Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC și Universitatea Cluj încheie turneul de la Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.03.2018

Turneul grupei 1-5 de la Brașov se încheie cu meciul dintre finalistele ediției trecute din Liga Națională, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj-Napoca. Este al 4-lea duel direct din această stagiune.

Campioana en-titre a câștigat cele două partide pe care le-a jucat acasă. A fost 82-66 în meciul din luna decembrie, în turul primei faze a sezonului regulat. În retur victoria le-a revenit clujencelor cu 77-68. Alb-negrele aveau neapărat nevoie de un succes în ultima etapă, din faza 1 a sezonului regulat, pentru a prinde grupa 1-5. ACS Sepsi SIC avea deja asigurată prima poziție înainte de play-off după ce câștigase cu o săptămână înainte în fața principalei urmăritoare.

După mai puțin de trei săptămâni, în 22 februarie, a urmat întâlnirea de la Final 8-ul Cupei României. Formația din Covasna s-a impus clar atunci, cu 78-52, și a deschis campania câștigătoare din competiția eliminatorie.

Universitatea Cluj-Napoca vine după înfrângerea de ieri cu CSM Satu Mare, 71-73, cu coș primit în ultima secundă de la Green. Formația lui Dragan Petricevic a mers la Brașov direct din Turcia, unde a avut un cantonament și două partide amicale.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe revine în campionat după acea partidă de la Cluj. Ultimul meci oficial al covăsnencelor a fost cel din finala cupei, câștigat cu 62-48 în fața sătmărencelor.

În clasament sunt 6 puncte diferență în favoarea elevelor lui Zoran Mikes. Campioana en-titre și câștigătoarea cupei are 31 de puncte după 15 victorii și o înfrângere. ACS Sepsi SIC nu mai poate pierde prima poziție la finalul fazei a doua, chiar și în cazul puțin probabil în care nu se impune în nici unul din cele patru meciuri pe care le dispută la cele două turnee.

Universitatea Cluj-Napoca este pe 4 cu 25 de puncte și un bilanț de 8 victorii și 9 înfrângeri. Clujencele luptă cu ACSBT Alexandria pentru locul patru, deoarece este dificil să ajungă formația de pe locul trei, Olimpia CSU Brașov, care are două puncte în față.

Oboseala acumulată de clujence cu deplasarea în Turcia și meciul strâns cu CSM Satu Mare ar putea să se simtă în meciul de astăzi. De partea cealaltă, ACS Sepsi SIC vine după aproape două săptămâni de pauză, da beneficiază și de o rotație mai mare. Alb-verzile au avut parte de un „meci” la comisii, unde s-a judecat memoriul sătmărean cu privire la folosirea a 4 europence în finală, respins.

La Sepsi ar putea să debuteze noua achiziție, pivotul australian Carley Mijovic. Cu aceasta în lot, campioana are 7 straniere și Zoran Mikes va trebui să decidă pe cine lasă în afara foii de joc. Nu trebuie uitat avantajul alb-verzilor, care pot folosi 6 straniere, grație participării în EuroCup.

Se întâlnesc echipa cu cel mai bun procentaj la aruncările de două puncte, ACS Sepsi SIC, și formația cu cel mai bun procentaj la șuturile de la distanță și de la linia de fault, Universitatea Cluj. Alb-verzile au marcat 53,95% din aruncările de două puncte încercate în această ediție de campionat. Clujencele au o medie de 44,49% la acest procedeu (lipsește statistica de la meciul de la Alba Iulia). Elevele lui Dragan Petricevic stau cel mai bine la reușitele de trei puncte, marcând 35,49% din încercări. ACS Sepsi are 33,15% la triple. Alb-verzile stau cel mai prost de la linia de fault, cu 63,28% din libere transformate. Universitatea are cel mai bun procentaj de la linia de fault, 80,95%.

Meciul de la Brașov va fi al 21-lea între cele două formații, începând din 2012. Scorul este favorabil alb-verzilor, care s-au impus de 17 ori, față de 3 victorii clujene. Alb-negrele au obținut cele două victorii începând din martie 2017.

Al patrulea duel stagional între ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj-Napoca se dispută astăzi, de la ora 19:30, la sala D.P. Colibași. Meciul va putea fi urmărit pe canalul de youtube al federației, aici.

*foto: Szigyártó Szabolcs/CROW Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!