Stiri

ACS Sepsi SIC începe miercuri seria deplasărilor europene cu Orman Genclik

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.11.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă miercuri, de la ora 15:00, meciul din etapa a 3-a a EuroCup Women, la Ankara. Orman Genclik (Ormanspor) este adversara campioanei României în prima deplasare europeană din acest sezon. Ambele formații au obținut primul succes în grupă săptămâna trecută, pe propriul teren, după ce au început cu o înfrângere.

Pentru ACS Sepsi SIC este primul meci în deplasare dintr-o serie de trei în grupa D din EuroCup, după cele două jucate acasă. Campioana României a trecut peste înfrângerea cu Enisey din prima etapă, 54-73, pentru a câștiga clar duelul cu Mersin BSB, 87-70. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a ajuns astăzi la Ankara după o deplasare lungă, de peste 10 ore. Elevele lui Zoran Mikes au efectuat un antrenament după-amiază.

De partea cealaltă, Orman Genclik a trebuit să treacă de preliminarii pentru a ajunge în grupă. Turcoaicele au câștigat cu 67-52 acasă cu Arka Gdynia și au cedat returul cu 82-74. Echipa pregătită de Alper Durur a cedat cu 70-75 în prima etapă, pe terenul compatrioatelor de la Mersin BSB. Orman a reușit să câștige în runda secundă, 82-74 acasă cu WBC Enisey.

Adversarul lui ACS Sepsi SIC de miercuri este pentru prima dată în grupele unei competiții europene. Orman are 8 turcoaice în lot. Pe lângă acestea sunt patru straniere: americancele Kahleah Copper și Rebekah Gardner, azera Aneika Henry și slovaca Marie Ruzickova. Cooper a avut cea mai mare medie de puncte, 21,4, în ediția precedentă a EuroCup Women, când a marcat 235 de puncte în 11 partide.

Copper este cea mai bună marcatoare a celor de la Orman în actuala ediție a EuroCup, cu 22 de puncte/meci, în timp ce Kristina Higgins a înscris 15,5 puncte/meci pentru campioana României. Higgins este cea mai mai bună recuperatoare a competiției până acum, cu o medie de 15 recuperări/partidă, în timp ce Henry are 10,3 pentru turcoaice.

Formația turcă are o medie de vârstă de 28 de ani, față de 25 cât are ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. La înălțime, alb-verzile au un centimetru în plus la medie, 1,83 față de 1,82. Orman are procentaje mai bune la aruncări: 48,8% la șuturile de două puncte față de 39%, 41,7% de la distanță față de 23,8% și 80,6% de la linia de fault față de 69%. Alb-verzile stau mai bine la recuperări, cu o medie de 46 de mingi prinse la panou față de 39.

Cele două echipe au situații diferite în campionat. ACS Sepsi SIC are 5 victorii din 5 în turul grupei valorice A din Liga Națională de Baschet Feminin. Campioana vine după succesul la 39 de puncte în fața vicecampioanei CSM Satu Mare. Ormanspor este pe locul 9 cu 6 puncte după 2 victorii și 2 înfrângeri în campionatul turc. În ultima etapă Orman a câștigat cu 81-79 în deplasare la Gundogdu Adana Basketbol.

Meciul dintre Orman Genclik și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă miercuri, de la ora României 15:00, la Sait Zarifoğlu Spor Salonu. Brigada de arbitri va fi compusă din Sergii Tyslenko (Ucraina), Stylianos Simeonidis (Grecia) și Thomas Kerisit (Franța), supervizați de Shmuel Bachar din Israel.

*foto: Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!