Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștigă din nou Liga Națională după un meci 4 intens și disputat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.04.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a păstrat titlul pentru a doua oară la rând. Alb-verzile și-au adjudecat finala cu 3-1. Meciul 4 s-a jucat la Satu Mare și s-a încheiat cu scorul de 76-85, pe sferturi: 23-21, 17-19, 21-25 și 15-20.

A fost o partidă disputată, foarte intensă și cu multe schimbări de situații. La final alb-verzile au fost cele care s-au impus. Jocul s-a disputat într-o atmosferă foarte frumoasă, cu ambele echipe având parte de o susținere importantă.

CSM Satu Mare a început partida cu Green, Sfîrlea, Solopova, Mandache și Denson. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în formula de start pe Godri-Părău, Webb, Marshall, Neagu și Mijovic. Marshall a deschis scorul cu un 3 points-play, dar CSM a răspuns cu 5 puncte, prin Solopova și Denson. Antrenorul oaspetelor cerea primul timp de odihnă după puțin peste două minute scurse din joc. Mandache și Mijovic au dus scorul la 7-5. Au fost ratări din poziții foarte ușoare, din apropierea panoului. Sepsi a ieșit la pressing pe tot terenul înainte de jumătatea sfertului.

Sătmărencele erau în penalizare cu 4 minute și jumătate până la prima pauză, dar oaspetele nu profitau de liberele de care beneficiau. S-a jucat într-un ritm alert, cu ambele echipe sărind peste construcția așezată. Sătmărencele au avut momente reușite, în care au reușit capace, intercepții și contre, distanțându-se la 15-7. Alb-verzile s-au apropiat la două lungimi, după triplele lui Mijovic și Stoenescu, și era rândul lui Dobă să ceară time-out. Aceeași diferență s-a înregistrat și la prima pauză când scorul era 23-21.

Mijovic a egalat în debutul sfertului secund. CSM Satu Mare a preluat conducerea și s-a distanțat la 32-23, în timp ce adversarele nu se regăseau în atac. Kress a reușit să blocheze mai bine pivoții adverși, iar campioana en-titre a început să se apropie. Cu 4:30 minute înainte de finalul sfertului era rândul oaspetelor să fie în penalizare, în timp ce gazdele aveau doar un fault. Sătmărencele au început să rateze mai mult, iar Sepsi a dus rapid mingea sub coșul advers, cu câteva extra-pase care au găsit omul liber. Marshall a înscris de la distanță, gazdele au ratat și Godri-Părău a egalat la 40 în ultima secundă a sfertului, după o acțiune coast-to-coast.

Mijovic și Godri-Părău au dus scorul la 40-47 după un minut și jumătate din sfertul trei. A urmat timpul de odihnă al formației sătmărene. Solopova a înscris primele puncte ale sătmărencelor în partea secundă, după mai mult de două minute. Mandache a scuturat plasa de la distanță pentru 45-49. Avansul oaspetelor a ajuns la 8 puncte, dar Green și-a readus formația în joc, la 3 lungimi, după ce a reușit 8 puncte într-un minut și jumătate, scor 55-58. Webb a refăcut ecartul de 8 lungimi după coșul cu fault pe contraatac, în urma unui steal reușit de Stoenescu. Harrison a răspuns cu un 3 points-play. Oaspetele o aveau doar pe Marshall în teren din primul 5, în timp ce gazdele erau aproape cu cea mai bună formulă. Green a înscris de după semicerc și a stabilit scorul ultimei pauze, 61-65.

Hamilton Carter a făcut trei faulturi într-un minut și jumătate și a ieșit cu 5 greșeli personale. Au fost câteva faulturi mai dure la începutul ultimei perioade de joc, cu ambele echipe cerând antisportiv. Solopova și Mandache le-au dus din nou pe gazde la conducere, 68-67 cu 8:30 minute rămase din joc. A urmat time-out-ul lui Mikes. Oaspetele au repus, dar arbitrii au oprit jocul pentru că nu s-a dat drumul la cronometrul de 24 de secunde. După ce s-au remediat problemele, sătmărencele au ieșit la pressing avansat, dar Marshall a finalizat în timp util, pentru 68-70. Au urmat aproape 2 minute fără coș. Denson a avut coș cu fault și gazdele reveneau la conducere. Godri-Părău și Marshall au dus ecartul la 5 puncte în favoarea campioanei.  Căpitanul oaspetelor a reușit să-și depășească adversarele prin viteză și a dus diferența la 7 puncte.

Nervozitatea a crescut și Harrison a fost sancționată cu antisportiv. Webb a ratat liberele, Sepsi n-a profitat de posesie, iar Solopova a dus scorul la 76-80. A urmat o fază comică. Godri-Părău a încercat să iuțească jocul, trimițându-i rapid lui Marshall, care nu se aștepta la pasă. Aceasta a „bâlbâit” puțin mingea, dar a reușit să păstreze posesia. Până la urmă alb-verzile au pierdut mingea, dar nici sătmărencele nu au fost mai inspirate, fiind aproape de o abatere de 24 de secunde. În final au fost multe ratări ale alb-roșiilor, iar Sepsi s-a distanțat. S-a încheiat 76-85 și formația din Sfântu Gheorghe câștigă al 3-lea titlu consecutiv.

Marina Solopova a fost coșghetera meciului 4 al finalei, cu 23 de puncte la care a adăugat 3 recuperări și 5 pase decisive. De la gazde a urmat-o Mandache cu 16 puncte. Green și Denson au fost în double-double cu 11 recuperări și 13, respectiv 12 puncte. Pentru CSM au mai înscris: Harrison 10 puncte și Baltic 2.

Tyaunna Marshall a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 22 de puncte, plus 7 recuperări și 8 pase decisive. Căpitanul Godri-Părău a secondat-o cu 20 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Mijovic 19 puncte, Webb 11, Kress 4, Stoenescu 4, Hamilton Carter 3 și Neagu 2 puncte.

După premiere, alb-verzile au sărbătorit multe minute cu fanii în teren al treilea titlu la rând. ACS Sepsi SIC a câștigat eventul în acest an după ce a luat cupa tot în urma unei finale cu CSM Satu Mare.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA ABSOLUTA!
    FELICITARI FETELOR DIN TARA SECUILOR ! MAINE DACA VIN LA SFANTU GHEORGHE JUCATOARE CA SOLOPOVA,DENSON SAU MANDACHE,LUPTAM CU EUROPA !!! ACESTE DOUA ECHIPE AU RIDICAT VALOARE BASCHETULUI FEMININ DIN ROMANIA !!

    cu 5 ani în urmă (28.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!