Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC începe campionatul pe terenul unei nou-promovate

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.10.2017

ACS Sepsi SIC, la un turneu amical în Ungaria

CS SCM Timișoara joacă primul său meci în Liga Națională acasă cu campioana en-titre, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Cum formația timișoreană este nou-promovată, înființată în vara trecută, este prima întâlnire dintre cele două echipe.

Alb-violetele au jucat deja primele două partide oficiale în acest sezon, dubla din cupă cu FCC ICIM Arad. Timișorencele au avut o victorie și o înfrângere și s-au calificat la turneul final din postura de câștigătoare. Lloyd și Conwright s-au remarcat în cele două meciuri de la SCM. Lloyd a marcat 26 de puncte, la care a adăugat 11 recuperări în partida retur, după ce la Timișoara a avut 14 puncte și 8 recuperări. Conwright a înscris 32 de puncte în acea dublă.

ACS Sepsi va juca miercuri primul meci oficial al sezonului. Verzile au fost calificate din oficiu la turneul final al cupei, în calitate de participante în cupele europene organizate de FIBA Europe. Formația lui Zoran Mikes a avut o serie de amicale tari în Ungaria, dar ultimul a fost la jumătatea lunii trecute. Sepsi începe săptămâna viitoare meciurile din EuroCup.

Campioana en-titre are un avantaj important în acest sezon al Ligii Naționale. Tot datorită participării în EuroCup, formația din Covasna este singura care are dreptul să înscrie 6 straniere pe foaia de joc, cu una mai mult decât toate celelalte echipe. În rest se aplică aceleași reguli pentru toate formațiile, cu maxim 3 non-europene, românca obligatorie pe toată durata partidei la care se adaugă cea sub 22 de ani în primul sfert.

ACS Sepsi are în lot două jucătoare care se încadrează la această regulă: Neagu și Kovacs. Gazdele se vor baza pe Ivășchescu, Lupu și Bota pentru a respecta noua regulă, impusă din acest sezon. Brosovszky  este veterana partidei, dar a avut probleme în presezon și nu a jucat încă în meciurile oficiale. Stoenescu și Kress sunt cele mai experimentate  din lotul oaspetelor.

Partida dintre CS SCM Timișoara și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă miercuri la sala Constantin Jude. Ora anunțată oficial este 20, dar este foarte probabil ca aceasta să înceapă mai târziu pentru că de la ora 18 este programată partida băieților din returul cupei în care se întâlnesc BC SCM Timișoara și SCM U Craiova. 

*foto: facebook.com/kscszekszard

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Succes Sepsi SIC!!!
    Incepe o noua tiganiada: toti impotriva lui Sepsi. Hai fetelor!!!

    cu 6 ani în urmă (04.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Nu va lasati fetelor! Sinteti cele mai bune !

    cu 6 ani în urmă (05.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!