Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC și FCC ICIM Arad, la a 3-a întâlnire directă într-o săptămână și jumătate

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC ICIM Arad se întâlnesc sâmbătă, de la ora 19:00, în meciul care încheie etapa a 12-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Va fi a 6-a confruntare directă între cele două echipe în acest sezon, a 3-a într-o săptămână și jumătate. Ultima a fost acum trei zile, la Arad, în returul sfertului de finală al cupei.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus în toate meciurile pe care le-a jucat până acum la Sepsi Arena cu formația arădeană, din 2017 încoace. În total au fost 22 de confruntări directe între cele două echipe, din 2012 până acum. Covăsnencele au 12 victorii și arădencele 10. Ultimele 9 partide au fost adjudecate de alb-verzi.

Cinci dintre ele au fost în acest sezon. În cele două din prima fază a campionatului s-au impus elevele lui Zoran Mikes cu 68-58, atât în deplasare, cât și acasă. Turul din faza a doua a sezonului regulat le-a revenit covăsnencelor cu 92-54, la Arad. Cele două echipe s-au întâlnit întâlnit în sferturile Cupei României, iar alb-verzile s-au calificat la Final 4-ul pe care îl vor găzdui în 30 și 31 martie.

Prima manșă a fost la Sepsi Arena și gazdele au rezolvat problema calificării după ce s-au impus cu 90-55. Returul s-a disputat miercuri și ACS Sepsi SIC s-a impus cu 68-56 la Arad. Meciul de miercuri a fost marcat de accidentarea la genunchi a Ioanei Ghizilă, din minutul 12, după un capac de la Destiny Williams. Principala jucătoare sub 23 de ani a campioanei nu a mai putut continua meciul și a părăsit sala cu targa. Clubul nu a oferit încă detalii despre cât de gravă este accidentarea. Și Miljana Dzombeta, de la arădence, a încheiat atunci partida mai devreme, după ce s-a accidentat la gleznă, dar în cazul ei accidentarea nu a părut foarte gravă. Covăsnencele au avut mult ghinion cu accidentările în acest sezon.

În campionat cele două echipe sunt despărțite de 7 puncte în clasamentul Grupei Roșii. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este pe doi cu 33 de puncte, cu unul mai puțin ca liderul CSM Satu Mare, dar și cu o restanță din etapa precedentă. Alb-verzile au un bilanț de 17 victorii și o înfrângere. FCC ICIM Arad ocupă locul 5 cu 26 de puncte după 7 victorii și 12 înfrângeri.

Campioana are două victorii consecutive la scor în campionat, 81-41 la Constanța și 105-54 acasă cu Universitatea Cluj, după ce a suferit singurul eșec la Satu Mare, la începutul lunii februarie. Formația lui Zoran Mikes are 9 victorii din 9 acasă în această ediție a Ligii Naționale, 4 dintre acestea fiind obținute în faza a doua a sezonului regulat.

Arădencele au legat pentru prima dată trei victorii în campionat în acest sezon după schimbările de luna trecută. Două dintre acestea au fost în deplasare, la Târgoviște (70-52) și Brașov (70-53), iar una acasă cu Universitatea Cluj (88-62). Galben-albastrele au 3 victorii și 7 înfrângeri în deplasare în campionat, 2/3 în Grupa Roșie.

Covăsnencele au medii mult mai bune atât în ceea ce privește punctele înscrise (84,3 față de 67,5), cât și punctele primite (59,4 față de 68,7). Alb-verzile stau mai bine și la recuperări (43,3 la 38,5), pase decisive (22,9 la 15,7), intercepții (10,8 la 9,1), capace (1,8 la 1,6) și faulturi (16,6 la 18,8), iar la mingi pierdute ambele echipe au o medie de 15,2. Covăsnencele au procentaje mai bune și la aruncări. Cea mai mare diferență se înregistrează la libere, cu 74,2% pentru alb-verzi și 61,3% pentru arădence. Este o diferență importantă și la șuturile din semicerc, 56,9% față de 45,3%, în timp ce de la distanță Sepsi are 32,5% față de 30,4%.

În ceea ce privește statisticile individuale, Kristina Higgins și Brankica Hadzovic sunt cele mai bune marcatoare de la cele două echipe. Higgins are o medie de 18 puncte pe meci și este și cea mai bună recuperatoare cu 11,8 mingi prinse la panou pe partidă. Annemarie Godri Părău oferă 6,4 pase decisive pe meci pentru alb-verzi. Hadzovic are 17,6 puncte pe meci și 5,2 assist-uri, iar Williams are 14,4 recuperări pe meci (în doar 5 etape).

Meciul care încheie runda a 12-a, între ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC ICIM Arad, se dispută sâmbătă, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Vor arbitra Bedir Sefer, Andrei Bădilă și Alexandru Sandu, supervizați de Svetlana Simion. Partida va fi transmisă pe FRB TV aici.

*foto: Henning János

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!