ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe revine și câștigă din nou Cupa României după o finală cu CSM Satu Mare


Alb-roșiile au condus o bună parte din meci, dar au rămas fără două jucătoare importante în sfertul 3

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat din nou Cupa României la baschet feminin după o finală cu aceeași rivală de anul trecut. Partida dintre CSM Satu Mare și campioană s-a încheiat cu scorul de 65-69, pe sferturi: 21-14, 13-14, 14-17, 17-24. Alb-verzile au condus în primele minute .Sătmărencele au trecut în față și au avut un avans maxim de 12 puncte, dar au rămas fără Huțanu și Mandache în finalul sfertului trei, ieșite cu 5 faulturi. Covăsnencele au revenit și au preluat conducerea cu 9 puncte, dar alb-roșiile au egalat. Pe final Sepsi a transformat de la linia de fault și a câștigat.

CSM Satu Mare, trecută ca și gazdă în acest meci, a început cu Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Andra Mandache, Andreea Huțanu și Brittany Denson. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în 5-ul de start pe Annemarie Godri Părău, Renata Kovacs, Marina Solopova, Ildiko Mîrne-Nagy și Kristina Higgins.

Higgins a deschis scorul și Amukamara a reușit prima triplă, pentru 3-2. Mîrne-Nagy și Godri Părău le-au dus pe covăsnence în avantaj după tranziții rapide, 3-8 după trei minute. Amukamara și-a apropiat echipa la trei lungimi și Solopova reușea primul coș de la distanță pentru Sepsi. Au început și schimbările în cele două echipe. CSM Satu Mare a revenit la conducere pe mâna lui Mandache, Denson și Tavic, care au dus scorul la 16-11. Alb-verzile au avut mai mult de două minute fără coș și Zoran Mikes cerea primul timp de odihnă al partidei, după șapte minute și jumătate.

Covăsnencele au continuat să rateze și Denson a dus ecartul la 10 puncte pentru alb-roșii. Mikes a încheiat primul sfert cu o formulă complet diferită față de cea de start, în timp ce sătmărencele aveau trei dintre titulare în continuare pe parchet. Alb-verzile au avut mai mult de cinci minute în care nu au marcat, întrerupte de Slamova care a reușit o triplă în finalul sfertului și scorul la prima pauză a fost 21-14. Alb-roșiile au înscris 7 puncte după greșelile adverse în prima perioadă de joc, față de 0 în dreptul gazdei turneului final.

Mandache a marcat primele 5 puncte ale sfertului secund și a dus scorul la 26-14. Slamova a scuturat plasa de la distanță și Șipoș a strâns ecartul la 7 lungimi în minutul 12. Maikel Lopez cerea primul său time-out. A fost rândul celor de la CSM Satu Mare să aibă mai mult de 3 minute în care nu au găsit drumul spre coș, iar Slamova și Demeter au strâns diferența la patru lungimi. Denson a oprit seceta din atacul alb-roșiilor, pentru 28-22. Mandache a fost sancționată cu fault în atac la un blocaj și a fost primit și tehnic pentru proteste. Lopez a cerut time-out, iar Godri Părău a transformat libera. Au urmat câteva greșeli de ambele părți și câteva plonjoane după minge, iar Denson ducea scorul la 30-23. Higgins transforma două libere, dar avea probleme cu precizia din apropierea panoului. Huțanu a înscris pe contraatac pentru 32-25 și Mikes cerea time-out. Solopova a marcat de afară și Amukamara a transformat două libere. La pauza mare tabela arăta 34-28.

CSM Satu Mare a reușit să își țină adversarele la 32% reușite din acțiune (10/31), față de 41% în dreptul CSM-ului (13/31). Alb-roșiile aveau patru coșuri din semicerc în plus (10-6) și cu o liberă transformată mai mult (5-4), în timp ce alb-verzile aveau mai multe reușite de la distanță (4-3). 23-17 era raportul la recuperări pentru sătmărence și 9-3 la puncte după greșeli adverse. Denson era deja în double-double după prima repriză, cu 14 puncte și 11 recuperări.

Mandache a înscris primele două puncte după revenirea de la vestiare și au urmat aproape trei minute în care nu s-a marcat. Sepsi nu și-a găsit ritmul în atac nici în startul părții secunde, având și un turnover de 24 de secunde. Slamova a reușit primele puncte ale covăsnencelor în repriza secundă după aproape trei minute și jumătate, pentru 36-30. Amukamara a scuturat plasa de la distanță și le-a dus pe alb-roșii la 9 puncte în față. Godri Părău a marcat cinci puncte la rând pentru 39-35 și CSM Satu Mare cerea time-out. De la alb-roșii, Mandache și Huțanu au ajuns la 4 faulturi, Demeter fiind în aceeași situație pentru alb-verzi încă din prima repriză. Tavic și tripla lui Amukamara le-au distanțat din nou pe sătmărence la 9 lungimi.

Amukamara a mărit ecartul la 11 lungimi după o tranziție rapidă, iar Higgins a înscris de două ori din apropierea panoului pentru 46-39. Solopova a „furat” o minge și i-a provocat lui Huțanu a 5-a greșeală personală, forțând faultul sub coș. Lituanianca a transformat ambele libere și și-a apropiat echipa la cinci lungimi. Sătmărencele erau în penalizare încă de la jumătatea sfertului, iar Sepsi a profitat. A urmat un fault ofensiv dictat la Tavic și la coșul celălalt căpitanul lui Sepsi forța al 5-lea fault al lui Mandache, astfel că CSM Satu Mare rămânea fără două dintre jucătoarele de sub panou înaintea finalului sfertului trei. Godri Părău a transformat una din cele două libere. Amukamara a reușit o depășire în viteză și a înscris din semicerc, iar Pasic a scuturat plasa de la distanță și a strâns diferența la 3 puncte înaintea sfertului patru, scor 48-45.

Godri Părău a marcat primele patru puncte din ultima perioadă de joc și le-a readus pe alb-verzi la conducere, scor 48-49 în minutul 31. CSM Satu Mare o avea pe Lazăr (Pop) alături de Denson sub panou, o jucătoare cu puține minute în ultima perioadă și acest lucru s-a văzut. Pasic a transformat alte două libere după un antisportiv, iar Lopez o trimitea pe Baltic sub panou și avea jucătoarele autohtone pe semicerc. CSM Satu Mare intra din nou rapid în penalizare, iar libera lui Pasic și tripla lui Godri Părău au dus Sepsi la +7.

Denson înscria primele puncte ale sătmărencelor în sfertul patru după aproape trei minute, cu un coș cu fault, iar Baltic făcea 53-55. A urmat un nou fault în atac al alb-roșiilor, Godri Părău reușea o nouă triplă și Higgins mărea ecartul la 8 puncte cu un 2+1. Lopez cerea timp de odihnă. În următoarele minute s-a marcat doar de la linia de fault, pentru 58-63, iar în ultimele trei minute nervii au cedat, fiind și două momente tensionate între Godri Părău și Denson.

Pivotul a transformat două libere, Amukamara scutura plasa de la distanță și readucea egalitatea pe tabelă, 63-63 la intrarea în ultimul minut al timpului regulamentar. Mikes cerea timp de odihnă. Solopova a transformat două libere și alb-roșiile protestau că nu s-a dat fault la Denson sub coșul advers. Godri Părău  a transformat ambele aruncări de un punct pentru 63-67. Lopez a cerut time-out și a mers până aproape de centrul terenului pentru a vorbi cu arbitrii. Amukamara a înscris rapid după repunerea din jumătatea adversă și urma un nou time-out, al lui Mikes. Solopova a mai transformat două libere în final, iar sătmărencele nu au mai reușit să înscrie în ultimele secunde. S-a încheiat 65-69 și cupa rămâne la Sfântu Gheorghe.

Alb-verzile au făcut diferența de la linia de fault, cu 23 de libere transformate față de 13, dar și de la distanță, cu 8 triple față de 6. CSM Satu Mare a stat mai bine la șuturile din semicerc, 17 reușite față de 11. Alb-roșiile au avut un procentaj mai bun la aruncările din acțiune, 39% față de 33%, dar și mai multe recuperări, 41-33. În ceea ce privește greșelile individuale, CSM Satu Mare a avut 31 de faulturi, iar ACS Sepsi SIC, 23.  

Promise Amukamara a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (4x3) pentru alb-roșii, iar Brittany Denson a fost cea mai eficientă din teren, cu 22 de puncte și 20 de recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 11 puncte (5 recuperări), Tavic 4 puncte, Baltic 2 și Huțanu 2 puncte.

Annemarie Godri Părău a fost lidera câștigătoarelor, cu 23 de puncte (3x3), 6 recuperări și 5 pase decisive. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Solopova 12 puncte (2x3, 7 recuperări), Higgins 11 puncte (9 recuperări), Slamova 9 puncte (2x3), Pasic 6, Nagy 4, Șipoș 2 și Demeter 2.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștigă a 4-a Cupă a României în ultimele 5 ediții, a doua la rând. CSM Satu Mare este la a 4-a finală pierdută. Sătmărencele au plecat din sală la final și nu au rămas pentru premiere.

*foto: Zsoli JeffwarderCitește ultimele știri despre CSM Satu Mare
Citește ultimele știri despre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe
Află toate informațiile redactate despre confruntarea dintre CSM Satu Mare vs ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Andreea Vlase / 31 March 2019 / 21:14


Galerie foto


1 
Să mulțumească j.a.v.... Alexandra pentru rezultat, a fluierat conform licitației pentru final 4!  
31 March 2019 21:25
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA
-1 
Chirita,voi patru si cu toba 5,ati vazut alt joc...arbitrajul a fost poate cel mai corect din ultimii 5 ani de cupa.Ar fi fost mai bine,ca la ordinea neserioasa a micutului baron cu burta mare a clubului,nu ati fi iesit,si ati fi felicitat castigatoarele si ati fi participat la festivtatea de premiere.Asa ar fo fost sportiv si demn de o echipa care are pretentii la cupa si campionat. 
31 March 2019 21:57
0 
Auzi, poți s-o moi fără să o îndoi? 'rar nația voastră a lu' ăla 
31 March 2019 22:14
-1 
Mars la stana!!!!!M..E P.D! 
31 March 2019 22:24
0 
.....  
31 March 2019 21:29
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA
-1 
Felicitari secuiencelor...au revenit in extremis si au castigat fara nici o problema !! Satmarencele au jucat si ele bine,dar am fost mai tari psihic si fizic in final,si am putut intoarce soarta meciului fara nici un dubiu.Am castigat trei sferturi iar arbitrajul a fost impecabil.Satmarencele nu au putut sa inghita infrangerea,si in mod rusinos si nespeoriv,la invitatia presedintelui clubului,au iesit din arena inainte de festivitate.A fost un gest urat,nesportiv,pentru care ar trebui clubul amendat,chiar exclus din cupa Romaniei din anul viitor.La toate finalele de pana acum,satmarnii in frunte cu conducerea clubului,au reclamat,a vrut sa castige la masa verde,au iesit din sala intr-un mod nesportiv si inadmisibil,au comentat deciziile arbitrilor,au comentat la masa oficiala.Cutoate ca acesta echipa este buna,nu merita sa joace finala,din cauza comportamentului nesportiv.Gest urat...rusine sa va fie domnilor din stafultehnic si conducerea clubului. 
31 March 2019 21:53
-1 
7verze, internetul a dat șansa prostului satului să se exprime! Învață, dreaku, să scrii in română sau scutește-ne!  
31 March 2019 21:56
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA
0 
Vad ca am reusit sa ma exprim si pe intelesul tau...poate ca tu esti taran,pardon,satean,dar eu cred ca vorbesc de 5 ori mai multe limbi straine,inclusiv romana,ca tine.Felicitari secuiencelor,ati fost superioare din toate punctele de vedere ! 
31 March 2019 22:02
jeff echilibru
0 
ambele echipe puteau sa castige la fel de meritat, pe final arbitrii au fost pusi in fata unor decizii grele, normal, se poate analiza fiecare faza, uneori se mai greseste, alteori nu... 
01 April 2019 09:45

Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. TOTALBASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului. După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Din aceeaşi categorie...
Apelul lui CSM Satu Mare după finala CR, acceptat doar pe jumătate
Clubul a rămas cu o amendă de 5.000 de euro  
Florin Mureșan: „E un abuz în toată regula. Mergem până în pânzele albe dacă o astfel de sancțiune rămâne”
Managerul lui CSM Satu Mare a anunțat că clubul nu va plăti „niciun cent amendă către FRB indiferent de consecințe” 
CSM Satu Mare, „și bătuți, și cu banii luați”
Amendă usturătoare pentru clubul sătmărean după finala Cupei României 
Primarul din Satu Mare atacă arbitrajul din finala Cupei României: „Am avut parte de un arbitraj nedemn de o finală”
Edilul Gábor Kereskényi a lăudat prestația sportivelor lui Maikel Lopez 
CSM Satu Mare se va înscrie în campionatul Ungariei din sezonul 2019/2020
Sătmărenii vor recurge la această decizie în semn de protest la adresa Federației Române de Baschet 
Brittany Denson, „monster game” în finala Cupei României
Promise Amukamara a fost coșghetera finalei, dar CSM Satu Mare nu a putut să câștige trofeul 
Annemarie Godri Părău, MVP-ul finalei Cupei României
Căpitanul lui Sepsi a înscris 14 puncte în ultimul sfert 
ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe revine și câștigă din nou Cupa României după o finală cu CSM Satu Mare
Alb-roșiile au condus o bună parte din meci, dar au rămas fără două jucătoare importante în sfertul 3 
Brandi Wingate, double-double și season-best în semifinala Cupei României
Doar Carla Bartee a mai fost în double-digits pentru Olimpia CSU Brașov în eșecul cu Sepsi SIC 
CSM Satu Mare vs ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, finala așteptată în Cupa României
ACS Sepsi SIC nu a pierdut acasă cu CSM Satu Mare și cele două își disputa al 3-lea trofeu intern la rând  
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
Domnule Primar ! Schimbati urgent pe Muresan,daca vreti sa faceti performanta.Prin schimbarea antrenorului ati facut munca pe jumatate!Pacat de echipa,ca acest dictator certat cu sportivitatea,face praf prestigiul echipei.Aparand,va faceti si D-voastra complice si partas la destramarea echipei . 
click pt. Articol 12 April 2019 16:15
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
Pe gulas nu dar pe gulyás DA ! 
click pt. Articol 12 April 2019 16:08
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
Pe langa echipa trebuia amendat si Muresan,avand un comportament nesportiv si inacceptabil,atacand arbitrii,gazdele,masa oficiala si el ca un dictator a dat ordin pentru parasirea terenului si neparticiparea la ceremonia de festivitate.Acest Muresan este mic,foarte mic,si la propriu si la figurat!Rusine domnule Muresan,cu astfel de decizii si comportament nu ajuti de loc echipa,care altminteri este o echipa simpatica si valoroasa. 
click pt. Articol 12 April 2019 16:05
7vezer SEPSI SIC CAMPIOANA !
0 
PE LANGA ECHIPA,TREBUIA AMENDAT SI MURESAN,DE FAPT SINGURUL CAP AL REUTATILOR LA ECHIPA.SE COMPORTA CA UN DICTATOR,SI DE FIECARA DATA CAND PIERDE ECHIPA FACE PRAPAD,AVAND UN COMPORTAMENT NEDEMN SI NESPORTIV!vOCIFEREAZA,RECLAMA,ATACA ARBITRII,GAZDELE SI MASA OFICIALA! rUSINE SA VA FIE DOMNULE MURESAN !SINTETI MIC SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT! 
click pt. Articol 12 April 2019 16:00
Heidy Felicitari FRB!
0 
Acum sincera ati judecat in litera regulamentului.....dar era si mai bine daca mergeati pina la capat.Adica....cum? SIMPLU analizati la rece implicarea observatorului si a arbitrilor in acest meci si 99% gaseati in regulamentul sanctionare lor disciplinara.Trebuie sa dati odata si odata exemplu si in cazul lor...nu este prima data cand acesti actori fac ce vor in teren Ei au viciat foarte multe rezultate in acest campionat atat la feminin cat si la masculin.Nu cred ca pentru a va sesiza trebuie neaparat sa faca cineva in scris......ea poate veni si din partea federatiei simplu😁😁😁 totul se poate daca chiar se vrea😁😁😁 
click pt. Articol 10 April 2019 19:47
ydesh_apu Continuare
0 
FRB ar trebui sa-si revizuiasca regulamentul dupa fiecare caz de acest fel astfel incat la urmatoarea publicare a lui, ambiguitati gen: "recomandabil" sa dispara. Sunt fix cuvintele cheie in baza carora orice lege poate fi interpretabila si in consecinta incompleta. Decizia cluburilor de a adera la FRB sau alta liga straina, sau sa isi constituie o liga noua, este iarasi a cluburilor participante si FRB ar trebui sa nu poata sa actioneze nicicum impotriva acesteia, alfel traim sub dictatura MInisterului care ar impune ce sa existe si ce nu, inacceptabil in democratie. 
click pt. Articol 09 April 2019 04:04
0 
Referitoare la amenzi, deoarece au mai existat abuzuri pe vremea doamnei Tocala in sensul luarii unei decizii convenabile FRB in detrimentul uneia corecre. Daca in regulamentul ei intern, FRB a prevazut CLAR asemenea amenzi pentru comportamentul echipei Satu Mare, atunci aceasta echipa are de ales: sa plateasca sau sa iasa de sub tutela FRB. Vad insa cum defileaza fara adversar echipa Miercurea Ciuc in campionatul feminin. Daca nu e o repetare tip Asesoft privitor la drepturi sau privilegii, mai are sens campionatul feminin de baschet? Mai bine instituim regula: cine e pe locul 2, deoarece locul 1 este clar... 
click pt. Articol 09 April 2019 03:53
0 
Imnul secuiesc dupa ce s-a cantat imnul Romaniei? Minciuna! 
click pt. Articol 08 April 2019 17:31
cristy of,of
0 
de ce ati transmis meciul? asa trebuie sa dau dreptate celor de la Satu-Mare.Asa cum am mai scris 2 din cei 3 arbitri plus comisarul au putut oficia corect si fara probleme steaua-dinamo,deci se poate arbitra corect dar atunci cand federatia are "datorii" ce poti sa faci? 
click pt. Articol 08 April 2019 15:07
Heidy Mda....
0 
Problema nu cred ca este amenda in sine ci faptul ca,regulamentul nu se aplica corect la toti factori care au participat la aceast eveniment.....arbitrii,observator 
click pt. Articol 07 April 2019 19:30