Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC și CSM Satu Mare se întâlnesc prima dată după finala cupei și memoriu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.03.2018

Ocupantele primelor două poziții încheie a doua fază a sezonului regulat cu un duel direct. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat clar ambele meciuri pe care le-a disputat la Alexandria, în timp ce CSM Satu Mare a pierdut sâmbătă cu gazdele.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 85-61 în fața gazdelor de la CSBT, în meciul care a deschis turneul doi al grupei 1-5. Alb-verzile au obținut o victorie categorică în meciul doi, 104-56 cu Olimpia CSU Brașov.

CSM Satu Mare și-a asigurat locul secund înainte de play-off după meciurile de la Brașov, astfel că a deplasat la Alexandria un lot restrâns, de 8. În meciul de sâmbătă, sătmărencele au pierdut cu 76-81 în fața gazdelor.

Primele două clasate sunt despărțite de 5 puncte. Campioana en-titre are 37 de puncte după 18 victorii și o înfrângere. CSM are 32 de puncte cu un bilanț de 13 victorii și 6 înfrângeri. În prima fază a sezonului regulat au fost două victorii pentru alb-verzi. Acestea s-au impus cu 78-59 la Satu Mare și 87-62 acasă.

La Alexandria va fi primul duel între cele două echipe după finala Cupei României, din 25 februarie, și „cazul memoriul”. Covăsnencele s-au impus atunci cu 62-48 și au câștigat a treia cupă în patru ani. Sătmărenii au cerut câștigarea trofeului la „masa verde” pentru că Sepsi a folosit 4 europence și 2 non-europence, iar în regulament scria 3-3. Memoriul a fost respins de două ori de comisiile FRB.  

Față de acel meci, sub comanda lui Zoran Mikes se află și Carley Mijovic, care a avut prestații foarte bune în primele trei partide. Antrenorul campioanei va trebui să aleagă o stranieră pe care să o lase în afara lotului de 12. De la CSM nu au jucat în meciul de sâmbătă Mandache, Solopova, Uiuiu și Olah.

Din 2012 până acum au fost 15 dueluri între CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Alb-verzile s-au impus de 14 ori, iar singura victorie sătmăreană datează din 27 martie 2013. De atunci au fost 13 succese la rând pentru ACS Sepsi SIC.

Al 4-lea meci al sezonului dintre CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă astăzi, de la ora 17, la sala Sporturilor din Alexandria. Brigada de arbitri va fi formată din Alexandru Olaru, Bedir Sefer și Lavinia Gheorghe, supervizați de Bogdan Bădilă. Partida va fi transmisă pe FRB TV aici.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Bla bla bla
    Cand am avut 3 jucatoare accidentate SM a avut prima sansa? I-am batut si asa la ei acasa. Hutanu si Kress sunt accidentate si la Sepsi.

    cu 6 ani în urmă (18.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SPERAM CA SEPSI SIC VA CASTIGA FINALUL CU UN JOC VICTORIOS ASUPRA SATMARENCELOR.SINTEM NET SUPERIOARE,DECI ASTEPTAM INCA ODATA 100 DE PUNCTE !!! SUCCES SECUIENCELOR !!!

    cu 6 ani în urmă (18.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!