ca i se atrage atentia?In ce tara traim? Chiar daca meciul nu a ridicat probleme de arbitraj,asta nu inseamna ca poti sa iti permiti asa ceva ca observator. Esti platit pentru altceva...Jenant!
    Ma gandesc ca Andreea Vlase din partea Totalbaschet nu a fost in sala si de aceea nu a scris despre incident.Regretabil sa vezi o astfel de atitudine din partea unui oficial.Sunt curios,ce masuri se pot lua in astfel de cazuri?Martora la incident a fost o sala intreaga!Observator banica stelian,o pata pe fata baschetului romanesc.

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA !
      Mai bine luati lectii de baschet de la secuience.Veti avea nevoie si in confruntarile cu KSE Targu Secuiesc.Acum avem doua echipe cu care va batem si ziua si noaptea!

      cu 5 ani în urmă (29.10.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    POATE SINTEM MAI SLABE CA ANUL TRECUT,DAR CU SIGURANTA MULT MAI BUNE CA ACTUALA U CLUJ !! SEPSI SIC castiga cu clujence oricand si oriunde ! Restul este poveste pentru adormit copii,inclusiv folosirea telefonului mobil.Dati lectie de buna crestere,de etica si morala,timp in care nu va comportati civilizat la nici un meci din arena clujeana!Ce sa facem,asta este Clujul !!

    cu 5 ani în urmă (29.10.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    7vezer...
    Ce am scris eu si ce ai inteles tu...Nu era vorba de care echipa e mai buna.Era vorba de atitudinea unui observator. Sunteti mai buni nu incape discutie (asta reiese din ce am scris mai sus). Da este adevarat ne bateti acum,oricand,doar ca am vazut rezultatul meciului cu Ensey care nu lasa loc de interpretari la ce nivel e in general baschetul romanesc.E trist ca nu aveti advesar in campionat de aceea in cupele europene echipa din Rusia a sters parchetul cu voi. Succes in urmatorul meci din Europa!Iar ca raspuns la frustrarea ta,pune mana pe carte si invata gramatica limbii ROMANE.

    cu 5 ani în urmă (30.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!